GROW Games expo: Οι Έλληνες game developers στο προσκήνιο!

Η έκθεση GROW (http://www.growgamesexpo.gr/el) ήταν ίσως το πιο φρέσκο event αυτής της χρονιάς. Στόχος της GIFTED Hellas ΑΜΚΕ, που το διοργάνωσε, ήταν να αναδείξει τους Έλληνες game developers, και να αποδείξει ότι η χώρα μας βγάζει ακόμα και αυτή τη στιγμή απίστευτα δημιουργήματα και ταλαντούχους ανθρώπους! Games Rule Our World έβλεπες πριν ακόμα μπεις, και

αυτή ακριβώς η μεθυστική ζάλη σε έπιανε κατά την είσοδο στο event. Ο χώρος είχε διαχωριστεί σε έναν όροφο, το ισόγειο, για video games, όπου πριν ακόμα πλησιάσεις εντόπιζες games για PC, παιχνίδια που θα ήταν ιδανικά σε κονσόλες, ακόμα και augmented και virtual reality-με κάποια από αυτά να μην είναι διαθέσιμα πουθενά αλλού αυτή τη στιγμή! Ο κάτω όροφος ήταν αφιερωμένος στα επιτραπέζια, όπως σε καλούσε η πολύχρωμη επιγραφή στη σκάλα. Με το που κατέβαινες κάτω έμπαινες σε μια όαση από επιτραπέζια παιχνίδια, με όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά μαζεμένους σε ένα χώρο να σπάνε πλάκα μεταξύ τους, αλλά και με τους επισκέπτες.

The Branch of Board Games

Ας ξεκινήσουμε με την περιήγησή μας στην GROW Games Expo στον κάτω όροφο, μιας και πόσο συχνά μιλάμε για επιτραπέζια παιχνίδια; Ε, από εδώ κι εμπρός πιο συχνά. Εταιρείες όπως η κάισσα, η Game Rules, η Babox καθώς και το Playstories ήταν εκεί ώστε οι επισκέπτες να δοκιμάσουν τα παιχνίδια τους και να πάρουν μία γεύση από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που βγάζουν.

Η κάισσα ήταν… η κάισσα που όλοι γνωρίζουμε, με την ποικιλία στα προϊόντα που έχουν να κάνουν με επιτραπέζια παιχνίδια, τους ανθρώπους έτοιμους να σε βοηθήσουν, αλλά και την υπέροχη αισθητική της, ενώ το Playstories μας εντυπωσίασε, μιας και, με συλλογή από 856 board games, απέχει μόλις 42 παιχνίδια από το να έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από επιτραπέζια σε όλη την Ευρώπη (εντάξει, ξέρω κι ότι έχουν σπιτική λεμονόπιτα, έπιασαν όλες μου τις αδυναμίες).

Αφού είδαμε από κοντά τις εξαιρετικές δημιουργίες σε κάθε γωνιά, κάναμε μια βόλτα από τον Έσπαιρο, το σύλλογο που έχει αφιερωθεί στα παιχνίδια ρόλων και στρατηγικής και, κυρίως, στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτά. Στεγάζεται στην Πατησίων 155, όπου έχουν δημιουργήσει μια “ζεστή φωλιά” για κάθε λάτρη των board games. Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, οφείλω να αναφέρω, οι πόρτες του είναι ανοιχτές για οποιονδήποτε θέλει να δει από κοντά πώς λειτουργεί και τι προσφέρει, ενώ η συνδρομή σε αυτόν κοστίζει λιγότερο από 15€ το μήνα.

Αρκετά από τα παραπάνω ονόματα, και ακόμα περισσότερα, συμμετέχουν και στο διαγωνισμό Epitrapezio, όπου κάθε Μάη διαγωνίζονται μεταξύ τους τα καλύτερα indie επιτραπέζια, που έχουν φτιαχτεί από λάτρεις του είδους, με στόχο να βρεθεί ο πρώτος νικητής και στη συνέχεια να γίνει γνωστή η δουλειά του με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο κοινό, το οποίο συμμετέχει έμπρακτα στην επιλογή των παιχνιδιών καθώς σε κάθε κατάστημα-χορηγό μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα φιλόδοξα παιχνίδια και να διαλέξουν αυτά που τελικά θα μπουν στην τελική φάση (δίνοντας μάλιστα και people’s choice ψήφο)!

Ο κάτω όροφος της GROW Games Expo πραγματικά απέδειξε ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν δικό τους παλμό και ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι κατάφερναν να τραβήξουν κάθε ηλικία και είδος ανθρώπου σε μια δίνη hands-on ψυχαγωγίας! Μόνο και μόνο η διάθεση των ανθρώπων και η ατμόσφαιρα που προσφέρουν σε υπνωτίζει ευχάριστα, ενώ η τεράστια ποικιλία από τα ίδια τα παιχνίδια και η σχεδόν απρόσμενα ευχάριστη εμπειρία που προσφέρει το καθένα σίγουρα μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

The Valley of Video Games

Ας περάσουμε σιγά σιγά στον πάνω όροφο, όπου τα video games βασίλεψαν εκεί για τα καλά! Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι ο χώρος της GROW που ήταν αφιερωμένος στα games στα οποία οι περισσότεροι έχουμε ήδη εντρυφήσει διεξοδικά ήταν πραγματικά γεμάτος, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Οι πρώτοι που έβλεπες στο GROW Games Expo ήταν οι άνθρωποι πίσω από το Tag of Joy, ένα studio από τη Λιθουανία που κατάφερε να δημιουργήσει το Pokemon Go πριν το ίδιο το Pokemon Go. Τι εννοώ; Η ομάδα πίσω από το studio κυκλοφόρησε το 2014 για Windows Phone το Monster Buster, ένα παιχνίδι στο οποίο έχεις την επιλογή να ψάξεις για τέρατα στη γύρω περιοχή σου (σου θυμίζει κάτι;) ή να διαλέξεις το quick fight mode όπου παλεύεις κατευθείαν με μια μεγάλη ποικιλία από μικρά τερατάκια. Το καλό με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι εξελίσσεται συνέχεια, με τους δημιουργούς να προσθέτουν συνέχεια γοητευτικές λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή το Monster Buster είναι διαθέσιμο για Windows Phone και συσκευές iOS, ενώ μέσα στο μήνα θα βγει και για Android! Α, και πριν κλείσω για το studio που έκανε τόσα χιλιόμετρα για να μας δει, αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στο Crowns and Pawns, μία point-and-click περιπέτεια από την οποία περιμένουμε πολλά…

Περνάμε στο Ram Bros του studio Dragontale, όπου τα παιδιά έφτιαξαν μία ακόμα πιο διαδραστική εμπειρία για τα μάτια των επισκεπτών και μόνο. Στην πατροπαράδοτη έκδοση για κινητά και tablets πατάς πάνω στην οθόνη ώστε να ελέγξεις τα γλυκά τραγάκια, οι επισκέπτες όμως αυτό το σαββατοκύριακο αντ’ αυτού πατούσαν δύο υπερ-χρωματιστά κουμπιά κάτω από μια μεγάλη οθόνη. Η τελική «γεύση» είναι η ίδια, με το game να σου αφήνει μια άκρως ευχάριστη αίσθηση! Η ίδια ομάδα αυτή τη στιγμή δουλεύει και το «Planetworld» για PC!

Συνεχίζοντας την περιήγηση μας στην GROW, είδαμε μια πρώιμη ακόμα δημιουργία του studio Gameness Monster, το οποίο είναι υπεύθυνο και για το Archangel: Martian Orbit, το οποίο ήδη κυκλοφορεί για Windows Phone και Android, με την ομάδα να δουλεύει στην έκδοση για iOS! Δίπλα ακριβώς το πρώτο VR παιχνίδι για τη μέρα, το Easy Cheesy, ένα multiplayer παιχνίδι όπου μία γάτα κι ένα ποντίκι «μάχονται», με τη γάτα να προσπαθεί να εγκλωβίσει το ποντίκι στα κλουβιά που πετάει-καθώς περπατάει νωχελικά στο δωμάτιο (Γατα-στροφέας, όπως την αποκαλεί το παιχνίδι, λίγο τεμπέλα μόνο.) και το ποντίκι να προσπαθεί να φάει όλο το τυρί χωρίς να καταλήξει πίσω από σίδερα. All-in-all μία ιδιαίτερα fun εμπειρία σε Oculus Rift (για την ώρα) από τη ViRA, μια εταιρεία που δουλεύει εδώ και καιρό σε virtual reality και έχει το δικαίωμα να λέει ότι όταν κυκλοφορήσει μία VR εμπειρία για το ευρύ κοινό, αυτή θα είναι πολύ, πολύ καλή!

Δίπλα η εξίσου εντυπωσιακή Pixel Reign, η οποία είχε δημιουργήσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό χώρο για το παιχνίδι της. Το Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries (με τη Βίκη, ένα από τα τρία μέλη της ομάδας, να μας λέει γελώντας ότι μάλλον τους αρέσουν τα ονόματα-σιδηρόδρομοι) είναι ένα παιχνίδι με άκρως ενδιαφέρον (και άκρως δύσκολο) gameplay, όπου έχεις τον έλεγχο του κλέφτη Robbie, ο οποίος σε κάθε level προσπαθεί να ρίξει μια μικρή, λαμπερή σφαίρα σε ένα portal ώστε να περάσει το level. Μικρή αλλά σίγουρα πετυχημένη λεπτομέρεια οι μικρές «αναμνήσεις» του φαντάσματός σου όπου πεθαίνεις, τις οποίες θα συνηθίσεις μέχρι την 5η φορά που θα πεθάνεις στο ίδιο σημείο (και, ελπίζω, θα ξεχάσεις μόλις περάσεις το level περήφανα)! Τα παιδιά πίσω από την Pixel Reign μας ενημέρωσαν επίσης ότι, αν και δεν υπάρχει demo αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σύντομα σε Early Access μορφή.

Στη συνέχεια της περιήγησης μας στην GROW games expo, μας υποδέχτηκε η beyondthosehills, δημιουργός του The Minims, ενός απίστευτα γλυκού 3D adventure game που ήδη κυκλοφορεί για κινητά και PC (ναι, για Android, iOS, Windows και MacOS), μας έδειξε ταυτόχρονα και το reky, το οποίο δημιουργούν αυτή τη στιγμή. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μία σειρά από περίτεχνους γρίφους με απόλυτα minimal αισθητική, όπου πρέπει να κατευθύνεις μία μπάλα πάνω από κύβους προς μία έξοδο. Ακούγεται απλό, αλλά μόλις το δοκιμάζεις καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία έντονη άσκηση για το μυαλό που αναδεικνύει τις στρατηγικές σου ικανότητες!

Η eNVy softworks ήταν η επόμενη στάση μας, μία εταιρεία που ξεκίνησε ως μια ομάδα φοιτητών, οι οποίοι αγαπούν τα παιχνίδια και φιλοδοξούν να κάνουν το χώρο πιο πλούσιο με πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτή μας παρουσίασε το Death and Beyond, ένα platformer στο οποίο για να κερδίσεις… πεθαίνεις (ναι, το εννοώ κυριολεκτικά, ο στόχος είναι να καταφέρεις να πέσεις σε δολοφονικά, αν και αρκετά χαριτωμένα, καρφιά). Το δεύτερο άκρως fun παιχνίδι που είδαμε ήταν το Toby’s Friendless Adventure, το τέλειο παιχνίδι για κάθε κοινωνικό (και ιδίως «αντικοινωνικό») gamer. Τι κάνεις σε αυτό; Πολύ απλό! Κοιτάς (κυριολεκτικά) άτομα στην οθόνη και πατάς ένα κόκκινο κουμπί μπροστά σου για να εξαϋλωθούν, όσο ο Toby τρέχει ανέμελα στους κάμπους. Θα κλείσω για την eNVy softworks λέγοντας ότι η ομάδα από την Πάτρα έχει αυτή τη στιγμή στα σκαριά και το REND, το λεγόμενο «Netflix για παιχνίδια» στο οποίο ένας gamer θα πληρώνει για όσο θέλει μία συνδρομή, μέσω της οποίας θα μπορεί να απολαμβάνει οποιοδήποτε game θέλει από μία μεγάλη συλλογή!

Ύστερα από αυτό έπρεπε να προφυλαχθούμε από μία βροχή από tacos, ευγενική χορηγία της Floating Island Studios. Ο λόγος για το oμολογουμένως απίστευτο fun παιχνίδι TacoGun, όπου 2-4 παίκτες… προσπαθούν να ταΐσουν τους αντιπάλους τους tacos μέχρι να σκάσουν. Το παιχνίδι είναι σούπερ παρεΐστικο και fun, με εύκολο χειρισμό και ενδιαφέρουσα ποικιλία από χαρακτήρες. Συνεχίζοντας, ακριβώς απέναντι βρισκόταν ο χώρος της Terahard, ενός studio όπου οι μισοί developers μένουν στην Ελλάδα και οι άλλοι μισοί… στην Αγγλία! Οι επισκέπτες της έκθεσης απολαύσαμε το Claws of Furry, ένα multiplayer παιχνίδι στο οποίο έχεις τον έλεγχο μιας ninja γάτας (ω ναι), η οποία μαζί με άλλες ninja γάτες προσπαθεί να σώσει το master της που έχει απαχθεί. Πολέμησε εναντίον αρουραίων, κροκοδείλων και άλλων κακών με πρότυπο τον… Cat Lee! Το παιχνίδι δημιουργείται εδώ και μερικούς μήνες, με την Terahard να προσθέτει καινούρια πράγματα καθημερινά!

Δίπλα ακριβώς βρισκόταν το Glow Games Studio, που μας παρουσίασε το Dungeons & Robots (ναι, είναι κι αυτοί λάτρεις του Dungeons & Dragons), ένα action-shooter RPG όπου μπορείς να παίξεις μόνος σου ή να συμμαχήσεις με άλλους για να φτιάξετε μια ομάδα μέχρι τεσσάρων ατόμων που θα κατατροπώσει τους εχθρούς. Το παιχνίδι έχει σκοπό να δώσει μεγάλη ελευθερία στους gamers, ενώ οι δημιουργοί προσθέτουν περισσότερα, πιο μεγάλα πράγματα στο παιχνίδι καθώς, όπως είπαν, θέλουν η πρώτη τους δημιουργία να μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Η επόμενη στάση μας ήταν στην Traptics, που μας παρουσίασε το Moribund. Το συγκεκριμένο είναι μία παρεΐστικη local multiplayer εμπειρία σε post-apocalyptic setting, όπου 2-4 παίκτες καλούνται να σκοτώσουν τους εχθρούς σε μια θρυλική σπλατεριά! Το συγκεκριμένο είναι από τα λίγα παιχνίδια που είναι ήδη διαθέσιμα και μπορείς να το βρεις στο Steam, κάτι που βέβαια δε σημαίνει ότι οι δημιουργοί τους εξακολουθούν και προσθέτουν ακόμα περισσότερα στοιχεία σε αυτό!

Στη συνέχεια την προσοχή μας τράβηξε το πρώτο horror game της ημέρας. Ο λόγος για το στούντιο 3DStructs, ένα studio που ξεκίνησε φέτος, και το Plague – Lost in the Underworld, μία survival horror εμπειρία στην αρχαία Ελλάδα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι μόλις πέθανα έκανα μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να μην αδικήσω τις υπόλοιπες δημιουργίες στην έκθεση για να το ξαναδοκιμάσω. Στο παιχνίδι παίρνεις το ρόλο του Πολυκλή, ο οποίος μια ωραία πρωία επισκέπτεται τον τάφο των γονιών του μόνο για να πέσει κατά λάθος στον Κάτω Κόσμο… από εκεί τα πράγματα είναι στο χέρι σου! Ακριβώς δίπλα στην 3D Structs βρισκόταν η Tamasenco, μια εταιρεία που έχει ήδη στην πλάτη της μια μεγάλη ποικιλία από mobile αλλά και PC games. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε μερικές δημιουργίες τους όπως το Friend$broker (που μπορείς να παίξεις δωρεάν εδώ), το Casino Heist που δημιουργείται αυτή τη στιγμή και είναι μία εντυπωσιακά fun εμπειρία endless runner όπου μαζεύεις και νομίσματα, αλλά και το Ricochet Revolt, ένα puzzle game όπου προσπαθείς να χτυπήσεις μία μπάλα φωτός με τη βοήθεια in-game εργαλείων και της γνώσης σου σε physics!

Και τώρα κάτι για τους λάτρεις των sports… η αθλητική VR εμπειρία που μας είχε ετοιμάσει η ομάδα της Another Circus σίγουρα ήταν κάτι που δεν γινόταν το δοκιμάσεις (είτε είσαι Ολυμπιακός, είτε όχι). Το εν λόγω team δημιούργησε μία απόλυτα διαδραστική εμπειρία (που οι επισκέπτες απολαύσαμε μέσω HTC Vive) στην οποία μπορούσες να φτιάξεις τη φανέλα σου, να δεις την ιστορία της ομάδας αλλά και να μπεις σε ένα ψηφιακό στάδιο Καραϊσκάκη όπου μπορούσες να ρίξεις γκολ με κεφαλιές (που είναι πιο δύσκολο από όσο ακούγεται, είναι η αλήθεια). Όσα γκολ κι αν κατάφερνες να ρίξεις, η εμπειρία σε αντάμειβε με το ολόδικό σου κύπελλο και πολλά, πολλά πυροτεχνήματα! Και αφού χορτάσαμε τα virtual γκολ… τη σκυτάλη παρέλαβε η ομάδα πίσω από τη HappyLand Ent., δύο άτομα τα οποία μένουν αυτή τη στιγμή στη Βουλγαρία (θυσίες για το game developing) και σκοπό έχουν να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας εμπειρίες για mobile συσκευές. Στην έκθεση είδαμε το «Pebbles’ Waves» ένα απλό σε χειρισμό αλλά παράλληλα ικανοποιητικά δύσκολο puzzle platform παιχνίδι όπου μικρά ζουζούνια προσπαθούν να κάνουν τη βόλτα τους στο νερό χωρίς να φαγωθούν από τον εχθρό… Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε «επιφανειακά» και το Sons of Icarus, ένα παρόμοιο special action arcade όπου προσπαθείς να σώσεις τους… φιλόδοξους γιους του Ικάρου.

Δίπλα τους η Tall Guy Productions με το Lil’ Arena, ένας όντως πολύ ψηλός τύπος (που αρνήθηκε ευγενικά, δυστυχώς, να αλλάξει το όνομα του studio σε Short Guy Productions όταν το πρότεινα) ο οποίος ακολουθεί το όνειρό του με πρώτη δημιουργία το MOBA παιχνίδι που είδαμε, το οποιο διαφοροποιείται από άλλα του είδους του καθώς στοχεύει σε μικρά, «γεμάτα» matchάκια που τελειώνουν στο 10-λεπτο! Οι ικανότητες των χαρακτήρων είναι πολλές, η ιστορία ενδιαφέρουσα και έτσι 2-8 παίκτες μπορούν να γεμίσουν το χρόνο τους με μια γεμάτη μάχη όσο busy κι αν είναι η καθημερινότητά τους! Μπορείς, αν θες, να συμμετέχεις στην closed beta φάση του παιχνιδιού εδώ!

Κλείνοντας σιγά σιγά τις εντυπώσεις μας από τη GROW Games expo, η ομάδα Lucid Ferret, 2 άτομα που δημιούργησαν το απίστευτα διασκεδαστικό Rum Ram. Στο συγκεκριμένο game το ρούμι έχει χαθεί από τον κόσμο και οι αλκοόλες άνθρωποι (δηλαδή όλοι οι άνθρωποι) έχουν… φρικάρει. Για αυτό το λόγο στο local multiplayer παιχνίδι 2-4 παίκτες μάχονται εναντίον ο ένας του άλλου ως φυλές, σε μια προσπάθεια μία φυλή να πάρει το ρούμι των άλλων! Ανέφερα ότι είναι και ένα άκρως fun drinking game; Να το αναφέρω (όχι ότι ήπιαμε στην έκθεση, αλλά δεν είναι και κακό να το τιμήσεις…). Αυτή τη στιγμή μπορείς να κατεβάσεις το demo του παιχνιδιού από εδώ! Θα κλείσω για την ομάδα λέγοντας ότι έχει τις δικές της αξιαγάπητες μασκότ, δίνοντας πραγματικά ατμόσφαιρα χλιδής στις αξιαγάπητες κατοικίδιες νυφίτσες! Στην GROW Games Expo υπήρχε επίσης χώρος όπου η Tenebra Studios (site), σε συνεργασία με το New York College, παρουσίασε τις δημιουργίες των φοιτητών του τμήματος Games Developing “Duchess of Plaisance” (VR horror, βασισμένο σε πραγματική ιστορία) και “Dungeons’n’Disco” (FPS dungeon crawler στα πρώτα του βήματα)! Δύο πραγματικά εξαιρετικές προσπάθειες που σίγουρα κέρδισαν τα βλέμματα των επισκεπτών.

Θα κλείσω το αφιέρωμα μας για αυτή την εκπληκτική γιορτή των games αναφέροντας ότι πραγματικά θέλω να ξαναδώ το GROW του χρόνου. Γιατί αυτό; Ήταν ένα εξαιρετικό event, ανοιχτό και προσιτό στο κοινό που απέδειξε ότι η indie σκηνή του game development είναι ζωντανή στη χώρα μας, έχοντας να δείξει πρωτότυπες, καλοφτιαγμένες (με μπόλικο μεράκι και ταλέντο) δουλειές και ένα πλήθος ανθρώπων που νοιάζονται για τα board και video games, τόσο πολύ σε σημείο ώστε να αφιερώσουν τη δουλειά (και τη μισή ζωή) τους σε αυτά!

The post GROW Games expo: Οι Έλληνες game developers στο προσκήνιο! appeared first on gameslife!.

Keywords
games, expo, game, games, game, expo, pc games, εν λόγω, new york, http, hellas, world, video, branch, rules, οφείλω, choice, tag, joy, studio, pokemon, windows, phone, monster, quick, fight, συγκεκριμένο, ios, android, ram, bros, tablets, orbit, easy, fun, rift, εταιρεία, orb, demo, access, adventure, πατρα, netflix, island, studios, ελλαδα, ninja, master, cat, lee, dragons, rpg, steam, σημαίνει, lost, underworld, survival, mobile, endless, runner, puzzle, ολυμπιακος, team, htc, γκολ, guy, arena, busy, θες, ήπιαμε, site, york, fps, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, γσ πατησιων, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, επιτραπεζια παιχνιδια, νωχελικα, το ποντικι, βουλγαρια, γατα, γλυκα, γωνια, δουλεια, δωρεαν, ζουζουνια, κινητα, ονοματα, ονειρο, παιχνιδια, σφαιρα, ios, lost, pc games, pokemon, ram, rift, rpg, runner, αισθητικη, απιστευτο, απιστευτα, αρχαια, ατμοσφαιρα, βοηθεια, βροχη, γατες, γκολ, γευση, γινει, δευτερο, δυστυχως, δινη, δωσει, ευκαιρια, ευκολο, ήπιαμε, ειπαν, υπαρχει, εκθεση, ελευθερια, εν λόγω, επρεπε, εταιρεία, ευρωπη, ζαλη, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, θες, θυμιζει, κυπελλο, κλουβια, λαθος, λεμονοπιτα, λεπτομερειες, λιθουανια, λογο, μαη, ματια, μηνες, μορφη, μπορεις, μυαλο, νερο, ομαδα, οθονη, ονομα, οφείλω, παιδια, πλακα, ποντικι, πορτες, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, σιδερα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σουπερ, τυπος, τρια, τυρι, ισογειο, φορα, χερι, χαρα, ψηλος, ψηφιακο, οαση, access, fun, arena, αρχαια ελλαδα, mobile, phone, branch, busy, cat, choice, click, guy, demo, δικαιωμα, δουλειες, adventure, δωματιο, easy, endless, puzzle, fight, γιορτη, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, island, joy, μεινει, monster, μπροστα, master, windows, new york, ninja, orbit, orb, παιχνιδι, quick, rules, studio, studios, σημαίνει, σκηνη, steam, survival, tablets, tag, team, θελω να, underworld, υπεροχη, world, bros, ξεκινησε, york
Τυχαία Θέματα