Free 2 Play Game of the Week: ArcheAge!

Την προηγούμενη εβδομάδα αλληλογαζωθήκαμε μαζί στο Team Fortress 2 . Αυτή η βδομάδα θα μας βρει βαθιά φωλιασμένους στο gaming υπόγειο με τη νέα επιλογή μας, η οποία πρόκειται για το MMORPG: ArcheAge. Το ArcheAge υπάρχει στα μέρη μας από τα τέλη του 2014, είναι δηλαδή από τα τελευταία MMORPG που έχουν κυκλοφορήσει. Βέβαια, το ArcheAge πέρασε πολλά χρόνια testing

πριν φτάσει από τον υπολογιστή του νοτιοκορεάτη προγραμματιστή Jake Song στις οθόνες μας. Πρόκειται για ένα RPG με έντονο το στοιχείο του sandbox στο gameplay του (μπορείς δηλαδή να πας όπου θες σε ένα τεράστιο, πανέμορφο κόσμο). Για αυτό, η sandbox μορφή επιτρέπει μία πλήρη εμπειρία open-world PvP δράσης (το παιχνίδι δε παίζεται-κυριολεκτικά-σε PvE).

Τι ξεχωρίζει το ArcheAge από οποιοδήποτε άλλο MMORPG, θα ρωτήσεις. Αρχικά, δεν είναι αντιγραφή του World of Warcraft. Έχει αρκετά πρωτότυπη ιστορία και σου δίνει σχεδόν απόλυτη ελευθερία. Μπορείς να κυνηγήσεις, μπορείς να καλλιεργήσεις μία φάρμα, μπορείς να γίνεις (κυριολεκτικά μόνο) gold-digger και μπορείς να γίνεις πειρατής. Α, ναι, και μπορείς εάν το θες να… πετάς μόνιμα. Το παιχνίδι έχει 4 βασικές φυλές. Οι δύο, Hariharan και Nuian, αποτελούνται από ανθρώπους. Οι άλλες δύο είναι τα Elves και οι Firran (μία φυλή ανθρώπων-γάτων). Οι Nuian ζουν μαζί με τα Elves στη δυτική ήπειρο Nuia και δεν διακρίνονται για τις ιδιαίτερα αρμονικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Οι Hariharan ζουν με τους Firran στην ανατολική ήπειρο Haranya. Και οι δύο φυλές προέρχονται από τη βόρεια ήπειρο Auroria, η οποία πια έχει διασπαστεί και πρόκειται πια για ένα μόνιμο πεδίο μάχης.

Όπως προανέφερα, το παιχνίδι είναι (τώρα πια) δωρεάν, αν και προφανώς μπορείς να ακολουθήσεις τον δρόμο των microtransactions-εάν το πάρεις σοβαρά. Λόγω της ανατολικής προέλευσής του έχει πολύ χαμαλίκι για ό,τι θες να καταφέρεις, αλλά αν είσαι φαν των MMORPG μάλλον έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα. Με αρκετό κόπο μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θες χωρίς να πληρώσεις ούτε 1€, χωρίς να περιορίζεσαι σε κάποιο level ή κάποιο τόπο. Αυτό δε σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι εύκολο, καθώς για να πετύχεις κάποιο στόχο θέλει σκληρή δουλειά και χρόνο. Πολλοί καταλήγουν να διαλέγουν τον πιο εύκολο δρόμο της πληρωμής, αλλά αυτό είναι στο χέρι σου.

Το ίδιο το παιχνίδι έχει απίστευτη αισθητική με βουνά, δάση και θάλασσες (όπου μπορείς να συμμετέχεις σε ναυμαχίες!) τα οποία μπορείς να δεις με το glider σου (ουσιαστικά πετώντας) ή κάνοντας τα προαναφερθέντα χαμαλίκια για να γίνεις μέγας και τρανός ήρωας. Έχεις απόλυτη ελευθερία να διαλέξεις ένα path για σένα, είτε θέλεις να φτιάξεις καταφύγια για τον εαυτό σου και τους κοντινούς σου, να πεθάνεις σε μια ένδοξη μάχη ή να ακολουθήσεις μια ζωή διαφώτισης.

Μια γεύση από το ArcheAge μπορείς να πάρεις από τα trailer του, ενώ περισσότερα μπορείς να δεις στο επίσημο κανάλι και την ιστοσελίδα του. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και από το Steam .

The post Free 2 Play Game of the Week: ArcheAge! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα