Far Cry 5 Hands-On Preview: «Είδαμε, παίξαμε…. Λατρέψαμε»!

Βρισκόμαστε μία ανάσα από το release του Far Cry 5 (την στιγμή που γράφεται η παρουσίαση αυτή θέλει περίπου 10 μέρες) και η CD Media (που είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των παιχνιδιών της Ubisoft στην ελληνική αγορά) μας προσκάλεσε στα γραφεία της για να πάρουμε μία καλή γεύση από το story του παιχνιδιού, αλλά και για να περιπλανηθούμε στον πραγματικά τεράστιο free-roaming κόσμο του, παίρνοντας έτσι μία πολύ καλή γεύση από ένα game

που χωρίς να έχει καν κυκλοφορήσει φιγουράρει ανάμεσα στα top-10 games για το 2018… Για αυτό καθίστε αναπαυτικά, βάλτε λίγο country μουσική για να είστε καλύτερα μέσα στο κλίμα του παιχνιδιού και ελάτε να ταξιδέψουμε σε μία δυστοπική Montana, η οποία όμως ενδεχομένως να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα…

The «Seed» of Evil!

Εκτός εάν όλο αυτό το διάστημα ζούσατε σε κάποιο πυρηνικό καταφύγιο και δεν είχατε ακούσει το παραμικρό για το σύμπαν του πέμπτου παιχνιδιού της σειράς, θα θέλαμε να σας κατατοπίσουμε και να σας βάλουμε (για μία ακόμη φορά) στο κλίμα, καθώς θα πρέπει να μας πιστέψετε το σεναριακό background του παιχνιδιού είναι από τα πιο πρωτότυπα, αλλά και πιο «τολμηρά» – ενήλικα που έχουμε δει ποτέ, με τους συγγραφείς του σεναρίου να καταπιάνονται με ένα θέμα που αποτελεί taboo για την αμερικανική κοινωνία… Ο κόσμος του Far Cry 5 εστιάζει στις παράνομες πράξεις της εξτρεμιστικής παραθρησκευτικής οργάνωσης Eden’s Gate, η οποία ουσιαστικά κινεί τα νήματα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής στην φανταστική Κομητεία Hope που βρίσκεται στην Montana. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο «πατερούλης» Joseph Seed, ο οποίος μαζί με την οικογένεια του «προετοιμάζει» τους κατοίκους του Hope County για το τέλος του κόσμου.

Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η «προετοιμασία» αυτή «προϋποθέτει» απαγωγές, δολοφονίες, αλλά και αρπαγή περιουσιών (ότι δηλαδή κάνει μία εξτρεμιστική αίρεση που σέβεται τον εαυτό της), για αυτό και ο νόμος δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Εσείς λοιπόν αναλαμβάνετε το ρόλο ενός deputy sheriff και καλείστε να βγάλετε τα κάστανα από την φωτιά και να… κρεμάσετε βραχιολάκια σε όλα τα μέλη της οικογένειας Seed, πράγμα το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση από τη στιγμή που τον Joseph ακολουθεί ένας πλήρως εξοπλισμένος μικρός στρατός… Για αυτό και οι αστυνομικές δυνάμεις της κομητείας σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν και χρειάζεται κάτι πιο… εναλλακτικό και δραστικό, όπως για παράδειγμα είναι μία μίνι-δύναμη αντίστασης, η οποία με θεμιτά και αθέμιτα μέσα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του Seed και ουσιαστικά να απελευθερώσει την Hope County.

Ο executive Producer της σειράς Far Cry, Dan Hay, μεγαλώνοντας στα 80s στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, όπου η ιδέα του «τέλους του κόσμου» ήταν διάχυτη σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό την διανόηση της εποχής, θέλησε να εισαγάγει το εν λόγω concept σε ένα game που θα ήταν πολύ… ιδιαίτερο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αυτή είναι και η «βάση» του story του Far Cry 5, το οποίο επειδή είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα πρώτα λεπτά του είναι μακράν από τα πιο σκοτεινά intros που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ και είναι βέβαιο ότι θα σας προκαλέσει ανατριχίλα (καλό είναι βέβαιο να μην σας πήξουμε με spoilers και να το απολαύσετε μόνοι σας όταν έρθει η στιγμή). Αφήνοντας το story (που όπως αντιλαμβάνεστε θα συζητηθεί πολύ) και εστιάζοντας περισσότερο στα gameplay mechanics, το νέο Far Cry για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στους gamers να δημιουργήσουν τον δικό τους ήρωα, ορίζοντας τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά μέσω μίας μεγάλης ποικιλίας από options.

Ακολουθώντας το μοντέλο των προηγούμενων Far Cry, το πέμπτο game της σειράς παίρνει το free-roaming concept και το εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας τον πιο πλούσιο και «απέραντο» κόσμο που έχει εμφανιστεί ποτέ στη δημοφιλή σειρά. Με την GTA-esque λογική να βρίσκεται στο προσκήνιο, στο πέμπτο Far Cry μπορείτε να κάνετε κυριολεκτικά τα…. «πάντα όλα»! Από το να «δανειστείτε» οχήματα και να εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή τις αχανείς εκτάσεις της Montana, μέχρι να «στρατολογήσετε» χαρακτήρες (και πιστέψτε μας είναι πολλοί που θέλουν να δουν τον Seed πίσω από τα σίδερα) και… ζώα για να πετύχετε το σκοπό σας, να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς πραγματοποιώντας εντυπωσιακά stunts, μέχρι να κάνετε crafting από τα αντικείμενα που βρίσκετε στο ταξίδι σας, ακόμη και να… ψαρέψετε! Τα main story quests πλαισιώνονται με άψογο τρόπο από δεκάδες side-quests που έχουν ως απώτερο σκοπό να ενδυναμώσετε το “resistance meter” σας και έτσι να φτάσετε ακόμη πιο κοντά στο “take-down” του Eden’s Gate.

Εκτός όμως από την ολοκλήρωση συγκεκριμένων main quests, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα χρειαστεί να απελευθερώσετε κρατουμένους, να ανακαταλάβετε outposts που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Eden’s Gate και να απελευθερώσετε ολόκληρες περιοχές, σε έναν κόσμο που βρίθει από ζωντάνια και που στις περισσότερες περιπτώσεις θα διαπιστώσετε ότι επικρατεί ένας… τρελός πανικός! Όλα τα παραπάνω βέβαια «δένουν» μέσω ενός εκτεταμένου skills και perks system που αφορά την περαιτέρω βελτίωση των δυνατοτήτων του χαρακτήρα σας. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι πραγματικά δεν υφίσταται ο παραμικρός περιορισμός στο τι μπορείτε να κάνετε και ποιο path να επιλέξετε, μία βασική αρχή των free-roaming games, η οποία όμως εδώ είναι “huge” με όλη τη σημασία της λέξεως!

The end is nigh!

Το Far Cry 5 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα releases για το 2018, καθώς η δημοφιλής σειρά της Ubisoft έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων gamers σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε ένα game του Far Cry franchise αποτελεί ένα “milestone” για την Ubisoft, αλλά και παράλληλα ένα «μεγάλο στοίχημα», καθώς από τη στιγμή που καλείσαι να ξεπεράσεις τον προηγούμενο τίτλο της σειράς που άγγιξε την τελειότητα σε αρκετά επίπεδα, τότε σίγουρα βρίσκεσαι μπροστά από ένα ακόμη δύσκολο και εξαιρετικά απαιτητικό και πολυεπίπεδο task. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα που είδαμε από αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικά και στο hands-on preview που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στους χωματόδρομους της Montana, να ορμίσουμε (μάλλον αποτυχημένα) σε ένα Eden’s Gate Outpost, ενώ δεν παραλείψαμε ακόμη και να παλέψουμε με μία… αρκούδα! Ας αφήσουμε όμως καλύτερα να «μιλήσει» το video, για αυτό πατήστε το Play και προετοιμαστείτε κατάλληλα γιατί the end is nigh!

Το Far Cry 5 κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου για PS4, Xbox One και PC, ενώ επιπλέον θα μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή PCDD σε επιλεγμένa καταστήματα.

The post Far Cry 5 Hands-On Preview: «Είδαμε, παίξαμε…. Λατρέψαμε»! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα