FIFA 16

Το FIFA έχει ήδη συμπληρώσει 22 χρόνια στον κόσμο του gaming αποτελώντας ένα από τα μακροβιότερα και πιο ιστορικά gaming franchises, για αυτό και η EA Sports εννοείται πως το προσέχει πολύ, δίνοντας ξεχωριστή βαρύτητα στα θέλω της ισχυρής fanbase του παιχνιδιού. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, το FIFA όχι μόνο κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τον μεγάλο του αντίπαλο Pro Evolution

Soccer της Konami, αλλά παράλληλα σύμφωνα με την άποψη πολλών φίλων των football sims κατάφερε να το προσπεράσει. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πάντοτε περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση και παρά το γεγονός ότι το περσινό FIFA 15 ήταν μία αρκετά ολοκληρωμένη πρόταση, η τελευταία version είναι εμφανές ότι όχι μόνο επιχειρεί να κτίσει πάνω στην επιτυχία του προκατόχου του, αλλά και να το ξεπεράσει…

Αλλαγές με… γυναικείο άρωμα!

Το FIFA είναι γνωστό ότι συνδέεται παραδοσιακά με ισχυρά αυθεντικά licenses για αυτό και πάντοτε είχε (και έχει) τα πιο ενημερωμένα rosters ομάδων (με όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά αστέρια), ενώ φυσικά για μία ακόμη χρονιά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στα ποδοσφαιρικά στάδια του παιχνιδιού, με το FIFA 16 να προσφέρει 50 αληθινά γήπεδα από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές λίγκες και 28 generic. H μεγάλη αλλαγή όμως που φέρνει το FIFA 16 σε επίπεδο content είναι ότι πρόκειται για το πρώτο ποδοσφαιρικό game που προσφέρει γυναικείες ομάδες. Ειδικότερα, στο FIFA 16 συμμετέχουν 12 γυναικείες εθνικές ομάδες σε ένα αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο «πείραμα». Το στοιχείο μάλιστα που κάνει αυτή τη προσθήκη σημαντική είναι ότι οι γυναικείοι αγώνες μεταδίδουν μία τελείως διαφορετική αίσθηση στους gamers, καθώς ο ρυθμός του παιχνιδιού γίνεται πιο αργός, ενώ η διαφορετική φυσική κατάσταση των αθλητριών σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους αποτυπώνεται στα animations τους χαρίζοντας έτσι έναν πιο εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού. Στους γυναικείους αγώνες η έμφαση δίνεται περισσότερο στο passing game και στην κίνηση στο χώρο.

Χωρίς αμφιβολία, η εισαγωγή γυναικείων ομάδων είναι μία εναλλακτική προσθήκη, ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή, καθώς οι developers πάτησαν στο FIFA 15 και επιχείρησαν να αλλάξουν προς το καλύτερο ορισμένους από τους μηχανισμούς του gameplay, πραγματοποιώντας tweaking στα σημεία που το έκριναν απαραίτητο. Πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τις ικανότητες των επιθετικών και στρέφεται περισσότερο στην απόδοση των παικτών που καλύπτουν τη μεσαία γραμμή. Το σκοράρισμα πλέον έχει μετατραπεί σε μία πιο δύσκολη υπόθεση, ενώ ο χειρισμός της αμυντικής λειτουργίας έχει γίνει ευκολότερος, καθιστώντας τους αμυντικούς πιο ικανούς στην αναχαίτιση των αντίπαλων επιθετικών (κάτι που ισχύει και για τους A.I – controlled παίκτες).

Αυτή η αλλαγή στη φιλοσοφία αποδεικνύεται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη ενός match, καθώς δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο παιχνίδι τακτικής παρά στην ταχύτητα των επιθετικογενών παικτών και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα (όπως συνέβαινε με το FIFA 15). Οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όπως στο παρελθόν, ενώ οι gamers που θα μπορέσουν να συνδυάσουν το επιτυχημένο πέρασμα από την άμυνα στην επίθεση είναι βέβαιο ότι θα διαπρέψουν στο παιχνίδι. Τέλος, οι developers του FIFA 16 έκαναν εξαιρετική δουλειά με την εισαγωγή ενός No-touch dribbling μηχανισμού που αναμφίβολα προσθέτει πόντους στον ρεαλιστικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές για ορισμένες εντυπωσιακές προσποιήσεις που στέλνουν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές για… μπύρες.

Ποδοσφαιρική γιορτή!

H αλλαγή στη φιλοσοφία επέδρασε ώστε το FIFA 16 να γίνει περισσότερο «εγκεφαλικό» και λιγότερο θεαματικό, καθώς η δύναμη και ο γρήγορος ρυθμός δεν είναι αυτά που έχουν τον κύριο λόγο στο γήπεδο και δεν είναι πλέον τα μόνο που μπορούν να εξασφαλίσουν τη νίκη. Παρόλα αυτά, η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τόσο την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του παιχνιδιού. Όλοι οι μεγάλοι γητευτές της στρογγυλής θεάς απεικονίζονται στην εντέλεια και μάλιστα ξεδιπλώνουν στο χορτάρι ορισμένες από τις αρετές με χαρακτηριστικές signature moves που διαθέτουν. Επιπλέον, οι developers έκαναν εξαιρετική δουλειά στον τομέα της ατμόσφαιρας, καθώς τα στάδια είναι γεμάτα προσωπικότητα, με τους φιλάθλους να κάνουν αισθητή την παρουσίαση τους και να δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο παιχνίδι (οι αυθεντικοί ύμνοι ορισμένων μεγάλων συλλόγων αναβαθμίζουν την γηπεδική ατμόσφαιρα ακόμη περισσότερο). Επιπλέον, τόσο η μουσική επένδυση όσο και το commentary βαδίζουν στα γνώριμα ποιοτικά μονοπάτια που μας έχει συνηθίσει η EA Sports, με τον σχολιασμό μάλιστα να είναι ακόμη πιο βελτιωμένος σε σύγκριση με την περσινή έκδοση.

Με υψηλά production values και μία game engine που καθιστά κάθε match μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική γιορτή, το FIFA 16 σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει στον τεχνικό τομέα, ενώ παράλληλα οι θετικές εντυπώσεις που μας άφησε το FIFA 16 αφορούσαν και στα διαθέσιμα gameplay modes, τα οποία διακρίνονται για την ποικιλία τους και για το πλήθος των επιλογών που προσφέρουν στους gamers. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον αναβαθμισμένο multiplayer τομέα, καθώς στο επίκεντρο για μία ακόμη φορά βρίσκεται το FIFA Ultimate Team, το οποίο όμως στη φετινή έκδοση έχει εμπλουτιστεί με το Draft mode. To FUT Draft δίνει τη δυνατότητα να στήσουν εύκολα, γρήγορα και με σχετικά απλό τρόπο την ομάδα τους και να προκαλέσουν τους αντιπάλους τους σε τουρνουά για να κερδίσουν coins, packs και άλλους είδους χρήσιμα bonuses. Το εν λόγω mode δίνει τη δυνατότητα του κτισίματος μία ομάδας κομμάτι – κομμάτι, όπου σε κάθε θέση το σύστημα δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από 5 παίκτες. Αυτό που κάνει το Draft mode να ξεχωρίζει είναι ότι εστιάζει στην χημεία της ομάδας, για αυτό και προτού οι παίκτες πατήσουν το χορτάρι καλούνται να κάνουν τη καλύτερη δυνατή επιλογή. Η ύπαρξη του Ultimate Team για μία ακόμη φορά αποτελεί από τους πυλώνες του FIFA, προσφέροντας μοναδικές στιγμές διασκέδασης και εκτοξεύοντας την αντοχή του τίτλου στο χρόνο στα ύψη.

It’s in the game (για μία ακόμη χρονιά)…

To FIFA 16 φυσικά έχει και αυτό τις μικρές αδυναμίες του, καθώς αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι οι σέντρες δεν λειτουργούν όπως πρέπει, ενώ και οι διαιτητές σε πολλές περιπτώσεις έπαιρναν ακατανόητες αποφάσεις, αγαπώντας να σφυρίζουν αδικαιολόγητα penalties (ίσως σε κάποιο μελλοντικό update η κατάσταση να διορθωθεί). Επίσης, διαπιστώσαμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες αθλήτριες ήθελαν παραπάνω δουλειά στο animation τους, ενώ και κάποια μικρό-bugs έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Παρόλα αυτά, τα παραπάνω ψεγάδια είναι περισσότερο για τους «λεπτολόγους», καθώς η αλήθεια είναι ότι το FIFA 16 εξακολουθεί να βαδίζει στα ίδια ποιοτικά στάνταρ των προκατόχων του, προσφέροντας μία ισορροπημένη και εξαιρετικά «γεμάτη» και πλούσια virtual ποδοσφαιρική εμπειρία. Το θετικό είναι ότι παρά την μετατόπιση του ενδιαφέροντας από την επίθεση στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, το παιχνίδι εξακολουθεί και «παίζει μπάλα» στο ανώτερο επίπεδο, αποτελώντας για μία ακόμη χρονιά ένα must-have για όλους τους φίλους του είδους.

The post FIFA 16 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife