DmC: Devil May Cry Definitive Edition

Το reboot του DmC: Devil May Cry που είχε κάνει στην σειρά η Ninja Theory το 2013 είχε, αδικώς, κατηγορηθεί για νόθευση της κλασσικής συνταγής, τόσο για το νέο look του πρωταγωνιστή, όσο και για κάποιες απλοποιήσεις στις μάχες. Προσωπικά το στυλ… Rock’n’rolla ως η νέα

ενσάρκωση του πιο ποζερά ήρωα της δεκαετίας δεν με ενόχλησε ποτέ. Το Definitive Edition πάντως κλείνει τα στόματα ακόμα και των πιο ξεροκέφαλων πεισματάρηδων και απογειώνει ένα ήδη εκπληκτικό παιχνίδι σε ένα αριστούργημα, τόσο οπτικά όσο και από πληρότητα gameplay.

Προφανώς η βασική αναβάθμιση είναι η ποιότητα των γραφικών, αφού πια έχουμε υποστήριξη για 1080p και 60 fps, μια τεράστια βελτιώση από τις προηγούμενες κονσόλες Xbox360/PlayStation 3. Μια νέα, ύπουλη προσθήκη που δεν γεμίζει το μάτι στην αρχή είναι το Turbo Mode που μπορείτε να ενεργοποιείτε στην αρχή κάθε πίστας: ουσιαστικά επιταχύνει το gameplay κατά 20%, κάτι που κάνει το παιχνίδι προφανώς πιο γρήγορο και ζωηρό, μικραίνει τις αποστάσεις και τα σημεία που χρειάζεται λίγο παραπάνω εξερεύνηση και περπάτημα, αλλά προφανώς δυσκολεύει και τα πράγματα. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές, που δυσκολεύουν ΠΟΛΥ περισσότερο το gameplay, με πολλές hardcore επιλογές για πιο δυνατούς εχθρούς, δυσκολότερα parries, κ.λπ. Υπάρχει μέχρι και μια λειτουργία όπου οι εχθροί δεν δέχονται καθόλου ζημιά, παρά μόνο αφού έχετε μπει σε s-combo mode. Στα πιο δύσκολα επίπεδα, με ενεργοποιημένες τις διάφορες επί μέρους επιλογές, πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να καταφέρεις καλό σκορ, οπότε θεωρώ ότι οι πιο hardcore του παιχνιδιού θα μείνουν ικανοποιημένοι. Από την άλλη πάντως, έχουν ενσωματωθεί και κάποιες διευκολύνσεις και mods (κυρίως από την PC έκδοση), όπως η πάρα πολύ σημαντική ικανότητα του χειροκίνητου κλειδώματος στον εχθρό, ενώ ο χειρισμός είναι αρκετά πιο σφιχτός.

H Definitive Edition συμπεριλαμβάνει επίσης και όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει, οπότε θα μπορείτε να παίξετε όχι μόνο το χορταστικό Virgil Campaign (το οποίο ξεκλειδώνει και ένα survival mode ατελείωτων εχθρών, το Bloody Palace), αλλά θα βρείτε και διάφορα skins για τον ήρωα, αλλά και το Item Finder (παρόλο που έχει τσουχτερή τιμή στο in-game κατάστημα). Σημειώστε ότι υπάρχει και μια σκηνή έξτρα στα cinematics, που δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική έκδοση. Κατά τα άλλα, το παιχνίδι φυσικά είναι το ίδιο και μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε το αρχικό review που είχε γράψει τότε το gameslife.gr. Αν δεν το είχατε αγοράσει τότε, σήμερα στα 39 EUR είναι ένα εκπληκτικό πακέτο με πολύ περιεχόμενο και πανέμορφα γραφικά και άπειρη ποζεριά.

The post DmC: Devil May Cry Definitive Edition appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα