Disney Infinity

To Infinity είναι η απάντηση της Disney στα Skylanders της Activision και παράλληλα η πρόταση της πρώτης στην κατηγορία εκείνων των videogames που μπλέκουν το ψηφιακό με το πραγματικό (ή αλλιώς, «videogames» και «toys» αγγλιστί). Προφανώς και δεν απευθύνεται σε ‘σένα που «καίγεσαι» στο The Last of Us, το Diablo III

και το Resident Evil: Revelations αλλά στο μικρό σου αδέρφι/ξαδερφάκι/βαφτιστήρι/πιτσιρίκι. Και θα το καθηλώσει. Διάβασε γιατί.

Σενάριο και τα ρέστα

Ιδιαίτερο σενάριο δεν υπάρχει. Το Disney Infinity, βλέπεις, είναι ένα sandbox παιχνίδι στο οποίο είτε παίζεις μικρά campaigns, είτε δημιουργείς τον δικό σου κόσμο. Καθ’ ένα από τα προαναφερθέντα campaings αντλεί τη θεματολογία του από κάποιο franchise της Disney (Μπαμπούλας Α.Ε., Οι Πειρατές της Καραϊβικής, Cars, Οι Απίθανοι κ.α.) και εκεί, το μόνο που καλείσαι να κάνεις, είναι να φέρεις εις πέρας τα διάφορα quests που σου ανατίθενται.



Gameplay

Το Infinity όπως σου είπα συνδυάζει το ψηφιακό με το φυσικό παιχνίδι, όπως ακριβώς τα Skylanders. Δηλαδή: πέραν του videogame, υπάρχει μια μικρή βάση στην οποία τοποθετούνται έως και δύο ήρωες (ένας για κάθε παίκτη) και ένα Power Disc. Οι ήρωες που τοποθετούνται στη βάση είναι και εκείνοι που θα χρησιμοποιήσεις στο παιχνίδι (τυχόν αλλαγή γίνεται επιτόπου) ενώ το Power Disc σου χαρίζει πρόσθετες δυνάμεις ενώ επηρεάζει και το gameplay με νέα περιβάλλοντα, δυνατότητες και αντικείμενα. Ο κάθε ήρωας φέρνει μαζί του και το αντίστοιχο setting με πλήθος αντικειμένων αλλά και μία σούπερ περιπέτεια για να παίξεις.

Εκεί θα ξεκλειδώσεις ό,τι μπορείς να φανταστείς προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις στο Toy Box mode. Τι είναι πάλι τούτο; Φαντάσου το σαν το… πάτωμα του δωματίου σου, στο οποίο μπορείς να δημιουργήσεις ελεύθερα τον δικό σου κόσμο! Θα τροποποιήσεις το τερέν, θα χτίσεις ό,τι γουστάρεις, θα προσθέσεις quests και εχθρούς και εν τέλει θα δημιουργήσεις το δικό σου παιχνίδι! Το ακόμα καλύτερο είναι ότι μπορείς να βρεις online κόσμο, προκειμένου να θαυμάσει τη δημιουργία σου και να ανταλλάξετε αντικείμενα μεταξύ σας!

Ο χειρισμός σε όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά βολικός, έχοντας πάντα κατά νου την πιτσιρικαρία στην οποία και απευθύνεται το Infinity. Εξ’ άλλου τα tutorials του είναι κατατοπιστικότατα και θα σου λύσουν κάθε απορία εν τη γενέσει της. Στο platforming και το Play Set mode, η δράση είναι εμποτισμένη με κάμποσα mini games που έρχονται να εμπλουτίσουν το λοιπό περιεχόμενο (μάχες, collectibles, εξερεύνηση κλπ) προσφέροντας μια νότα… διαφορετικότητας.



Και από εμφάνιση;

Υπερτέλεια! Οι κόσμοι του Infinity είναι μεγάλοι και ολοζώντανοι, τάλε κουάλε με εκείνους των ταινιών στις οποίες βασίζονται. Η Disney έκανε θεσπέσια δουλειά και στις απεικονίσεις των διάφορων χαρακτήρων, τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο και από πλευράς φωνής. Για όση ώρα έπαιζα το Infinity, στο δωμάτιο είχε στηθεί ένα μικρό… πανηγυράκι που πήγαζε από την τηλεόραση και τα ηχεία της, την ώρα που ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στα φυσικά μέρη του παιχνιδιού (ήτοι τη βάση και τις φιγούρες) για τη λεπτομέρεια και την ποιότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα