Crysis 3

Αυτή την εποχή, έχουμε μία κακή «κρίση», δηλαδή την οικονομική. Υπάρχει όμως και μία… «κρύσις» που είναι απλά εκπληκτική, η οποία δεν θέλουμε να τελειώσει ποτέ. Ναι, μετά από δύο χρονάκια αναμονής, κατέφθασε επιτέλους το Crysis 3!

Σενάριο και τα ρέστα

Περί τα 24 χρόνια μετά από την υπόθεση του Crysis 2, στο (σχετικά) μακρινό μέλλον, ο Prophet είναι πλέον γενετικά μεταλλαγμένος, και πλήρως εξαρτώμενος από την εξωγήινης τεχνολογίας πανοπλία του. Η Νέα

Υόρκη έχει μπει σε καραντίνα κάτω από ενεργειακούς θόλους, ώστε να περιοριστεί η απειλή των εξωγήινων Ceph. Εσύ, ως Prophet, πρέπει να σταματήσεις την εταιρεία Cell, που στοχεύει σε παγκόσμια κυριαρχία με τη χρήση εξωγήινης τεχνολογίας. Πάντως αν έχεις ακόμα απορίες, αλλά δεν θέλεις να παίξεις τα προηγούμενα Crysis, υπάρχει ένα εισαγωγικό βιντεάκι «ανασκόπησης».



Gameplay

Η EA διαφήμιζε ότι μπορείς να τελειώσεις το παιχνίδι χωρίς να ρίξεις ούτε μία σφαίρα! Αν και λίγο υπερβολική δήλωση (εκτός αν είσαι εντελώς «καμένος»), είναι αλήθεια ότι το Crysis 3 βασίζεται πολύ στο stealth. Η στολή με νανοτεχνολογία (Ναnosuit) που φοράς, μπορεί να σε κάνει αόρατο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σε συνδυασμό με ένα προηγμένο τόξο, μπορείς να σκοτώνεις αθόρυβα κόσμο και κοσμάκη, χωρίς να σε παίρνουν ποτέ είδηση. Δεν λείπουν όμως και τα κοντινά «stealth kills» με μαχαίρι. Βέβαια δεν ξέρω πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι ένα first-person SHOOTER, χωρίς SHOOTING. Γι’ αυτό εννοείται ότι έχεις και πιο συμβατικά όπλα στη διάθεση σου, όπως πιστόλια και assault rifles, ενώ ένα δεύτερο mode ενεργοποιεί μία ενεργειακή ασπίδα γύρω σου αντί να σε κάνει αόρατο. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι το hacking που σου επιτρέπει να απενεργοποιείς παγίδες, να ανοίγεις πόρτες, να στρέφεις τα συστήματα ασφαλείας των εχθρών εναντίον τους, κ.ά. Επίσης βρίσκοντας αναβαθμίσεις, μπορείς να ενισχύεις τις ικανότητες σου, να βελτιώνεις τα όπλα σου και να έχεις διάφορους τύπους πυρομαχικών. Όσο για τον χειρισμό, οι άνθρωποι της Crytek έχουν κάνει απλά άψογη δουλειά.

Και από εμφάνιση;

Τα Crysis games ήταν και είναι κάποια από τα κατ’ εξοχήν benchmarks για τις κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς! Έχουμε «θολή κίνηση» όταν γυρίζεις απότομα την κάμερα, «αντανάκλαση φωτός» στο «ατελές» γυάλινο visor του Prophet όταν κοιτάει ίσια τον ήλιο, και άκρως ρεαλιστική συμπεριφορά του νερού και των σταγόνων. Α, ξέχασα τη φουτουριστική Νέα Υόρκη, που αποτελεί έναν καταπληκτικό συνδυασμό κατεστραμμένων κτιρίων και… ζούγκλας. Επίσης κάπου στις πρώτες αποστολές, πρόσεξε τις λεπτομέρειες στο πρόσωπο του Rasch, όταν η κάμερα κάνει το κοντινό πλάνο!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα