Carcassonne

Όχι, το Carcassonne (προφέρεται Καρκασόν ή kaʁ.ka.sɔn σε άπταιστα γαλλικά) δεν είναι ούτε αξεσουάρ παρεμφερές του τιρμπουσόν, ούτε εξάρτημα της μηχανής του αυτοκινήτου, ούτε καν ο νέος αστέρας που προτίθεται να φέρει στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος. Πρόκειται για πόλη της Γαλλίας (μορφώσου εδώ) η οποία έχει δώσει και το όνομά της στο επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο στην Ελλάδα γνωρίσαμε ως «Τα κάστρα του Μυστρά». Μετά το Xbox 360,

το DS και το iOS, η ψηφιακή εκδοχή του επιτραπέζιου παιχνιδιού του Κλάους-Γιούργκεν Βρέντε, έρχεται και στα Windows Phones και μάλιστα κυκλοφορεί στην προσιτή τιμή των 2,99€.

Σενάριο και τα ρέστα

Δεν υπάρχει σενάριο. Το Carcassonne είναι ένα επιτραπέζιο που απλά παίζεται σε παρτίδες. Στόχος σου είναι να εκμεταλλευτείς τις κάρτες που ρίχνεις στο ταμπλό βγάζοντας το μεγαλύτερο δυνατό σκορ και επικρατώντας των αντιπάλων σου. Λιτά, σένια, ξεκάθαρα και ξηγημένα πράγματα.



Gameplay

Στο Carcassonne ο κάθε παίκτης κατεβάζει κι από μία κάρτα στη σειρά του προσπαθώντας να χτίσει πόλεις-κάστρα και να σχηματίσει δρόμους και μοναστήρια. Παράλληλα τοποθετεί πούλια σε όλα τα παραπάνω –συν τους αγρούς- τα οποία του δίνουν πόντους, τόσο κατά τη διάρκεια (αν ολοκληρώσει το εκάστοτε κτίσμα/δρόμο), όσο και στο φινάλε της παρτίδας. Στόχος σου θα είναι όχι απλά να σχηματίσεις τα πιο πολύπλοκα κάστρα και τους πιο μακρινούς δρόμους, αλλά παράλληλα να καταστρέψεις τα σχέδια του αντιπάλου, ξενερώνοντάς τον και στερώντας του πολύτιμους πόντους. Πέραν του single player, υπάρχει και multiplayer, τοπικό και online (αν βρεις ποτέ κανέναν…) ενώ στο πακέτο περιλαμβάνεται και το expansion, The River II.

Και από εμφάνιση;

Τέλειο! Το παιχνιδάκι «τα σπάει» από πλευράς παρουσίασης με το αποτέλεσμα να είναι εφάμιλλο με την –πανακρίβου- έκδοση του DS και να «γράφει» θεσπέσια στο μάτι. Το δε soundtrack κλείνει το πακέτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα