Call Of Juarez: Gunslinger

Μετά από την όχι ακριβώς επιτυχημένη τελευταία απόπειρα «εκσυγχρονισμού», η δημοφιλής σειρά επιστρέφει στις Old West ρίζες της. Με έναν εκπληκτικά γραφικό πρωταγωνιστή, χορταστική δράση, μοναδική παρουσίαση και μπόλικο χιούμορ, το Call Of Juarez: Gunslinger είναι ένα από τα φαβορί της φετινής χρονιάς!

Σενάριο και τα ρέστα

Ο ήρωας της υπόθεσης είναι ο Silas Greaves, ένας αγριεμένος κυνηγός

επικηρυγμένων με σκοπό ζωής να βρει τους τρεις εγκληματίες που σκότωσαν τα αδέλφια του, ενώ ο ίδιος γλίτωσε μόνο από τύχη. Ακολουθούμε την ιστορία της ζωής του, και την εμπλοκή του με γνωστούς πιστολέρο, όπως ο Μπίλυ δε Κιντ, καθώς ο ίδιος διηγείται τα γεγονότα σε ένα σαλούν. Μάλιστα κάποιες φορές θα γίνεται rewind του τύπου «δεν έγινε έτσι, έγινε αλλιώς» οπότε και θα ξαναπαίζεις κάποιες σκηνές με διαφορετικό τρόπο. Σε άλλη περίπτωση αυτό θα ήταν σπαστικό, όμως εδώ είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού!



Gameplay

Πρόκειται φυσικά για ένα FPS, και συγκεκριμένα ένα από τα καλύτερα αυτή τη στιγμή. Κάθε φορά μπορείς να πυροβολείς με καραμπίνα, με ένα περίστροφο ή με δύο περίστροφα μαζί, ενώ θα έχεις και λίγα κομμάτια δυναμίτη. Η στόχευση είναι η πιο «δίκαιη» που έχουμε δει ποτέ, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους τρόπους χειρισμού. Δεν υπάρχουν βοηθήματα «αυτόματης εστίασης», αλλά ούτε φτηνά κόλπα «τρεμάμενου χεριού». Σκοτώνοντας εχθρούς, γεμίζεις τον μετρητή «συγκέντρωσης», οπότε μπορείς να ενεργοποιείς ένα ειδικό mode, όπου οι εχθροί τονίζονται με κόκκινο χρώμα, ο χρόνος επιβραδύνεται, ενώ μπορείς ακόμα και να αποφεύγεις σφαίρες. Ένα εκπληκτικό στοιχείο είναι πως ενώ ο Silas αφηγείται την ιστορία, η κάθε περιοχή αλλάζει δυναμικά. Ακούς π.χ. «βρήκα κάτι σκαλιά που δεν είχα δει πριν» και ξαφνικά βλέπεις τα σκαλιά να «φυτρώνουν» μπροστά σου από το πουθενά! Στο τέλος κάθε αποστολής αντιμετωπίζεις από ένα διάσημο πιστολέρο, όπως τον Τζόνι Ρίνγκο, σε μεξικάνικη μονομαχία. Ξέρεις, όποιος τραβήξει πρώτος πιστόλι… Μάλιστα το gameplay σε αυτές τις φάσεις γίνεται επαρκώς περίπλοκο και αγωνιώδες. Επίσης, κερδίζοντας εμπειρία ξεκλειδώνεις πολλές και χρήσιμες ειδικές ικανότητες. Αν είχε και κάποιο μηχανισμό πυροβολισμού από κάλυψη, θα ήταν το τέλειο shooter.

Και από εμφάνιση;

Η Chrome Engine 5 έκανε θαύματα στο Gunslinger! Τα textures είναι λεπτομερή και ευδιάκριτα, τα χρώματα ολοζώντανα και τα εφέ φωτιάς, ομίχλης και ενίοτε του «παλιού φιλμ» φοβερά. Ο δε φωτισμός είναι εκπληκτικός, είτε βλέπεις τις έντονες ηλιαχτίδες μέσα από πανύψηλα δέντρα, είτε το ασημένιο φως του γεμάτου φεγγαριού το βράδυ. Το καλύτερο βέβαια είναι να βλέπεις γέφυρες να σχηματίζονται, βράχους να… μεριάζουν κτλ., δυναμικά, σύμφωνα με τη διήγηση, που λέγαμε πριν, σαν από το αόρατο χέρι του Θεού!

Keywords
Τυχαία Θέματα