Batman: The Dark Knight… Στο φως το game που δεν είδαμε ποτέ!

Το Batman: The Dark Knight αποτέλεσε την δεύτερη προσπάθεια του Christopher Nolan στο να δώσει μία διαφορετική διάσταση στον χαρακτήρα του ανθρώπου -νυχτερίδα. Η ταινία έκανε την εμφάνιση της το 2008 και η ρεαλιστική και φιλοσοφική προσέγγιση της σε συνδυασμό με την άπαιχτη ερμηνεία του Ledger (στο ρόλο του Joker) σαφώς και άρεσε

στο απαιτητικό κινηματογραφικό κοινό. Παρόλο όμως που το Batman: The Dark Knight αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters της χρονιάς που κυκλοφόρησε, ωστόσο είναι αξιοπερίεργο που ποτέ δεν είδαμε κάποιο video game που να αντλεί την έμπνευση του από τον κόσμο που έπλασε ο Nolan.

Στην πραγματικότητα (και όπως έβγαλε πρόσφατα στην επιφάνεια το site Unsee64), υπήρχε ένα παιχνίδι στα σκαριά, το οποίο αναπτυσσόταν από την Pandemic Studios. Το εν λόγω project ήταν προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνιση του μαζί με την επίσημη κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες, παρόλα αυτά η Pandemic δεν κατάφερε ποτέ να το ολοκληρώσει. Το development ήταν εξαιρετικά δύσκολο από την αρχή, καθώς οι developers συνάντησαν τεράστιες τεχνικές δυσκολίες στο να καταφέρουν να κάνουν σταθερό των open-world κόσμο που είχαν αρχικά οραματιστεί. Επιπλέον, η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη από τη στιγμή που η Electronic Arts εξαγόρασε την Pandemic. Εξαιτίας των συγκεκριμένων προβλημάτων, το studio έχανε διαρκώς τα deadlines και έτσι δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει το game μαζί με την έξοδο της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες των developers τα bugs της video-game έκδοσης του Batman: The Dark Knight ήταν τόσα πολλά που τελικά το παιχνίδι εξακολουθούσε να παραμένει «broken». Επισήμως το παιχνίδι ακυρώθηκε τον Οκτώβριο και η Pandemic Αυστραλίας έκλεισε ως απόρροια της μη ολοκλήρωσης του τίτλου. Η όλη ιστορία κόστισε στην EA το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας την πίεση στα μεγαλοστελέχη της και αφήνοντας μία πικρή γεύση στους fans του Batman. Δείτε και το video-documentary που αναφέρεται στο χρονικό της ακύρωσης του Batman: The Dark Knight.

The post Batman: The Dark Knight… Στο φως το game που δεν είδαμε ποτέ! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα