Atomega Review

Το Atomega είναι ένα γλυκύτατο παιχνίδι το οποίο προήλθε από το μικρό studio Reflections (που συνεργάζεται με τη Ubisoft). Από το studio αυτό μας ήρθαν στο παρελθόν τα Grow Home και το Grow Up!, και το Atomega, ενώ κρατάει παρόμοια αισθητική με αυτά, είναι ένα αποκλειστικά online multiplayer παιχνίδι στο οποίο μαζεύεις… μάζα.

Σκοπός στο game

είναι να μαζέψεις μωβ κύβους (που αποτελούν μάζα σε αυτόν τον κόσμο) μέχρι να γίνεις, από μια μικρή μπαλίτσα φωτός, ένας τεράστιος χρυσαφένιος Omega Exoform (ανέφερα ότι στον κόσμο του Atomega παίζεις ως Exoform, έτσι;). Όποιος έχει την περισσότερη μάζα όταν τελειώσει το match (είτε επειδή μάζεψε την περισσότερη, είτε επειδή επιτέθηκε στους αντιπάλους μέχρι να χάσουν όλοι οι άλλοι τη δική τους) κερδίζει!

Το παιχνίδι απευθύνεται στους πιο πολυάσχολους της κοινότητας, τους casual gamers, αλλά και πιθανώς στους εθισμένους σε online multiplayer. Κάθε match έχει μέχρι και 8 παίκτες από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ κρατάει περίπου 10 λεπτά. Το να ξεκινήσεις να παίζεις είναι σχετικά εύκολο, και το game σε οδηγεί στο μονοπάτι προς τη γνώση κατανοητά και όμορφα. Για να γίνεις, όμως, ο υπερ-τέλειος, απαλός σα βούτυρο παίκτης Atomega θέλει αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα (ή έστω πολλές εργατοώρες και skill). Όλα αυτά, για μένα, αποτελούν θετικά στοιχεία του παιχνιδιού, καθώς μπορείς να ασχοληθείς με αυτό εύκολα και να βυθιστείς στα όμορφα χρώματα και τον απλό σκοπό χωρίς πολλά-πολλά, αφήνοντας όμως περιθώρια για εξέλιξη.

Όσον αφορά τα αρνητικά του παιχνιδιού, αρχικά, χρειάζεσαι έναν αρκετά σύγχρονο υπολογιστή, αν θες να παίξεις χωρίς περισπασμούς και lag. Έχεις παλιά κάρτα γραφικών που θέλει αλλαγή; Δε θα απολαύσεις καθόλου το Atomega, ακόμα και στη χαμηλότερη ανάλυση. Το παιχνίδι, επίσης, γίνεται κουραστικό αρκετά γρήγορα. Μπορείς να παίξεις μόνο σε online multiplayer, μόνο σε ένα mode και ένα map, και προφανώς δε μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα για πάντα χωρίς να βαρεθείς. Μερικά επιπλέον maps, modes και, γιατί όχι, κάποιο μικρό campaign είναι απαραίτητες προσθήκες για να γίνει ένα παιχνίδι που θα θες να παίζεις με τις ώρες.

Κάτι ενδιαφέρον, που μπορεί σεναριακά να δικαιολογήσει την έλλειψη maps, είναι ότι το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε μια πραγματικότητα η οποία καταρρέει, όπου το μέρος που βρίσκεσαι είναι το τελευταίο οχυρό της ύπαρξης, με τα Exoforms (οι τελευταίοι εν ζωή οργανισμοί) να μάχονται για δύναμη και διασκέδαση. Ακόμα κι έτσι, όμως, ωραία θα ήταν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Κλείνοντας, το Atomega είναι ένα απλό παιχνίδι, το οποίο θα σου δώσει μερικές ώρες ευχάριστου gaming χωρίς πολλή ταλαιπωρία. Η τιμή του είναι προσιτή, όπως και το gameplay και η αισθητική του. Αν σου αρέσει να παίζεις με φίλους ή αγνώστους στο internet, αλλά δεν έχεις πάνω από 10’ να αφιερώσεις, τότε είναι το ιδανικό παιχνίδι για σένα. Αν, πάλι, ο υπολογιστής σου θέλει αναβάθμιση, σ’αρέσει να παίζεις single-player και θες μεγάλη ποικιλία σε modes και maps, καλύτερα να ψάξεις κάτι άλλο!

Ανάπτυξη: Reflections (Ubisoft) Έκδοση: Ubisoft Διάθεση: CD Media

The post Atomega Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife