AtGames Arcade Gamer Portable

Το Arcade Gamer Portable της AtGames είναι κάτι μεταξύ handheld και gadgeto-παιχνιδιού που έχει χωρέσει μέσα του 30 ολόκληρα SEGA games. Μην αφήσετε το μικρό μέγεθος, το πλαστικό υλικό και το γεγονός ότι η τροφοδοσία γίνεται με τρεις απλές μπαταρίες να σας ξεγελάσει. Το προιόν είναι επίσημο handheld με την σφραγίδα της SEGA και περιέχει τριάντα παιχνίδια. H SEGA γενικότερα δεν έχει πρόβλημα

να δίνει δικαιώματα σε τρίτους κατασκευαστές να φτιάχνουν κάθε λογής gadget με τα παιχνίδια της (σε αντίθεση με άλλους μεγάλους παραγωγούς). Οι τριάντα τίτλοι προέρχονται από τη συλλογή του Sega Master System αλλά και του Game Gear και είναι οι εξής:

Alex Kidd in High Tech World, Alex Kidd in Miracle World, Alex Kidd: The Lost Stars, Assault City, Astro Warrior, Aztec Adventure, Baku Baku Animal, Bomber Raid, Columns, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, Dragon Crystal, Ecco: The Tides of Time, Fantasy Zone, Fantasy Zone II, Gain Ground, Global Defense, Golden Axe, Kung Fu Kid, Penguin Land, Putt And Putter, Quartet, Ristar the Shooting Star, Snail Maze, Sonic Drift 2, Sonic Chaos, Sonic Spinball, Sonic Triple Trouble, Super Columns, Tails Adventure, The Ninja.

Η επιλογή των παιχνιδιών είναι λίγο περίεργη: θα προτιμούσαμε ένα Shinobi αντί για το Snail Maze (μεταξύ άλλων, μια από τις λίγο «άκυρες» επιλογές), αλλά πιθανό να ήταν θέμα πνευματικών δικαιωμάτων και κόστους. Θα μας άρεσε επίσης η επιλογή να γίνεται ένα Save Game (θα επέτρεπε έτσι την ενσωμάτωση ορισμένων πιο πολύπλοκων RPG) ή η επιλογή να φορτώσουμε ίσως κάποια μνήμη με παραπάνω παιχνίδια. Αλλά πιθανό αυτά όλα να ανέβαζαν το τελικό κόστος, οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά που μας προσφέρει το πακέτο.Το AGP έχει μπροστά ένα D-Pad κίνησης, τα πλήκτρα Α και Β και τα πλήκτρα START/PAUSE και MENU. Στο πάνω μέρος έχουμε το κουμπί ON/OFF, την ροδέλα για το επίπεδο ήχου και μια υποδοχή για Video Out. Στο κάτω μέρος υπάρχει υποδοχή για ακουστικά, ενώ στην πλάτη υπάρχει καπάκι που ανοίγει για τις τρεις μπαταρίες. Το καπάκι ασφαλίζεται από μια μικρή βίδα, αλλά ευτυχώς στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται κι ένα μινι-κατσαβιδάκι. Το μηχάνημα απαιτεί 3 απλές μπαταρίες τύπου ΑΑΑ για να παίξει. Από τη μία δεν έχετε καλώδια και φορτιστές, από την άλλη οι μπαταρίες είναι έξτρα κόστος (εκτός αν έχετε επαναφορτιζόμενες) καθώς εξαντλούνται αρκετά γρήγορα. Η ενεργοποίηση του μενού και η φόρτωση κάθε παιχνιδιού γίνεται στιγμιαία.

Η οθόνη είναι 2,4 ιντσών/6 εκατοστών (LCD) αλλά αποδίδει αρκετά καθαρά τα γραφικά, με ζωηρά και φωτεινά χρώματα (δεν υπάρχει καμία θολούρα στην κίνηση, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κλάσεις ανώτερη από την αρχική του Game Gear). Το ηχειάκι βασανίζεται λίγο με τα μονοφονικά μπιπ-μπιπ, αλλά είναι λογικό. Εξάλλου η μουσική και τα εφέ της εποχής είναι από μόνα τους τελείως «ρετρό», οπότε μάλλον προσθέτει στη γοητεία του μηχανήματος. Σημειώστε ότι το AGP (αν και το πλεονέκτημα του είναι πως είναι ελαφρύ και φορητό), μπορεί να συνδεθεί και σε τηλεόραση. Απαιτείται ένα καλώδιο AV (δεν συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία) και επιτρέπει να βλέπετε σε τηλεόραση το gameplay. Προφανώς σε μεγάλες τηλεοράσεις θα δείτε χοντροκομμένα γραφικά, αλλά ουσιαστικά είναι ό,τι θα βλέπατε κι αν είχατε συνδέσει ένα παλιό Master System στην τηλεόραση.

Γενικά το AGP είναι μια μάλλον budget, αλλά αξιοπρεπέστατη λύση που μπορούμε να προτείνουμε σε retro-gamers με κλειστά τα μάτια (ειδικά όσους θέλουν να δείξουν και σε κάποιον εκκολαπτόμενο, νέο gamer, ένα δείγμα από παλιούς τίτλους). Είναι τέλεια ιδέα για δωράκι, αυτό που λέμε novelty item που μπορεί να μην παίξεις μαζί του με τις ώρες, αλλά είναι ωραίο να το έχεις κάπου να κάθεται και να παίζεις που και που. Είναι εύχρηστο, ελαφρύ και τα 30 παιχνίδια δεν είναι καθόλου λίγα. Θα το βρείτε στα 30 EUR στο funstock, το οποίο κι ευχαριστούμε για τη διάθεση του demo unit.

The post AtGames Arcade Gamer Portable appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα