Assassin’s Creed IV: Black Flag

Με το τέταρτο Assassin’s Creed γεννάται η απορία, πως μέχρι τώρα η Ubisoft δεν είχε εφαρμόσει τον προφανή συνδυασμό που… σκοτώνει. Δηλαδή έναν εκτελεστή-πειρατή! Το Black Flag είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσει τη σειρά και ανανεώνει το ενδιαφέρον σε αυτή, ενώ διορθώνει και κάποια κακώς κείμενα.

Σενάριο και τα ρέστα

Πρωταγωνιστής είναι ο ναυτικός Edward Kenway, παππούς του Connor, από το Assassin’s Creed III.

Ως πειρατής, στη χρυσή εποχή του… «επαγγέλματος», βιώνεις τα σχετικά γεγονότα εναντίον Βρετανών και Ισπανών μαζί με διάσημες προσωπικότητες, όπως ο Μαυρογένης. Ως ασασίνος, στον διαρκή «υπόγειο» πόλεμο εναντίον των Ναϊτών, σκοπός σου είναι να βρεις ένα μέρος που λέγεται Παρατηρητήριο, με τη βοήθεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, γνωστός απλά ως Σοφός. Στον δικό μας αιώνα τώρα, ο Desmond είναι νεκρός, και εσύ είσαι ένας νέος, ανυποψίαστος υπάλληλος της Abstergo, με πρόσβαση στις μνήμες του.



Gameplay

Ξεκινώντας, να σου πω ότι έχουν διορθωθεί δύο σημαντικά μειονεκτήματα της σειράς. Τώρα πια, κάθε viewpoint λειτουργεί ως fast travel, ακόμα και αν είσαι στη μέση του πουθενά, ενώ οι φρουροί παραμένουν πάντα ανυποψίαστοι, εκτός αν το απαιτεί η αποστολή ή αν παραβιάσεις απαγορευμένες περιοχές, κάνοντας επιτέλους την περιήγηση πραγματικά ευχάριστη. Ο κόσμος του Assassin’s Creed IV: Black Flag είναι αχανής και ανοικτός, αποτελούμενος από μικρά και μεγάλα νησιά του Ειρηνικού, στα οποία μετακινείσαι απρόσκοπτα με το δικό σου… πειρατικό, ονόματι Jackdaw (ναι, ούτε εγώ έχω ξανακούσει πιο ηλίθιο όνομα πλοίου). Το ίδιο το πλοίο έχει πολλές περισσότερες αναβαθμίσεις από το Aquila του AC3, εμφανισιακές και ουσιαστικές, όπως πανιά, κανόνια, αμπάρια, κτλ. Γενικά παίζει μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο, καθώς είναι το κύριο μέσο απόκτησης πληρώματος και φορτίου, και κατ’ επέκταση εσόδων, λεηλατώντας άλλα πλεούμενα.

Ο Edward έχει δύο κρυφές λεπίδες, δύο πιστόλια, δύο σπαθιά, και έναν φυσητήρα για υπνωτικά και παραισθησιογόνα βέλη, όπως και προπετάσματα καπνού. Οι αποστολές περιλαμβάνουν βεβαίως πολύ stealth, platforming και melee μάχες, αλλά και κάμποσες ναυμαχίες. Ως νέες δραστηριότητες, μπορείς να κλέβεις φορτίο από αποθήκες, να κυνηγάς καρχαρίες, φάλαινες και… στεριανά τετράποδα, να κάνεις καταδύσεις σε ναυάγια για θησαυρό, να απελευθερώνεις οχυρά, να αναλαμβάνεις συμβόλαια θανάτου, κ.ά. Όσο για το multiplayer, δεν είναι απλά ένα πρόσθετο mode αλλά μία αυτόνομη εμπειρία σε ξεχωριστό δισκάκι, όπως και στο AC3.

Και από εμφάνιση;

Κοίτα, οι εκδόσεις για PC, Xbox One και PS4, που σύμφωνα με τη Ubisoft προσφέρουν τη βέλτιστη οπτική εμπειρία, θα καθυστερήσουν για κανένα εικοσαήμερο ακόμα. Στα Xbox 360 και PS3 πάντως, το παιχνίδι είναι απίθανο, με εξαιρετικές λεπτομέρειες στις στολές και στα κτίσματα, γαλαζοπράσινες θάλασσες και εξωτική χλωρίδα. Το δυναμικό σύστημα καιρού, με βροχές, καταιγίδες, αέρηδες και πολλά… μποφόρια, είναι μεν ωραίο στη στεριά, αλλά ειδικά στη θάλασσα εντυπωσιάζει πραγματικά, καθώς επηρεάζει με ουσιαστικό τρόπο την πλοήγηση σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα