Όλες οι πληροφορίες του Xbox One

Όλες οι πληροφορίες του Xbox One σε ένα άρθρο

Η Microsoft ανακοίνωσε τελικά την κονσόλα επόμενης γενιάς η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 με την ονομασία Xbox One. Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Major Nelson να ανοίγει τον χορό , ενώ την σχετική εισαγωγή μέχρι να αποκαλυφθεί η κονσόλα

την έκανε ο Don Mattrick.

Η αρχή έγινε με ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία του Xbox, των υπηρεσιών και του Kinect, ενώ ο Don Mattrick δήλωσε πως στην E3 θα γίνουν πολύ πιο σημαντικές ανακοινώσεις αφού η σημερινή παρουσίαση ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα από αυτά που σκοπεύει να κάνει η Microsoft. Στην συνέχεια ανέβηκε στην σκηνή ο Yusuf Mehdi, ο οποίος και έκανε μια πρώτη παρουσίαση για το σύστημα και ανέφερε πως το Xbox One θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο έτσι ώστε να μπορεί να αντλεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να αλλάζει αυτόματα σε υπηρεσίες.

{youtube}TP_E6Bn6fWM{/youtube}

Το Kinect θα παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στο Xbox One αφού ο χρήστης θα μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές στην κονσόλα όπως να ανοίξει το Skype, να τρέξει τον Intenet Explorer ή να δει τηλεόραση. Βέβαια θα υπάρξουν και άλλες εντολές οι οποίες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο νέο Dashboard θα υπάρχει μια νέα λειτουργία η οποία θα ονομάζεται "Trending" και θα προβάλλει όσα ουσιαστικά προτιμάει περισσότερα η κοινότητα του Xbox Live. Τέλος στο κομμάτι των φωνητικών εντολών αναφέρθηκε πως ο χρήστης θα μπορεί να ρωτάει την κονσόλα με την φράση «What’s On HBO?» και να του προβάλλει το πρόγραμμα που έχει καταχωρημένο το κανάλι ενώ η λειτουργία Trending θα λειτουργεί και εδώ με αποτέλεσμα να προβάλει τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα. Την σκυτάλη πήρε ο Marc Whitten ο ποίος και αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox One.

Η κονσόλα θα έχει Blu-ray drive, 8GB RAM GDDR3, USB 3.0, WiFi direct, 500GB σκληρό δίσκο, είσοδο και έξοδο HDMI και όλα αυτά σε ένα μοντέρνο case. Ουσιαστικά η κονσόλα είναι χτισμένη πάνω στα 64-Bit, τρέχει ταυτόχρονα τρία OS, ένα για το gaming, ένα για την τηλεόραση και ένα για τις διαδικτυακές λειτουργίες, ενσωματώνοντας ομαλά το Multitasking. Το Kinect θα υποστηρίζει ανάλυση 1080p και θα μπορεί να διαβάζει 2GB δεδομένων το δευτερόλεπτο.Το χειριστήριο θα έχει αρκετές διαφορές ενώ συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως "κάναμε το καλύτερο χειριστήριο της αγοράς ακόμα καλύτερο". Τέλος, έγινε αναφορά και στην εφαρμογή SmartGlass η οποία θα παίξει και θα αποκτήσει πολύ σημαντικό ρόλο στο Xbox One.

Αναφορές έγιναν φυσικά και στην ηλεκτρονική υπηρεσία Xbox Live. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι οι μέχρι τώρα 15.000 servers θα αυξηθούν στις 300.000 έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των χρηστών και να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Ενώ το Xbox One θα υποστηρίζει και μια υπηρεσία παρόμοια με αυτή του PS4 όπου μέσα από αυτή θα μπορούν οι χρήστες να ανεβάζουν στιγμές από τα games τους. Ακόμη αναφέρθηκε ότι οι developers θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα υποδομή του Xbox Live για να βελτιώσουν online λειτουργίες όπως το matchmaking. Η στιγμή ήταν η κατάλληλη για να ανεβεί στην σκηνή ο Andrew Wilson από την EA για να ανακοινώσει τα αποκλειστικά προνόμια που θα απολαμβάνουν οι χρήστες του Xbox One. Ένα από αυτό θα είναι και το Ultimate Team του FIFA 14 το οποίο θα αποτελεί αποκλειστικότητα του Xbox One. Στην συνέχεια έγινε αναφορά στην next gen μηχανή γραφικών της EA με την ονομασία EA Sports Ignite, η οποία θα προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερους υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Τέλος παρουσιάστηκε ένα trailer το οποίο έδειχνε όλα τα FIFA, Madden, NBA Live και UFC,τα οποία θα κυκλοφορήσουν στο Xbox One.

{youtube}JxE5MaKuCEc{/youtube}

Στις υπόλοιπες κυκλοφορίες ακούστηκε το όνομα του Forza Motorsport 5, το οποίο έρχεται αποκλειστικά στο Xbox One ενώ ένα νέο IP με την ονομασία Quantum Break θα μας απασχολήσει σίγουρα πολύ στο μέλλον αφού το trailer φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο Call of Duty της Infinity Ward στην παρουσίαση του νέου Xbox One της Microsoft. Για αρχή, το νέο CoD που παρουσιάστηκε στο Xbox One, "τρέχει" πάνω στη νέα μηχανή της Infinity Ward.

Eπί σκηνής ανέβηκε ο Mark Rubin να προλογίσει το παιχνίδι, δείχνοντάς μας πρώτα ένα "Behind the Scenes" βίντεο, όπου παρουσίασαν τη δημιουργική διαδικασία που ακολούθησαν με λεπτομέρειες απ' τα μοντέλα των χαρακτήρων, το mocap που χρησιμοποίησαν σε σκύλο για να δημιουργήσουν την κίνηση που θα έχει ένας "χαρακτήρας" του νέου CoD, ένα λαγωνικό που θα βοηθάει τον πρωταγωνιστή ψάχνοντας το χώρο για εκρηκτικά και βοηθώντας τους "Ghosts". Οι "Ghosts" είναι η ομάδα στρατιωτών που μάχεται ενάντια σε μια υπερδύναμη, που δημιουργήθηκε μετά από ένα μεγάλο καταστροφικό γεγονός και αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Στο CoD: Ghosts, οι πρωταγωνιστές δε θα αλλάζουν όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, αλλά θα ακολουθήσουμε την πορεία μόνο της ομάδας "Ghosts", ενώ θα έχουμε τον έλεγχο μόνο ενός απ' αυτούς σε ολόκληρο το παιχνίδι. To σενάριο του παιχνιδιού υπογράφει ο Stephen Gaghan, βραβευμένος με Oscar, γνωστός για τις ταινίες Syriana και Traffic.

H μηχανή γραφικών χρησιμοποιεί μια τεχνολογία επονομαζόμενη "Sub-D", που βοηθάει στην αυξομείωση των πολύγωνων, ανάλογα με την απόσταση που έχετε απ' το κάθε αντικείμενο, αυξάνοντας έτσι τις επιδόσεις της μηχανής και βελτιώνοντας το οπτικό αποτέλεσμα ώστε να κρατηθεί το σήμα κατατεθέν της σειράς, τα 60fps. Στο βίντεο έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις τρίχες πάνω στους χαρακτήρες, στα νύχια και στις στρογγυλεμένες άκρες των μοντέλων. Aνακοινώθηκε επίσης ότι στο Xbox One και στο Xbox 360, θα υπάρχει και πάλι (όπως και τις προηγούμενες χρονιές) timed-exclusive DLC.

{youtube}_IK0j8E-c4s{/youtube}

Τέλος αναφέρθηκε πως στον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του Xbox One θα κάνουν την εμφάνισή τους συνολικά 15 αποκλειστικοί τίτλοι, 8 από τους οποίους θα είναι νέα IP's. Περισσότερα για αυτά θα έχουμε στην E3.

{youtube}JZIaouzxAys{/youtube}

{youtube}r46D1lRpO1k{/youtube}

Μια ακόμα σημαντική είδηση έγινε γνωστή κατά την αποκάλυψη του Xbox One. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε νέο Halo, αλλά η Bonnie Ross της 343 Industries ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τους χρήστες του Xbox One μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο σύμπαν του Halo η οποία θα φέρει την σφραγίδα του Steven Spielberg. Δυστυχώς δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες στην δημοσιότητα.

Αυτή ήταν η παρουσίαση του Xbox One, της νέας οικιακής κονσόλας από την Microsoft. Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ενώ σε λίγη θα υπάρχει και ένας player με όλη την παρουσίαση. Εσάς πως σας φάνηκε;

{gallery}/Konsoles/Microsoft/Xbox_One{/gallery}

Άκης Μαύρος

Keywords
xbox one, xbox, πληροφοριες, call of duty, xbox live, usb 3, nba live, xbox 360, microsoft, major, don, skype, explorer, νέα, προβάλλει, live, hbo, drive, ram, usb, wifi, hdmi, ηλεκτρονική, ps4, games, online, wilson, ultimate, team, fifa, sports, nba, quantum, infinity, cod, ghosts, oscar, dlc, halo, player, τελη κυκλοφοριας, oscar 2011, oscar 2011 live, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, βιντεο, ηλεκτρονική, νυχια, παιχνιδια, προγραμμα, σημερινη, ταινιες, τηλεοραση, dlc, games, ghosts, hdmi, microsoft, nba, nba live, oscar, ps4, ram, skype, ufc, ultimate, xbox 360, xbox live, αποκαλυψη, εβδομαδες, βρειτε, γεγονος, δυστυχως, διαδικτυο, δειγμα, εγινε, υπαρχει, εκρηκτικα, εμφάνιση, ερχεται, τεχνολογια, υπηρεσια, υπηρεσιες, κινηση, λειτουργια, λεπτομερειες, μικρο, μοντελα, μπορειτε, προβάλλει, ομαδα, ονομα, ουσιαστικα, παρουσιαση, προβληματα, προγραμματα, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμπαν, σφραγιδα, τρια, φυσικα, φορα, call of duty, cod, drive, don, explorer, εφαρμογη, exclusive, fifa, halo, κομματι, major, infinity, sports, παιχνιδι, player, quantum, ray, σημα, σκηνη, ταξιδι, team, online, usb, υλικο, usb 3, wifi, wilson, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα