Νέες πληροφορίες για το inFAMOUS: Second Son

Μάθαμε για τον νέο πρωταγωνιστή, τον κυβερνητικό οργανισμό DUP και όχι μόνο

To τελευταίο τεύχος του Game Informer φιλοξενεί αφιέρωμα δέκα σελίδων στον επερχόμενο τίτλο επόμενης γενιάς της Sucker Punch, inFAMOUS: Second Son και το video-games24 είναι εδώ για να σας μεταφέρει όλες τις νέες πληροφορίες του.

To παιχνίδι ακολουθεί το ''καλό'' τέλος του inFAMOUS 2,

όπου -ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθεί Spoiler- o πρωταγωνιστής Cole McGrath θυσιάζει τον εαυτό του και άλλους ''υπερανθρώπους'' για να σώσει τον κόσμο. Επτά χρόνια αργότερα, οι εναπομείναντες άνθρωποι με υπερφυσικές ικανότητες, γνωστοί ως conduilts (αγωγοί), αντιμετωπίζονται ως ''βιοτρομοκράτες'' από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και προκαλούν τον φόβο στους περισσότερους ανθρώπους. Για να αντιμετωπίσει τους ''βιοτρομοκράτες'', η κυβέρνηση δημιούργησε το Τμήμα Ενιαίας Προστασίας (Department of Unified Protection), μία αυταρχική οργάνωση άμεσης ανταπόκρισης που εντοπίζει και συλλαμβάνει τους ''αγωγούς'' μεταφέροντάς τους σε ειδικές εγκαταστάσεις περιορισμού.

Μετά τη σύγκρουση ενός οχήματος μεταφοράς κοντά στο Σιάτλ, οι ''αγωγοί'' που μεταφέρονταν σε αυτό καταφέρνουν να αποδράσουν και η πόλη τίθεται σε καραντίνα, ενώ μοιάζει με ένα ''τεράστιο αεροδρόμιο'' όπως αναγράφεται στο Game Ιnformer, γεμάτο με αιωρούμενα πεζοδρόμια, εξοπλισμένα με προβολείς ανίχνευσης και κάμερες ασφαλείας για να βοηθήσουν το DUP να εντοπίσει τους ''βιοτρομοκράτες''. Σημεία ελέγχου, σαρωτές και συσκευές αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων έχουν στηθεί σε όλη την πόλη, επιβραδύνοντας τους ρυθμούς της.

Ο νέος πρωταγωνιστής

Πρωταγωνιστής του inFAMOUS: Second Son είναι ο Delsin Rowe, ένας εικοσιτετράχρονος Αμερικανός με μεγάλο ταλέντο στο street graffiti και επαναστάτης. Όταν το όχημα μεταφοράς συγκρούεται κοντά στην περιοχή του εκείνος σπεύδει να βοηθήσει τους τραυματίες και τότε αντιλαμβάνεται πως κι εκείνος ήταν από πάντα ένας ''αγωγός''.

Δύναμή του είναι η μίμηση. Έχει δηλαδή την ικανότητα να απορροφάει τις δυνάμεις άλλων ''αγωγών''. Όταν πάει, λοιπόν, να βοηθήσει τους τραυματίες στην περιοχή έρχεται σε επαφή με ένα ''αγωγό'' που μπορεί να ελέγξει τον καπνό, έτσι αποκτάει την πρώτη του δύναμη. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες στη συνέχεια.

Gameplay Demo

Στο demo που είδαν οι άνθρωποι του Game Informer, o Delsin καταστρέφει τις βάσεις όπου σχεδιάζει τις επιχειρήσεις του το DUP χρησιμοποιώντας καπνό για να καταστρέψει τις κάμερες αλλά και να μετακινηθεί από τις σχετικές πλατφόρμες, στο έδαφος και από εκεί στην ταράτσα ενός κτιρίου. Θα υπάρχουν πολλές παρόμοιες πλατφόρμες για την γρήγορη μεταφορά του Delsin αλλά, όπως και ο Cole, έτσι και εκείνος θα μπορεί να σκαρφαλώσει επιπλέον.

Από την οροφή, ο Delsin εκτοξεύει στον δρόμο μπάλες φωτιάς. Στην συνέχεια κατεβαίνει στο έδαφος με τρόπο παρόμοιο όπως το κεραυνό του Cole και εξουδετερώνει τους πράκτορες της DUP που βρίσκονται στο σημείο.

Στο κέντρο της βάσης τώρα, ένας πράκτορας του DUP ξεπροβάλλει από ένα φορτηγάκι οπλισμένος με ένα πολυβόλο ενώ άλλοι περικυκλώνουν τον Delsin. Κάνοντάς τους στην άκρη εξαπολύει ένα σύννεφο καπνού για να τους ακινητοποιήσει προσωρινά και καταστρέφει το πολυβόλο. Με τους πράκτορες να μην έχουν συνέλθει πλήρως βρίσκει τον απαιτούμενο χρόνο για να τους εξοντώσει

Oi περισσότεροι πράκτορες επιτίθενται όπως η ομάδα SWAT ή οι στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν υπερδυνάμεις. Πράγμα που σημαίνει ότι πολύ πιθανόν στο DUP να εργάζονται και ''αγωγοί''.

Αποκατάσταση δύναμης

Όπως ο Cole χρειαζόταν να επαναφορτίσει τις δυνάμεις του μέσα από δiάφορες ηλεκτροφόρες συσκευές, έτσι και ο Delsin χρειάζεται την βοήθεια του περιβάλλοντος για να αναπληρώσει τα αποθέματα καπνού. Καμινάδες, συντρίμμια οχημάτων ή ακόμη και τα κάνιστρα δακρυγόνων των πρακτόρων βοηθάνε τον χαρακτήρα να αναπληρώσει τις δυνάμεις του.

Για να απορροφήσουν τον καπνό, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το touchpad του Sixaxis 4 πιέζοντας πάνω του τους δύο αντίχειρες, κίνηση που προκαλεί τον στροβιλισμό του καπνού και την ενσωμάτωσή του στο σώμα του Delsin.

Το touchpad έχει κι άλλες χρήσεις. Χρησιμοποιώντας το στους ανιχνευτές δακτυλικών αποτυπωμάτων οι παίκτες θα μπορούν να απελευθερώσουν τους φυλακισμένους ''αγωγούς'' από τα κελιά τους. Επίσης, ο Delsin μπορεί με το ένα χέρι να βγάλει μία φωτιζόμενη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου και με το άλλο του χέρι να ανοίξει πυρ εναντίον της. Για να το κάνουν αυτό οι παίκτες θα πρέπει να πατήσουν επάνω στο touchpad για να εκτοξεύσουν μπροστά τη μονάδα και ύστερα να το πατάνε επαναλαμβανόμενα για να πυροδοτήσουν εναντίον της.

Αποφάσεις

Οι δύο προηγούμενοι τίτλοι έδιναν την επιλογή στους παίκτες να ακολουθήσουν τον δρόμο του καλού ή του κακού. Στο Second Son θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, ωστόσο η Sucker Punch δεν έχει αναφέρει ακόμη κάποιο παράδειγμα. Το έκανε όμως το Game Informer. Στη διάρκεια του demo ένας πράκτορας του DUP προσπαθεί να παραδoθεί και ο Delsin έχει την επιλογή να τον αφήσει να ζήσει ή να τον σκοτώσει, που ίσως να σημαίνει την ύπαρξη κάπου συστήματος karma όμοιου με αυτό των προηγούμενων τίτλων

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του inFAMOUS: Second Son δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελέσει launch τίτλο του Playstation 4. Περισσότερες πληροφορίες όπως και νέες εικόνες του τίτλου αναμένονται σύντομα.

Keywords
Αναζητήσεις
καραντινα ποκεμον
Τυχαία Θέματα