Μειωμένη βία στην ευρωπαϊκή έκδοση του The Last of Us

Το επιβεβαίωσε η Naughty Dog

Η Naughty Dog επιβεβαίωσε πως η ευρωπαϊκή έκδοση του The Last of Us έχει υποστεί αλλαγές στα ποσοστά βίας. Στην αμερικανική έκδοση του παιχνιδιού στο Multiplayer εμπεριέχονται διαμελισμοί και αποκεφαλισμοί, ενώ στην ευρωπαϊκή όχι και το αίμα είναι αισθητά λιγότερο. Το single-player περιεχόμενο είναι ίδιο και στις δύο εκδόσεις.

Ύστερα από ερωτήσεις υποψιασμένων παικτών επί εβδομάδες πάνω στο συγκεκριμένο

θέμα, ένας διαχειριστής κοινότητας την Naughty Dog, απάντησε σε κάποιο προσωπικό μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στο forum του παιχνιδιού. Ο διαχειριστής είπε: Οι αξιολογήσεις αιματοχυσίας και βίας υπόκεινται στα τοπικά ρυθμιστικά συμβούλια σε αρκετές περιοχές, οπότε το παιχνίδι θα πρέπει να αλλάξει ελαφρώς για να συμβαδίζει στα κριτήριά τους. Αν αγοράσετε την αμερικανική έκδοση δεν θα λείπει κανένα στοιχείο, αλλά στην ευρωπαϊκή/βρετανική θα λείπουν''.

Κάποιοι fans αναρωτήθηκαν γιατί περιοχές όπως η Βρετανία, που είναι περισσότερο απελευθερωμένη σε τέτοια ζητήματα σε σχέση με Αυστραλία και Γερμανία, υπέστησαν αυτόν τον περιορισμό, ενώ μερικοί πιο θερμόαιμοι κάτοχοι PAL εκδόσεων έδειξαν τον εκνευρισμό τους στο ότι η Naughty Dog δεν ενημέρωσε νωρίτερα για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να το γνωρίζουν και να προμηθευτούν την αμερικανική έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα