Review: Motocross Madness

Οι γκαζοφονιάδες απ’ τα παλιά

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Bongfish GmbH

Studio ανάπτυξης: Microsoft Studios

Διάθεση: Xbox Live Arcade

Είδος: Sports

Κυκλοφορία: 10/4/2013

Το είδαμε σε: Xbox 360

Κυκλοφορεί επίσης: -

Περισσότερα από δέκα χρόνια πάνε από τότε που το Motocross Madness 2 είχε κυκλοφορήσει για τον υπολογιστή, και φέτος η Microsoft

αποφάσισε να αναστήσει το πολυαγαπημένο franchise και να το κυκλοφορήσει στο Xbox Live Arcade. Αυτή η νέα έκδοση του παιχνιδιού δεν είναι σαν το παλιό Motocross Madness, καθώς έχει πάρει μια πολύ πιο arcade κατεύθυνση από ό,τι οι προηγούμενοι τίτλοι του franchise. Αυτό μπορεί να αποξενώσει κάποιους από τους πολύχρονους οπαδούς που έμειναν πιστοί μέχρι σήμερα, αλλά έχει μακράν καλύτερο σχεδιασμό και physics σε σχέση με παλαιότερα. Πέραν του ονόματος και του concept, δεν είναι σαν τα παλιά παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο Motocross Madness δε μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και χαράς.

Βρρρρροουυυυύμ!!

Το Motocross Madness, όπως θα φανταζόταν κανείς, είναι ένα παιχνίδι αγώνων μοτοσικλέτας. Τα πρώτα παιχνίδια χτίστηκαν γύρω από πιο ρεαλιστικά motocross (εξωτερικού χώρου) και supercross (εσωτερικού χώρου) αγωνιστικά γεγονότα, αλλά το Motocross Madness XBLA λαμβάνει χώρα σε φανταστικές διαδρομές στην Αίγυπτο, την Αυστραλία, και την Ισλανδία. Το παιχνίδι έχει μόνο 9 πίστες, και χρησιμοποιούνται τόσο σε απλό αγώνα, όσο και σε αγώνα χρόνου ή αγώνες με άλλους παίκτες. Ένα ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με τη σχεδιάση των επιπέδων είναι ότι τα τρία μέρη αγώνα σε κάθε περιοχή είναι όλα μέρος ενός διασυνδεδεμένου μεγάλου χάρτη, ο οποίος μπορεί να προσπελαστεί με το mode εξερεύνησης, όπου είστε ελεύθεροι να περιπλανηθείτε στους μεγάλους αυτούς χάρτες και να βρείτε κάποια κρυφά πράγματα. Υπάρχει επίσης ένα mode με κόλπα που τοποθετεί ράμπες και τα σχετικά διάσπαρτα σε καθεμία από τις πίστες.

Οι αγώνες είναι πραγματικά ευχάριστοι, και το παιχνίδι εύκολο να το μάθει κανείς καλά αλλά δύσκολο να αποκτήσει το μέγιστο skill. Κάθε χάρτης έχει πολλαπλές διαδρομές, και είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό το γεγονός ότι μπορούμε να τις μάθουμε όλες, έτσι ώστε να μπορούμε να κόψουμε δρόμο απ’ τους αντιπάλους και να προπορευτούμε εύκολα. Τα κόλπα είναι επίσης αναπόσπαστο όπλο στο ρεπερτόριό σας, καθώς η εκτέλεση ενός εντυπωσιακού άλματος για παράδειγμα θα δώσει στη μηχανή σας μια ισχυρή ώθηση. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι ένας αντίπαλος μπορεί να έχει αναβαθμίσει τη μηχανή του περισσότερο και καλύτερα από εσένα, αλλά μπορείτε να τον νικήσετε με την ανώτερη ικανότητά σας -ή εάν αυτό δε φτάσει, μπορείτε να τον κλωτσήσετε έξω από το δρόμο. Είτε είστε αντιμέτωποι με αντιπάλους CPUs στο career mode, είτε χρησιμοποιείτε split screen με ένα φίλο σας, ή αγωνίζεστε online, η διασκέδαση είναι καθόλα εγγυημένη.

Το παιχνίδι έχει μόνο έξι διαφορετικές μηχανές που μπορείτε να ξεκλειδώσετε στην πορεία, αλλά μπορούν να βελτιωθούν με τα εξαρτήματα που μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα που κερδίζετε νικώντας στους αγώνες, οπότε η έλλειψη πολλών τύπων μηχανών δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα. Συνολικά, χρειάζεται αρκετές ώρες για να παίξετε μέσα από όλα τα events και να ξεκλειδώσετε τα πάντα. Όσο παίζετε και ανεβάζετε level το χαρακτήρα σας (σε αυτή την περίπτωση, το Xbox 360 avatar σας) κερδίζετε νέες ικανότητες που ενισχύουν το gameplay, όπως νέα κόλπα, νέες μορφές Turbo Boost, και ακόμη μια melee επίθεση για να χτυπήσετε άλλους αναβάτες.

Γραφικά και ήχος

Η παρουσίαση του παιχνιδιού είναι γενικά πολύ ωραία. Τα περιβάλλοντα είναι όμορφα, φωτεινά και πολύχρωμα, και τα avatars πραγματικά δείχνουν καλύτερα του αναμενόμενου και είναι τόσο καλά σχεδιασμένα που φαίνονται σαν να ανήκουν στον κόσμο του παιχνιδιού. Εντυπωσιακό είναι το εφφέ που έχει δημιουργηθεί με την άμμο, που όταν κάνει κάποιος free run σε μια ανάλογη πίστα, τα τεράστια και ρεαλιστικά σύννεφα σκόνης που φυσούν γύρω του φαίνονται αρκετά φοβερά. Το μόνο πρόβλημα με τα γραφικά είναι ότι ίσως παρατηρήσετε μέρη του εδάφους να μην είναι καλά focusαρισμένα, κάτι όμως που δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οδήγησή σας. Ο ήχος είναι επίσης σε πολύ καλά επίπεδα. Θα μπορούσε να θαυμάσει κανείς τα ηχητικά εφφέ σε αυτόν τον τίτλο, καθώς οι μηχανές ακούγονται ωραία και δυνατά και είναι τόσο ρεαλιστικές που μπορεί οποιοσδήποτε να ξεχωρίσει εύκολα μεταξύ των δίχρονων και τετράχρονων κινητήρων.

Συμπέρασμα

Το Motocross Madness στο XBLA δεν είναι σαν το παλιό Motocross Madness, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο κακό. Το νέο Motocross έχει ωραία παρουσίαση και μεγάλες ποσότητες διασκέδασης στο gameplay. Θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε περισσότερο περιεχόμενο, αλλά αν βάλετε μαζί το παιχνίδι στο multiplayer με τους φίλους σας και στα single-player events, θα έχετε σίγουρα απόλαυση αξίας μεγαλύτερης από αυτή του παιχνιδιού (800 Microsoft Points). Ενώ το Motocross Madness δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια άλλα παιχνίδια του είδους, καθότι κλίνει περισσότερο στο arcade στοιχείο, είναι ένας αξιοπρεπέστατος τίτλος που αξίζει να προσθέσετε στη game-o-θήκη σας, ειδικά αν έχετε φίλους πρόθυμους να λερώσουν τα λάστιχα τους με λάσπη και πάγο!

{youtube}GYgO1ZCRkFA{/youtube}

Δημήτρης Αθανασόπουλος

Θετικά:Ποικιλία στα modes παιχνιδιούΩραία γραφικά και ήχοςΠοικιλία στα κόλπα που εκτελείτεΠολύ καλά mechanics σε multiplayerΑρνητικά:9 μεγάλες πίστεςΜικροανωμαλίες σε κάποια οπτικά στοιχείαΚάποιες φορές δυσκολεύει ο χειρισμός

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Microsoft στην Ελλάδα, Microsoft Hellas, για τις ανάγκες του Review.

Keywords
Τυχαία Θέματα