Review: Far Cry 3: Blood Dragon

‘’Μύρισε’’ ‘80s

Πληροφορίες:Εταιρία ανάπτυξης: UbisoftStudio ανάπτυξης: Ubisoft MontrealΔιάθεση: PSN, Xbox Live, SteamΕίδος: FPSΚυκλοφορία: 1/5/2013Το είδαμε σε: Ps3Κυκλοφορεί επίσης: Xbox 360, PCOfficial SiteΣυζήτηση στο forum

Ήταν Πρωταπριλιά όταν στο διαδίκτυο ξεπρόβαλε για πρώτη φορά το teaser trailer του Far Cry 3: Blood

Dragon. Σαφώς, προκάλεσε αίσθηση διότι το πρώτο του trailer δεν παρέπεμπε σε ότι έδειχνε το όνομά του (σε κάποιο expansion του FC3 δηλαδή) αλλά έμοιαζε με κάτι εντελώς διαφορετικό και σίγουρα όχι βγαλμένο από τις μέρες μας. Με συνοπτικές διαδικασίες και σε διάστημα λίγων ημερών αποκαλύφθηκε πως η συγκεκριμένη κυκλοφορία επρόκειτο για αυτόνομο, ψηφιακό τίτλο με θεματολογία το πυρηνικό ‘’μελλοντικό’’ 2007, όπως εκείνο φάνταζε στις VHS ταινίες της δεκαετίας του ’80. Μία περίεργη και ιδιαίτερη, η αλήθεια είναι, επιλογή της Ubisoft. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι εστί Far Cry 3: Blood Dragon.

The year is 2007… - Ιστορία

Πραγματικά, το όλο concept του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένο από ταινίες του ’80 με θέμα το ‘’μελλοντικό’’ 2007 όπου στη γη επικρατεί το χάος και τα cyborgs. Πρωταγωνιστής του τίτλου είναι ο Rex Colt, ένα cyborg, πρώην στρατιωτικός και ‘’πατριώτης’’. Ο στόχος είναι απλός. Πρέπει να σταματήσει τα σατανικά σχέδια ενός πρώην Αμερικανού ήρωα, σώζοντας έτσι τη γη. Κλασσικό VHS ’80 σενάριο δηλαδή χωρίς ‘’βάθος’’ και πολλά-πολλά. Όπως δήλωσε και η Ubisoft, η ροή της ιστορίας θα έχει τον εξής απλό χαρακτήρα: σκότωσε τους κακούς, σώσε το κορίτσι και τον κόσμο.

If you wanna do it right, do it like a ‘’Badass’’ - Gameplay

Παίζοντας το παιχνίδι δεν θα αργήσετε να καταλάβετε πως οι μηχανισμοί του είναι ίδιοι με του Far Cry 3( όσοι έχετε ασχοληθεί έστω και ελάχιστα τουλάχιστον), διατηρώντας όλα τα καλά του στοιχεία όπως το ποιοτικό σύστημα στόχευσης, νέα skills ανεβαίνοντας level και τα takedowns, δίνοντας όμως τον απαραίτητο χαρακτήρα που απαιτεί το setting. Ο Rex Colt όντας cyborg διαθέτει ικανότητες όπως cyber-eye για να σκανάρει και να εντοπίζει τους εχθρούς του, μπορεί να πηδήξει από μεγάλα ύψη χωρίς να τραυματιστεί, να επιδιορθώσει τις βλάβες του ( να αναπληρώσει ο ίδιος τις health bars του δηλαδή) και γενικότερα, μπορεί να κάνει ότι ένα σκληροτράχηλο cyborg.
Κατά κύριο λόγο στο παιχνίδι θα εξοντώνετε τα εχθρικά cyborgs, με την ποικιλία τους να μην είναι και η μεγαλύτερη δυνατή. O οπλισμός είναι κι αυτός ανάλογα προσαρμοσμένος στο setting με παραμετροποιήσεις ικανές να δημιουργήσουν μια ‘’καυτή’’ ατμόσφαιρα. Πέρα από τα εχθρικά cyborgs, όπως και στο FC3, Θα συναντήσετε ένα ζωικό βασίλειο αποτελούμενο όμως από μεταλλαγμένα ή μηχανικά ζώα, άλλα επικίνδυνα κι άλλα όχι και τόσο. Στην κορυφή της πανίδας, θα συναντήσετε αιμοδιψείς neon δεινοσαύρους τους οποίους θα μπορέσετε να στρέψετε ενάντια στους εχθρούς σας.
O open world χάρτης του νησιού στο οποίο εκτυλίσσεται το Blood Dragon είναι εμπνευσμένος κατευθείαν από το FC3. Βέβαια κι εδώ έχουν υπάρξει οι απαιτούμενες αλλαγές για να θυμίζει ένα ‘’πυρηνικό’’ περιβάλλον. Εκτός των επτά main missions, στο νησί θα έχετε την δυνατότητα να απελευθερώσετε τα garrisons, βάσεις στον έλεγχο των εχθρικών cyborgs, να ολοκληρώσετε κάποια side missions και να συλλέξετε τα θεματικά collectibles όπως VHS κασέτες. Βέβαια, τόσο η διαδικασία απελευθέρωσης των βάσεων όσο και η ολοκλήρωση των δευτερευόντων αποστολών είναι επαναλαμβανόμενη και πιθανότατα θα σας κουράσει ύστερα από ένα σημείο. To main story μπορεί να ολοκληρωθεί σε 5-6 ώρες ενώ η διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να αυξηθεί αν αποφασίσετε να ολοκληρώσετε τα πάντα.
To κυριότερο στοιχείου που κάνει το Blood Dragon ιδιαίτερο είναι το χιούμορ και ο σαρκασμός που θα βλέπετε συνέχεια. Από τις badass ατάκες του Rex Colt μέχρι ακόμη και τα tutorial loading messages. Στοιχείου που αρμόζει στην VHS εποχή των ’80 και σίγουρα θα λατρέψετε.

…Yeah baby, it’s got it - Οπτικοακουστικός τομέας

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, τα γραφικά του Blood Dragon είναι βασισμένα στo Far Cry 3 οπότε και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Frame Rate σταθερό στα 60 καρέ, αρκετά λεπτομερή textures και ποιοτικά animations των χαρακτήρων. Τα cut-scenes έχουν χαρακτήρα παιχνιδιού της εποχής, αφού αποτελούνται από εικόνες. Στο θέμα της μουσικής η Ubisoft έκανε καλή δουλειά εισχωρώντας μουσικά θέματα της εποχής, ενώ και στα voice-over θα δείτε ένα καλό αποτέλεσμα, κυρίως στο εποχιακό χιούμορ των χαρακτήρων.

Νοσταλγός των ’80 - Κλείνοντας

Ναι, η Ubisoft δημιούργησε ένα αυτόνομο expansion αναβιώνοντας την VHS εποχή του ’80. Όλοι όσοι έζησαν την συγκεκριμένη δεκαετία θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ευχάριστα και πιθανότατα θα τους ‘’ξυπνήσει’’ μνήμες. Η συνταγή του gameplay είναι δοκιμασμένη αφού βασίζεται εξ ολοκλήρου στο Far Cry 3, ωστόσο οι επαναλαμβανόμενοι περιβάλλοντες χώροι και τα, επίσης, επαναλαμβανόμενα side missions και οι απελευθερώσεις των βάσεων αφαιρούν από τη συνολική εντύπωση.

{youtube}0dofacvjRkc{/youtube}

Κώστας ΝικολούζοςΘετικά:Ιδανικό για νουσταλγούς των‘80sΣαρκαστικό χιούμορΠεριέχει όλα τα καλά στοιχεία του Far Cry 3Σαν ψηφιακός τίτλος έχει αρκετό περιεχόμενοΑρνητικά:Κάποια επαναλαμβανόμενα-βαρετά στοιχεία όπως τα side missions, το περιβάλλον του νησιού και η απελευθέρωση των GarrisonsΠεριορισμένη ποικιλία εχθρικών cyborgsΜικρή διάρκειαΑπουσία Multiplayer

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Ubisoft στην Ελλάδα, CD Media, για τις ανάγκες του Review.
Keywords
Τυχαία Θέματα