Review - Disney Infinity

Τo infinity and beyond!

Το Disney Infinity είναι ένα παιχνίδι δράσης και περιπέτειας τρίτου προσώπου, ανοιχτού περιβάλλοντος και με συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο αναπτύχθηκε από την Avalanche Software και κυκλοφόρησε από την Disney

Interactive Studios. Με τρόπο παιχνιδιού παρόμοιο με αυτόν του Skylanders της Activision, ο εν λόγω τίτλος χρησιμοποιεί συλλεκτικές φιγούρες που συγχρονίζονται με το παιχνίδι, επιτρέποντας έτσι σε χαρακτήρες της Disney και της Pixar να «ζωντανέψουν» στην οθόνη και να πάρουν μέρος σε περιπέτειες υπό τον έλεγχο του εκάστοτε παίκτη. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Wii U και το Nintendo 3DS, τον Αύγουστο του 2013.

I’ m your captain, savvy? - Gameplay

Η προαναφερθείσα λειτουργία με τις φιγούρες και το πώς αυτές επηρεάζουν το παιχνίδι έχει ως εξής: στο αρχικό πακέτο του τίτλου συμπεριλαμβάνεται μία βάση (γνωστή και ως Infinity Base) στην οποία εναποθέτουμε τον παίκτη με τον οποίο θέλουμε να παίξουμε. Έτσι φορτώνεται το αντίστοιχο story-campaign και τα όσα έχουμε καταφέρει (πχ Level ή Experience) με το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Στο αρχικό πακέτο υπάρχουν τρεις φιγούρες, μία από το Pirates of the Carribean, μία από το Monsters University και μία από το The Incredibles. Εάν κάποιος θέλει να παίξει σε κάποια άλλη ιστορία (που αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί) θα πρέπει να αγοράσει τον αντίστοιχο χαρακτήρα ξεχωριστά για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Με εξαίρεση τους μη ανθρωποειδείς χαρακτήρες, όπως πχ αυτοί από το franchise Cars, κάθε άλλος μπορεί να εκτελέσει ένα διπλό άλμα και ένα σύνολο συγκεκριμένων επιθέσεων, καθώς και μία ειδική ικανότητα, μοναδική για κάθε ήρωα. Για παράδειγμα, ο γνωστός Salley απ’ το Monsters University μπορεί να βρυχηθεί για να τρομάξει τους άλλους, ενώ η αγαπημένη μας Violet από τους Incredibles μπορεί να γίνεται αόρατη. Οι περιπέτειες των ηρώων περιλαμβάνουν πληθώρα δράσεων, από απλό κυνηγητό με τα πόδια, μέχρι αγώνες drift και πυροβολισμούς. Οι χειρισμοί των χαρακτήρων είναι απλοί και εύκολοι και δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να εξοικειωθεί κανείς με τη συμπεριφορά τους.

Campaigns

Στο Disney Infinity υπάρχουν δύο κύρια modes: το Play Set και το Toy Box. Κάθε Play Set είναι ουσιαστικά ένα αυτόνομο campaign με τo δικό του gameplay, και όπως προαναφέρθηκε βασίζεται σε μια συγκεκριμένη ταινία ή σειρά με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και ιστορίες. Σε αυτόν τον τύπο παιχνιδιού δοκιμάσαμε τις δυνατότητες του Mr. Incredible, ο οποίος συμμετέχει στο πιο απλά δομημένο campaign. Σε αυτό ο Syndrome, ο κακός της ταινίας, έχει ανυπόφορα εγκληματική συμπεριφορά, και ο παίκτης καλείται να αποκαταστήσει τη μυστική βάση των ηρώων και να καταπολεμήσει το έγκλημα σε μια πόλη, η οποία μεγαλώνει όσο και η πρόοδός του, καθώς δημιουργούνται γέφυρες σε νέα νησιά. Έτσι, όσο καλύτερος και πιο δυνατός γίνεστε, τόσες περισσότερες περιοχές θα πρέπει να «καθαρίζετε»! Καθώς παίζετε, ο χαρακτήρας σας κερδίζει XP (πόντοι εμπειρίας) και χρήματα, τα οποία μπορείτε να ξοδέψετε για να «ξεκλειδώσετε» κτίρια και ικανότητες, όπως το Glide Pack που σας επιτρέπει να πετάτε γύρω από την πόλη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πώς οτιδήποτε ξεκλειδώνετε στο Play Set, γίνεται άμεσα διαθέσιμο στο Toy Box –για το οποίο λεπτομέρειες θα αναφερθούν παρακάτω. Το σύστημα μάχης είναι ικανοποιητικό, «φιλικό» προς τα παιδικά μάτια και σχετικά απλό –οι κινήσεις του χαρακτήρα εκτείνονται σε combo τριών χτυπημάτων, κίνηση Dodge (αποφυγής) και μια ωθητική κίνηση. Ωστόσο, σε διάφορα σημεία μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν κάποια glitches και κάποιες σχεδιαστικές παρατυπίες, οι οποίες ευτυχώς δεν δυσκολεύουν το παιχνίδι για έναν casual gamer.

Στο Play Set οι χαρακτήρες δεν μπορούν να εισέλθουν από τον ένα κόσμο σε έναν άλλο, (πχ ο Jack Sparrow δε γίνεται να παίξει στους Incredibles) αλλά οι παίκτες μπορούν να βάλουν οποιονδήποτε χαρακτήρα σε λειτουργία μαζί με άλλους στο Toy Box. Το τελευταίο είναι ένας τύπος sandbox παιχνιδιού όπου ο κάθε παίκτης μπορεί να χτίσει και να φτιάξει από το μηδέν έναν κόσμο δικό του και να παίξει σε αυτόν –με πολλούς τρόπους όπως τρέχοντας σε μηχανοκίνητους αγώνες ή παίζοντας ποδόσφαιρο- προσκαλώντας το πολύ άλλους δύο φίλους του διαδικτυακά ή τοπικά.

Ooh you look wonderful! - Ήχος και γραφικά

Τα γραφικά του Disney Infinity είναι αρκετά λεπτομερή, με έμφαση στο τρισδιάστατο στοιχείο. Τα χρώματα είναι ζωντανά και έντονα και σε κάθε σημείο του παιχνιδιού θυμίζουν το καρτουνίστικο είδος. Οι χαρακτήρες είναι πιστή αναπαράσταση σχεδιαστικά της φιγούρας (πχ μικρό κενό στις αρθρώσεις) και η κίνησή τους είναι αρκετά ομαλή, δίνοντας έναν ευχάριστο αέρα στα animations. Τα εφέ επίσης είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένα και είναι αντιπροσωπευτικά της μαμάς εταιρείας.

Όσον αφορά στον τομέα του ήχου, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε –είναι ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν τέτοιο τίτλο. Τα ηχητικά εφέ είναι καρτουνίστικα και κλασσικά, με πολλές χιουμοριστικές ατάκες, όμως μέτριο αφηγητή.

Συμπέρασμα

Το Disney Infinity πρόκειται για ένα θεωρητικά χαώδες παιχνίδι, πρακτικά όμως μπορεί να «διαιρεθεί» στις ιστορίες που εμπεριέχει, στις αποστολές και περιπέτειες που διαθέτει. Κομμάτι-κομμάτι επιτρέπεται στον εκάστοτε παίκτη να εξερευνήσει το τεράστιο σύμπαν της Disney με τρόπο απλοϊκό και να διασκεδάσει σε κάθε κόσμο. Οι μικρότεροι ηλικιακά παίκτες ίσως μπερδευτούν από τα κάπως περίεργα μενού, παρόλα αυτά θα ανταμειφθούν με τα ποσά περιπέτειας και δράσης που το εν λόγω παιχνίδι έχει να προσφέρει. Σίγουρα αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του για πολλές ώρες, χρειάζεται όμως σκέψη για τα χρήματα που θα αναγκαστεί να ξοδέψει ώστε να το απολαύσει αρκετά.

{youtube}JkQH7dnG9qQ{/youtube}

Δημήτρης Αθανασόπουλος

Θετικά:Πληθώρα επιλογών στο Toy BoxΜεγάλη έκταση campaignΌμορφος σχεδιασμόςΑρκετά διασκεδαστικόΑρνητικά:Κόστος έξτρα φιγουρώνΣχεδιαστικά λάθη μέσα στο παιχνίδι

{tab Πληροφορίες:}

Εταιρία ανάπτυξης: Avalanche Software
Studio ανάπτυξης: Disney Interactive Studios
Διάθεση: CD Media
Είδος: Action-adventure
Κυκλοφορία: 23/8/2013
Κυκλοφορεί για: PS3 (Review), Xbox 360, Wii U, Wii, 3DS, PC, iOS

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

{/tabs}

Keywords
Τυχαία Θέματα