Hands On - Invizimals: The Alliance

Κυνηγήστε, παγιδέψτε και πολεμήστε στο PlayStation Vita

Ο καιρός που θα επιστρέψουμε στον κόσμο των Invizimals, των κρυμμένων πλασμάτων που μόνο το PSP στο παρελθόν και τώρα και το PS Vita σας μπορεί να δει δεν αργεί καθώς σε 11 μέρες από σήμερα κυκλοφορούν τα Invizimals: Η συμμαχία για PS Vita

και το Invizimals: Το Χαμένο Βασίλειο για το PS3. Η σειρά Invizimals καλεί εδώ και πέντε χρόνια τους μικρούς κυνηγούς τεράτων να ανακαλύψουν και να αιχμαλωτίσουν τα Invizimals που κρύβονται σε κάθε πιθανή κι απίθανη γωνιά. Αξιοποιώντας πλήρως την ισχύ των ικανοτήτων από τις φορητές κονσόλες της Sony, του μικροφώνου και των augmented reality cards, οι μικροί "κυνηγοί" μπορούν να αναζητήσουν τα αεικίνητα πλασματάκια κάτω από το κρεβάτι, στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ ή μέσα στα συρτάρια της ντουλάπας. Η Sony Hellas, επίσημος αντιπρόσωπος της Sony στην χώρα μας, μας έδωσε την δυνατότητα να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο Invizimals: Η συμμαχία το οποίο κυκλοφορεί στις 30 Οκτωβρίου αποκλειστικά για το PS Vita και πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Ο τίτλος αξιοποιεί την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) προκειμένου να ενσωματώσει τον virtual κόσμο στον πραγματικό και τα Invizimals να εμφανίζονται παντού. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι πολύ απλά χρησιμοποιώντας την κάμερα του PS Vita σας μπορείτε να εντοπίσετε τα Invizimals όπου και αν είστε και να τα δείτε μέσα από την οθόνη του PS Vita σας φυσικά. Αφού ακολουθήσουμε μια μικρή διαδικασία κουνώντας την κονσόλα σας στον χώρο μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα ότι το το Invizimal έχει εντοπιστεί θα χρειαστεί να λάβουμε μέρος σε διάφορα mini games τα οποία αν καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας θα αιχμαλωτίσουμε και το εκάστοτε τέρας. Συνολικά υπάρχουν 20 mini games τα οποία θα μας ζητήσουν να τραγουδήσουμε μαζί με το Invizimal, να το ταίσουμε ή να τρέξουμε σε έναν στίβο μάχης ώστε να το αιχμαλωτίσουμε.

Συνολικά υπάρχουν 150 Invizimals, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν όλα συμπεριλαμβάνονται στο Invizimals: Η συμμαχία και δεν θα χρειαστεί να μεταφέρουμε ορισμένα από το Invizimals: Το Χαμένο Βασίλειο. Τα τέρατα που αιχμαλωτίζουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε μάχες με άλλους κυνηγούς τεράτων τόσο μέσα στο single player όσο και σε online μάχες. Επίσης υπάρχουν και διάφορα τουρνουά τα οποία λαμβάνουν χώρα στην Battle Arena. Όπως και σε άλλα παιχνίδια τους είδους μετά το πέρας της μάχης, αν φυσικά ήταν νικηφόρα, το τέρατακι μας επιβραβεύετε για την νίκη του με πόντους εμπειρίας οι οποίοι θα το ανεβάσουν επίπεδο και θα το κάνουν πιο δυνατό με την προοπτική να αλλάξει και μορφή. Ανεβαίνοντας επίπεδο επίσης, το εκάστοτε τέρας λαμβάνει ορισμένους skill points τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει στα 5 συνολικά στατιστικά που έχει. Τέλος, το κάθε Invizimal έχει τέσσερις βασικές επιθέσεις και δύο special οι οποίες γίνονται διαθέσιμες στο 12ό και 16ό επίπεδο αντίστοιχα.

Εν αναμονή τώρα της κυκλοφορίας και των δύο νέων μελών της οικογένειας Invizimals ώστε να δούμε πως θα συνδέονται μεταξύ τους μέσα από την δυνατότητα του cross-play και φυσικά να δούμε και μερικά πράγματα παραπάνω όσον αφορά το gameplay. Θα θα τολμήσουμε να πούμε πως το Invizimals: Η συμμαχία δεν είναι αυτό που ίσως οι φίλοι των Pokemon θα ήθελαν σε μια κονσόλα της Sony. Σαφώς και υπάρχουν καλά στοιχεία, κυρίως στο κομμάτι των μαχών, αλλά σε γενικές γραμμές η εμπειρία μας με τον preview κώδικα ήταν, ολίγον τι, αδιάφορη. Ας περιμένουμε όμως και την τελική έκδοση του τίτλου -θα δούμε και το multiplayer-, πριν βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το Invizimals: Η συμμαχία για και το Invizimals: Το Χαμένο Βασίλειο κυκλοφορούν στις 30 Οκτωβρίου για PS Vita και PS3 αντίστοιχα.

{youtube}AuleYVC-8lY{/youtube}

Άκης Μαυρος

{tab Πληροφορίες:}

Εταιρία ανάπτυξης: Novarama
Studio ανάπτυξης: Quantic Dream
Διάθεση: Sony Hellas
Είδος: Action
Κυκλοφορία: 30/10/2013
Κυκλοφορεί για: PS Vita

{/tabs}

Keywords
Αναζητήσεις
εικονες invizimals
Τυχαία Θέματα