Ζητούμενο η διάρκεια
Η Εθνική του Αυγούστου είναι άλλη… ομάδα σε σχέση με αυτή του Ιουλίου όπου έχασε (σχεδόν) με κάτω τα χέρια από την αδύναμη Ρουμανία και την Πορτογαλία εντός, δυσκολεύοντας την αποστολή της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Χρειάζεται, όμως, διάρκεια, που θα πρέπει να συνεχιστεί και απόψε (18.00-ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) στο τελευταίο φιλικό με την Κύπρο στο Telecom Center Athens, ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να συνεχίσει να παρουσιάζει την καλή εικόνα
Η επιστροφή παικτών όπως ο Νικ Καλάθης, ο οποίος στα 37 του έδειξε ότι έχει ακόμα πολύ βενζίνη στο ντεπόζιτό του (με 12 ασίστ και 3 ριμπάουντ ήταν εκ των κορυφαίων στο νικηφόρο φιλικό επί της Πολωνίας με 89-81) αλλά και του Τάιλερ Ντόρσεϊ (14 π.) έδωσε άλλο αέρα στην Εθνική μας.
Ναι, μπορεί η Πολωνία που νικήσαμε την Παρασκευή να μην είναι το… θηρίο της μπασκετικής Ευρώπης, αλλά είναι μια ομάδα πολύ καλύτερη από τη Ρουμανία και την Πορτογαλία που μας έκαναν… πλάκα τον περασμένο μήνα.
Είναι πολύ κοντά – ως επίπεδο ομάδας – στην Ουκρανία που θα είναι ο πρώτος μας αντίπαλος στον «τελικό» της Ρίγας την Παρασκευή, στο άνοιγμα της δεύτερης (και κρισιμότερης) προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027.
«Θέλουμε τόσο πολύ να είμαστε εκεί στο μεγάλο ραντεβού. Ολοι δείξαμε ότι έχουμε μεγάλη θέληση. Είναι το ξεκίνημα της σεζόν, όλοι έχουν όρεξη να παίξουν, μας έχουν λείψει οι αγώνες.
Ξέρουμε σε πόσο δύσκολη κατάσταση είμαστε για να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η νίκη είναι πάντα σημαντικό, είτε είναι φιλικό ή επίσημο. Ετσι χτίζεις χαρακτήρα για να πας στα επόμενα παιχνίδια.
Η Πολωνία είναι εξαιρετική ομάδα, θεωρώ πως κάναμε καλή δουλειά. Εχουμε παίκτες με ποιότητα, όσο πιο πολύ ταλέντο έχεις δίπλα σου, μπορείς να παίξεις και με καλύτερη ψυχολογία.
Σύντομα θα είμαστε στο επίπεδο που πρέπει», δήλωσε ο mvp της Εθνικής μας Βασίλης Τολιόπουλος, που είχε 22 πόντους (3/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21.02 λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Πολωνία.
Σήμερα απέναντι στην Κύπρο, ο Βασίλης Σπανούλης θέλει να δει ακόμα περισσότερη διάρκεια στην καλή απόδοση των διεθνών σε άμυνα και επίθεση, καθώς είναι το τελευταίο τεστ πριν από τον «τελικό» της Παρασκευής με την Ουκρανία.
«Υπάρχει μια καταστροφολογία δυστυχώς, αλλά μην ξεχνάμε έχουμε ακόμη έξι παιχνίδια να δώσουμε. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα ενώνεται.
Δεν γίνεται πάντα όλα να σου πηγαίνουν δεξιά. Πρέπει να αντιδράσεις, να δουλέψεις και να κοιταχτείς στον καθρέφτη για να επανέλθεις. Εχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά για μια εβδομάδα, πιστεύω πως σήμερα βγάλαμε αρκετά από τα στοιχεία που δουλέψαμε.
Τα παράθυρα είναι δύσκολα, το καλοκαίρι το ένα παράθυρο είναι όταν έχει τελειώσει η σεζόν και οι παίκτες είναι κουρασμένοι και το άλλο όταν έρχονται από διακοπές.
Πρέπει όλοι να προσαρμόζονται σε αυτή τη συνθήκη», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπανούλης που θέλησε πάλι να μπει ασπίδα μπροστά από τους παίκτες του που «άκουσαν» πολλά από τα ΜΜΕ, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά με τέτοια τραγική εικόνα που είχε γενικότερα η ομάδα μας στο τελευταίο προκριματικό παράθυρο της 1ης φάσης.
Και συνέχισε: «Εμένα με ενδιαφέρει να παίζουμε σωστό μπάσκετ, με σωστές αποστάσεις και να εκτελούμε καλά το πλάνο μας. Ακόμη κάποια παιδιά είναι σε διαδικασία να βρουν τη φυσική τους κατάσταση.
Αυτό που μένει είναι να κρατήσουμε τις καλές συνεργασίες μας και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας, για να παίξουμε το μπάσκετ που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε.
Τα παιδιά έχουν μεγάλη όρεξη, είναι συγκεντρωμένοι και θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Βασίλης Σπανούλης που δυστυχώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.
Ο νέος παίκτης του Αρη τραυματίστηκε στο γόνατο, υποβλήθηκε σε μαγνητική όπου έδειξε μικρή ρήξη στον επιγονατιδικό τένοντα και θα αρχίσει άμεσα πρόγραμμα αποθεραπείας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα – Ζευγάρι γιατρών πέθανε με διαφορά 30 ημερών
- Γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφος πήρε τηλέφωνο το 100 και κατήγγειλε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
- Αγνοούμενος Ισπανός στην Πύλο: Πώς σώθηκε η σύζυγός του - Τι καταγγέλλει η οικογένεια
- ΥΠΠΟ: Η συντήρηση του ανελκυστήρα στην Ακρόπολη δεν είναι αδυναμία ούτε μπορεί να παρουσιάζεται ως «βλάβη»
- Καρυστιανού: «Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να πάρουν και να διαλύσουν το κίνημα»
- H Σιένα Μίλερ φόρεσε την τάση στα παπούτσια που θα βλέπουμε παντού το φθινόπωρο
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο δήμο Πεντέλης Αττικής - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο
- "Πού να σκοτώσεις τον Μπάρον;" – Το Ιράν επικήρυξε τον γιο του Τραμπ
- Grand Ballet Gala
- Το τυρί και η φάκα της δεύτερης κάλπης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Θα αλλάξει όμως πολύ στη συνέχεια
- Ολυμπιακός: Το «μυρμήγκι» έπιασε λιμάνι
- Η Ελλάδα «σαρώνει» στα σκληρά τυριά – Πρώτη στον κόσμο η γραβιέρα Νάξου
- Χατζηγιοβάνης: Το συγκινητικό «αντίο» στον μικρό Δημήτρη που έδωσε μάχη με τον καρκίνο
- ΠΑΟΚ: Δημοσιεύματα για Σιμπό και Μπραγκάνσα
- «Τίγρης» στη μηχανή της Χαλ!
- Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητές μας στη ΔΕΘ η ακρίβεια, η οικογένεια και οι μικρομεσαίοι
- «Η Αθήνα να προετοιμαστεί για τυχόν επεισόδια» – Τι λένε αναλυτές για τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
- Ο κινηματογραφικός Hulk απαντά στην Paramount: «Αποκρουστική και ανέντιμη η κατηγορία περί αντισημιτισμού»
- Μητσοτάκης από το Υπουργικό: Καμία συζήτηση με την Τουρκία πέραν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ζητούμενο η διάρκεια
- Η Ελλάδα «σαρώνει» στα σκληρά τυριά – Πρώτη στον κόσμο η γραβιέρα Νάξου
- Χατζηγιοβάνης: Το συγκινητικό «αντίο» στον μικρό Δημήτρη που έδωσε μάχη με τον καρκίνο
- Παναθηναϊκός: Καρβάλιο, ξανά στο κάδρο
- Τι Τζόλης… τι Τζολάκης!
- Ερυθρά Θάλασσα: Πυρκαγιά σε πετρελαιοφόρο μετά από χτύπημα με «άγνωστο βλήμα» ανοικτά του λιμανιού Γιανμπού
- Ιός Δυτικού Νείλου: Αιχμές για κενά στην πρόληψη από ΙΣΑ ενώ αναμένεται αύξηση κρουσμάτων
- Football Talk: Άνετοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, λυτρωτές Κάρμο και Φαμπιάνο στην πρεμιέρα
- Ολυμπιακός: Το «μυρμήγκι» έπιασε λιμάνι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μαρινάκης: Όριο ηλικίας τα 15 έτη στα social media από το 2027
- Επιστροφή στα θρανία με την AI: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
- Η Kylie Jenner διευρύνει τη σειρά αρωμάτων της με τη νέα συλλογή Mood Stones
- Anyma presents ÆDEN in Athens το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2026 στο ΟΑΚΑ
- «Sorry, Baby» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova
- Όλγα Σκιαδαρέση: Παντρεύτηκε η κόρη του Σκιαδαρέση και της Μάλφα – Αυτός είναι ο σύζυγός της
- Μητσοτάκης: Στη ΔΕΘ ο οδικός χάρτης προς το 2030 – Με την Τουρκία δεν συζητάμε τίποτα πέραν υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Οριοθετήθηκε η φωτιά μέσα σε 20 λεπτά στην Πεντέλη
- Γεραπετρίτης: «Αν χρειαστεί θα υπάρξουν φρεγάτες και F-16» – Το μήνυμα στην Τουρκία
- Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές



