Ξαναπιάνουν δουλειά οι συμβολαιογράφοι

Σε τροχιά ανάκλησης της αποχής διάρκειας βρίσκονται οι συμβολαιογράφοι μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά το τέλος της οποίας βγήκε «λευκός καπνός». Το θετικό αποτέλεσμα της συνάντησης αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Συμβολαιογράφων Γιώργου Ρούσκα και στις τοποθετήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη,

τον υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων επήλθε «συμφωνία υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σύντομα οι συμβολαιογράφοι θα ξεκινήσουν κανονικά τις συναλλαγές μεταβίβασης περνώντας στην ψηφιακή εποχή, με όλες τις δικλίδες ασφαλείας για το Δημόσιο και τους αντισυμβαλλομένους.

Στην Ελλάδα ανεβαίνουν, στην Ευρώπη πέφτουν

Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg, η αύξηση των τιμών στα ακίνητα αποτελεί ελληνικό φαινόμενο. Η άνοδος οφείλεται εν μέρει στις επιπτώσεις της κρίσης χρέους της Ελλάδας οι οποίες επηρεάζουν την προσφορά. Στην Αθήνα, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 12,2% τον Οκτώβριο, ενώ στο Παρίσι και τη Στοκχόλμη οι τιμές μειώθηκαν. Το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο κατέγραψαν πτώση από έτος σε έτος στα τελευταία μηνιαία μεγέθη τους, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των αγορών που παρακολουθεί το Bloomberg City Tracker αυξάνεται, με το Μιλάνο, τη Μαδρίτη και τη Στοκχόλμη να σημειώνουν αυξήσεις άνω του 3%.

Λίφτινγκ μετά

τη διαβούλευση

Σχεδόν 900 σχόλια έχει συγκεντρώσει το φορολογικό νομοσχέδιο με πάνω από 340 να αφορούν όπως ήταν αναμενόμενο το νέο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων. Ομως δεκάδες σχόλια και αντιδράσεις καταγράφονται στο άρθρο που αφορά τα πρόστιμα για τη μη διαβίβαση ή την εκπρόθεσμη διαβίβαση των στοιχείων για τα έσοδα και τα έξοδα των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην πλατφόρμα myDATA. Τα πρόστιμα που προβλέπει το άρθρο 7 του φορολογικού νομοσχεδίου είναι φωτιά καθώς φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ. Οι λογιστές βρίσκονται… στα κάγκελα αναφέροντας τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του myDATA. Το οικονομικό επιτελείο διαβάζει τα σχόλια και τις αντιδράσεις και εμφανίζεται ανοιχτό σε βελτιώσεις σε διατάξεις του νομοσχεδίου. Μάλιστα, ο Χάρης Θεοχάρης σε καθημερινή βάση βλέπει στο γραφείο του εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων και ακούει αντιδράσεις και προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα