Βενιζέλος: Ο,τι λέμε είναι μετρημένα λέξη λέξη και ζυγισμένα ευρώ ευρώ

Το κάλεσμά του όμως επικεντρώθηκε στους πολίτες που «ανήκουν στην οικογένεια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», τους οποίους, όπως είπε, «τους διαψεύσαμε, τους πικράναμε, πολλές φορές τούς οργίσαμε και οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω κρίσης».

«ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ». Τόνισε ότι και το ΠΑΣΟΚ συνάντησε πρωτόγνωρες και απροσδόκητες καταστάσεις που έπρεπε να απαντηθούν με ηθικά και πολιτικά δύσκολες αποφάσεις «για να κρατήσουμε όρθια την προοπτική του έθνους». Ο κ. Βενιζέλος
ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σ’ αυτούς τους συμπολίτες και συναγωνιστές απευθύνομαι. Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω, παρά τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις, ελάτε μαζί μας να ολοκληρώσουμε την κολοσσιαία εθνική προσπάθεια, να βγούμε οριστικά από το Μνημόνιο, να βγούμε οριστικά από την κρίση».

Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λέει ψέματα «γιατί ξέρουμε ότι τα προεκλογικά ψέματα κοστίζουν τελικά στο εισόδημα του πολίτη και στις προοπτικές των νέων ανθρώπων, στην αξιοπιστία και στη διεθνή θέση της χώρας». Επανέλαβε όμως ότι όσα έχει αναφέρει ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι μετρημένα λέξη λέξη και ζυγισμένα ευρώ ευρώ.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε από τη Ρόδο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο για μετά τις εκλογές ούτε «κολλημένο στην καρέκλα της εξουσίας».

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην ενδώσουν στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας και προέβαλε ως μοναδική λύση τη νίκη του κόμματός του. «ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές», είπε, για να καταλήξει ότι πρέπει να πάρει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να ανοίξει ο δρόμος του εθνικού συναγερμού και της συμμαχίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα