Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι θυμήθηκε την υπόσχεση της βασίλισσας σε ηλικία 21 ετών

Φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ απέτισε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι, επικεφαλής της αγγλικανικής εκκλησίας.

The Archbishop of Canterbury Justin Welby has delivered his sermon at Queen Elizabeth II’s funeral at Westminster Abbey | #QueenElizabethII #queensfuneral pic.twitter.com/W5apmiOekn

10 News First (@10NewsFirst) September 19, 2022

Στο κήρυγμά του ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην υπόσχεση που είχε δώσει η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 21 ετών, για να υπηρετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο λέγοντας ότι «ποτέ δεν είχε υλοποιηθεί μια τέτοια υπόσχεση τόσο καλά».

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα δάκρυα του βασιλιά Καρόλου στην κηδεία της μητέρας του

«Σε γνωστή της ομιλία, την οποία εκφώνησε με την ευκαιρία των 21ων γενεθλίων της, η εκλιπούσα Αυτής Μεγαλειότητα είχε δηλώσει ότι όλη της η ζωή θα είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία του έθνους και της Κοινοπολιτείας. Σπάνια έχει τηρηθεί σε τέτοιο βαθμό μια υπόσχεση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος. Ήταν «πρόσχαρη, παρούσα για όλους, άγγιζε πολλές ζωές», πρόσθεσε.

«Λίγοι ηγέτες έλαβαν την αγάπη που έχουμε δει» στη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα