Τζούλιαν Ασάνζ: Ενδεχόμενο συμφωνίας ενοχής με μειωμένη κατηγορία
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει εάν θα επιτρέψει στον Τζούλιαν Ασάνζ να δηλώσει ένοχος σε μειωμένη κατηγορία για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ανοίγοντας την πιθανότητα μιας συμφωνίας που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στην απελευθέρωσή του από βρετανική φυλακή.
Ο Ασάνζ, ο ιδρυτής των WikiLeaks, δίνει μια επίπονη νομική μάχη με τη βρετανική κυβέρνηση για να αποφύγει την έκδοση στις ΗΠΑ για να δικαστεί για δημοσίευση χιλιάδων εμπιστευτικών στρατιωτικών αρχείων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ γύρω στο 2010.
Ένα βρετανικό δικαστήριο εξετάζει επί του παρόντος εάν θα επιτραπεί μια τελευταία έφεση από τον Ασάνζ. Αφού οι εισαγγελείς των ΗΠΑ τον απήγγειλαν το 2019, οι βρετανικές αρχές επιβολής του νόμου τον συνέλαβαν και έκτοτε βρίσκεται σε φυλακή του Λονδίνου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Αξιωματούχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι δικηγόροι του Ασάνζ είχαν προκαταρκτικές συζητήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να είναι μια συμφωνία για να τελειώσει το μακρύ νομικό δράμα , σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, μια πιθανή άμβλυνση σε μια αντιπαράθεση γεμάτη με πολιτικές και νομικές πολυπλοκότητες.
Τέλος στο μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα;Οι συνομιλίες έρχονται καθώς ο Ασάνζ έχει περάσει περίπου πέντε χρόνια πίσω από τα κάγκελα. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν φθίνουσες πιθανότητες ότι θα εκτίσει πολύ περισσότερο χρόνο ακόμη και αν καταδικαζόταν στην πολιτεία.
Οι συζητήσεις παραμένουν σε εξέλιξη και οι συνομιλίες μπορεί να διακοπούν. Οποιαδήποτε συμφωνία θα απαιτούσε έγκριση στα υψηλότερα επίπεδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Μπάρι Πόλακ, δικηγόρος του Ασάνζ, είπε ότι δεν του δόθηκε καμία ένδειξη ότι το τμήμα θα προχωρήσει σε συμφωνία. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει.
Εάν οι εισαγγελείς επιτρέψουν στον Ασάνζ να επικαλεστεί την κατηγορία των ΗΠΑ για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων -κάτι που οι δικηγόροι του έχουν επικαλεστεί ως πιθανότητα- θα ήταν πλημμέλημα. Σύμφωνα με μια τέτοια συμφωνία, ο Ασάνζ θα μπορούσε ενδεχομένως να υποβάλει την έκκληση από απόσταση, χωρίς να πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αναμένεται να αποφασίσει εντός εβδομάδων εάν θα χορηγήσει στον Ασάνζ ένα περαιτέρω δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ Εάν το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον του, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανότατα θα έχει 28 ημέρες για να παραλάβει τον Ασάνζ και να τον παραπέμψει σε δίκη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Survivor 2024 spoiler 20/3 - Οριστικό: Αυτή η ομάδα κερδίζει την 4η ασυλία - Ο 4ος υποψήφιος για αποχώρηση στις 21/3
- Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που σώθηκε
- Πτώση F-16: Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος (ΦΩΤΟ)
- Nήπιο άρπαξε το τιμόνι φορτηγού σε βενζινάδικο και σκότωσε ένα 2χρονο παιδάκι
- Ελβετικό χρώμα παίρνει το Σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου
- Ο Ολυμπιακός φώναξε… παρών
- Στελέχη του σιδηροδρόμου οδεύουν προς το Μετρό Θεσσαλονικης
- Μηνιγγίτιδα: Σε σοβαρή κατάσταση γυναίκα – Διακομιδή στην Πάτρα
- Πρίγκιπας Harry: Ανησυχεί μετά τις φήμες για την Kate Middleton
- Survivor spoiler: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (20/3) την ασυλία και ο τέταρτος υποψήφιος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Φόβοι για εκατομμύρια θανάτους έως το 2100 – Οι κίνδυνοι των εκπομπών από ορυκτά καύσιμα
- Αναδρομικά έως 16.500 ευρώ για 50.000 συνταξιούχους
- Καιρός: Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές αλλά και 22άρια την 25η Μαρτίου
- Πατέρας θύματος Τεμπών: Μόνη της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλοι υπεύθυνοι για τη δολοφονία 57 ατόμων
- Ταϊβάν: Ακρωτηρίασε τα πόδια του για να… πάρει την ασφάλεια
- Κέιτ Μίντλετον: Το Πάσχα η πρώτη επίσημη εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας
- Ομοφοβικό παραλήρημα Βελόπουλου κατά Κασσελάκη – Δεν αξίζει να απαντήσουμε, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
- «Ήρωες για μία μέρα» – Μια σημαντική εικαστική έκθεση στο Ναύπλιο
- Μάντζος σε Βορίδη για Τέμπη: Όταν έρθουν οι ποινικές δικογραφίες να είστε έτοιμοι
- Οι Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – Τι δείχνει παγκόσμια έρευνα
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Κέιτ Μίντλετον: Το Πάσχα η πρώτη επίσημη εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας
- Ομοφοβικό παραλήρημα Βελόπουλου κατά Κασσελάκη – Δεν αξίζει να απαντήσουμε, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
- «Ήρωες για μία μέρα» – Μια σημαντική εικαστική έκθεση στο Ναύπλιο
- Καιρός: Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές αλλά και 22άρια την 25η Μαρτίου
- Οι Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – Τι δείχνει παγκόσμια έρευνα
- Μάντζος σε Βορίδη για Τέμπη: Όταν έρθουν οι ποινικές δικογραφίες να είστε έτοιμοι
- Αναδρομικά έως 16.500 ευρώ για 50.000 συνταξιούχους
- Πατέρας θύματος Τεμπών: Μόνη της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλοι υπεύθυνοι για τη δολοφονία 57 ατόμων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φιλικός αγώνας: Νίκη της ΑΕΚ στην Κύπρο - Κέρδισε 1-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού - ΒΙΝΤΕΟ
- Κόρα Καρβούνη: «Την ώρα της υπόκλισης ακούμε όλους από κάτω να γιουχάρουν»
- Μπάγερν Μονάχου: Εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες με υποτροπή στον οπίσθιο μηριαίο ο Μποέ
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Γιατί είναι δύσκολο να πουληθούν
- Ο Κωνσταντέλιας με 18 εκατ. ευρώ έχει τη μεγαλύτερη εκτιμώμενη μεταγραφική αξία στη Super League
- Σύλληψη δύο παιδεραστών στην Κέρκυρα
- Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Μηταράκη και Πλεύρη για τα Τέμπη
- Χάρης Ρώμας: «Έχω νιώσει την αμφισβήτηση»