Τζο Μπάιντεν: Και επίσημα υποψήφιος για τις εκλογές του 2024

Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 ανακοίνωσε και επίσημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σε μήνυμά του στο twitter το οποίο συνοδεύει ένα βίντεο με εικόνες, μεταξύ άλλων, από την εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Τραμπ και διαδηλώσεις για την κατάργηση

του δικαιώματος στην έκτρωση, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει:

«Κάθε γενιά είχε μια στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Να υπερασπιστεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες της. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέτω υποψηφιότητα για την επανεκλογή μου ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελάτε μαζί μας. Ας τελειώσουμε τη δουλειά.

Δείτε το βίντεο

Every generation has a moment where they have had to stand up for democracy. To stand up for their fundamental freedoms. I believe this is ours.

That’s why I’m running for reelection as President of the United States. Join us. Let’s finish the job. https://t.co/V9Mzpw8Sqy pic.twitter.com/Y4NXR6B8ly

— Joe Biden (@JoeBiden) April 25, 2023

Ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Αμερικανών παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με την ηλικία του. Διάλεξε τη σημερινή μέρα για να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του, καθώς είναι η τέταρτη επέτειος της έναρξης της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας, όταν ο δημοκρατικός ηγέτης είχε μπει στη μάχη και είχε στερήσει τη δεύτερη θητεία από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 76χρονος Ντόναλντ Τραμπ, προκαταλαμβάνοντας μια ανακοίνωση του αντιπάλου του, ανακοίνωσε:

«Θα μπορούσατε να πάρετε τους πέντε χειρότερους προέδρους της αμερικανικής ιστορίας, και όλοι τους μαζί δεν θα είχαν προκαλέσει τόση ζημιά όση έχει κάνει μέσα σε μόλις μερικά χρόνια ο Τζο Μπάιντεν στη χώρα μας», ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα