Τσακαλώτος στον ΟΤ – Πρόβλεψη για εκλογές το 2022

Κριτική για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, τα μέτρα Μητσοτάκη είναι υπέρ των πλουσίων και των ευκατάστατων κάνοντας μνεία για οικονομική ανισότητα.

Για τα μέτρα Μητσοτάκη

Ερωτηθείς ο κ. Τσακαλώτος για το τί θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

σημείωσε ότι «θα κάναμε ότι κάναμε με τα μνημόνια όπου μειώσαμε τον δημοσιονομικό χώρο ανάμεσα σε δαπάνες και μειώσεις φόρους» καθώς και στοχευμένη πολιτική για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα.

Ο κ. Τσσκαλώτος υπενθύμισε ότι παρά το γεγονός ότι ήμασταν 3 χρόνια στα Μνημόνια και ένα χρόνο εκτός, καταφέραμε να μειώσουμε τις ανισότητες, να μειώσουμε τη φτώχεια καθώς και την παιδική φτώχεια.


https://tv.in.gr/uploads/20210918/152439_tsakalotos-p1.mp4Για την ανάπτυξη

Το γεγονός ότι έχουμε ανάπτυξη είναι καλό αλλά πρέπει να είναι βιώσιμη και δίκαιη, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ υπογράμμισε ότι αν η ανάπτυξη δεν είναι δίκαιη, δεν είναι βιώσιμη.

Αν επιμένεις στις ανισότητες και δεν ανεβάζεις τον κατώτατο μισθό, δεν κάνεις πιο ευέλικτη την εργασία, τότε αυτή η ανάπτυξη έχει «κοντά ποδάρια» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες Τσίπρα το απόγευμα σημείωσε ότι η μεσαία τάξη είναι ένα θέμα στο οποίο επικεντρώνεται  ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Για εκλογές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι θα έχουμε εκλογές το 2022.

«Πιστεύω ότι δεν θα θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού το 2022 για το 2023 που θα έχουμε το καινούριο σύμφωνο σταθερότητας μετά από τις γερμανικές εκλογές».

https://tv.in.gr/uploads/20210918/153432_tsakalotos-p2.mp4https://tv.in.gr/uploads/20210918/153944_tsakalotos-p3.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα