Τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες: Κατέληξε ο δράστης – Βρέθηκε δίπλα του το όπλο

Νεκρός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Ο ύποπτος που επιβεβαιώθηκε ότι είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί 2 ανακοπές και τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με το rtbf.be ο άνδρας που είχε μεταφερθεί με τραύμα στο θώρακα στο νοσοκομείο

κατέληξε. Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος είχε πεθάνει.

Verdachte dodelijke aanslag Brussel zou zijn neergeschoten in Schaarbeek, identificatie moet dat nog bevestigenhttps://t.co/S96hu8oJXo #vrtnws

— VRT NWS (@vrtnws) October 17, 2023

Βρέθηκε δίπλα του το όπλο της τρομοκρατικής επίθεσης

Νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών, Αννελίς Βερλίντεν είχε δηλώσει στο VRT Radio. «Μπορώ να σας πω τα καλά νέα, πως έχουμε βρει το ύποπτο».

Mάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, εντοπίστηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεσή του το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα από τα πυρά του να χάσουν τη ζωή τους δύο Σουηδοί.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές ζούσε στο Βέλγιο από το 2016 και είχε υποβάλει αίτηση ασύλου το 2019, η οποία απερρίφθη το 2020 και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με τη Le Soir, ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία αφού εντοπίστηκε σε καφέ.

Πηγή εικόνας  le soir

Πυροβολούσε αδιακρίτως

Ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, που είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ήταν τυνησιακής καταγωγής, και διέμενε παράνομα στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Ντε Κρόο.

Ο δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος (εικόνα από skynews)

Αντιμετώπισε και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία και συγκεκριμένα στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τους Brussels Times.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

«Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», ανέφερε.

Un tireur armé encore en liberté à Bruxelles, si vous lisez ce message et que vous êtes sur la capitale, rentrer chez vous il se dirige vers le stade Roi Baudouin. pic.twitter.com/jah74EOrku

— vl_plus (@vl_plus) October 16, 2023

Η βελγική αστυνομία ανέβασε στην υψηλότερη βαθμίδα (Κατηγορία 4) το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες και στο 3 για την υπόλοιπη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα