«Τροϊκός» πόλεμος στην κυβέρνηση

Δύο κυβερνητικοί εταίροι, η Νέα Δημοκρατία (διά του συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτη) και ο ΛΑΟΣ (διά του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη), αρνούνται τη λήψη νέων μέτρων και παραπέμπουν τις αποφάσεις σε κυβέρνηση που θα προέλθει από εκλογές.

ΓΙΑ
ΤΑ ΤΑΞΙ. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με το νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί και ανέφερε ότι, αν η τρόικα επιμείνει, ο ίδιος θα παραιτηθεί.Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την απογευματινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνέρχεται υπό την προεδρία του, θα επιμείνει στην ψήφιση των μέτρων από την κυβέρνησή του, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση στα μέλη της κυβέρνησης να παραμερίσουν τις όποιες κομματικές ή άλλες διαφορές έχουν και να εργαστούν εντατικά για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.Στους πονοκεφάλους του κ. Παπαδήμου προστίθενται ασφαλώς και οι κυοφορούμενες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που απειλούν να δυναμιτίσουν επίσης τη συνοχή της κυβέρνησης.
ΕΚΚΛΗΣΗ. Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται σήμερα να δημοσιοποιήσει την «έκκλησή» του προς τις ηγεσίες των τριών κομμάτων που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό «να στηρίξουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις» την κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Εως χθες το βράδυ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου (σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη), ενώ θα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ.Χθες πάντως η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι ο βίος της θα ολοκληρωθεί όταν ολοκληρωθεί και το έργο το οποίο έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας - σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Παντελή Καψή κατά την πρώτη του επαφή με τους πολιτικούς συντάκτες. Ο κ. Καψής, αφού υπενθύμισε τη γνωστή δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι «δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο», διευκρίνισε πως την ίδια θέση έχει και ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος επίσης διατηρεί όλα τα προνόμια που του παρέχει το Σύνταγμα, και προφανώς και αυτό του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Ανέφερε μάλιστα ότι «το έργο των υπουργών θα αξιολογηθεί», αναφορά που προφανώς παραπέμπει στην πιθανότητα η δραστηριότητα ορισμένων υπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να υποβαθμιστεί λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει στο κόμμα της πλειοψηφίας.
«ΚΑΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ...» Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών τόνισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ορισμένη ημερομηνία. «Οταν μια κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης, μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σταυρόπουλος στη Βουλή και πρόσθεσε: «Πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών, ούτε ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών».Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την ιδέα του δημοψηφίσματος,
Keywords
Τυχαία Θέματα