ΤΟΥΟΤΑ C-HR: Τι νέο φέρνει η φρέσκια γενιά

To Toyota C-HR περνάει στην επόμενη φάση, με νέα χαρακτηριστικά, διατηρώντας την ίδια συνταγή του σπορτίβ crossover, που ανάγει την υβριδική λειτουργία στον μέγιστο βαθμό. Διατηρεί το ίδιο μήκος - 4.36 μέτρα  - με το μεταξόνιο του να είναι στα 2.64 μέτρα.

Το εμπρός τμήμα απεικονίζει το νέο πρόσωπο των SUV της Toyota, γνωστό από το αμιγώς

ηλεκτρικό bZ4X και το νέο Prius.

Πιο ψηφιοποιημένο είναι το εσωτερικό όπου δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών ενώ θα διατίθεται με το πακέτο πολυμέσων Toyota Smart Connect, που περιλαμβάνει οθόνη αφής 8” ή 12,3”, ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto.

Θα προσφέρεται με τέσσερις εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης, δύο υβριδικούς (HEV) 1.8 λτ. και 2.0 λτ. και ένα 2.0 λτ. plug-in hybrid (PHEV). O 2.0 HEV θα προσφέρεται και με την έξυπνη τετρακίνηση AWD-i, δηλαδή με πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα για την κίνηση των πίσω τροχών. Ο 1.8 Hybrid θα είναι αυτός με τη συνδυαστική ισχύ των 140 ίππων που εξοπλίζει και το ανανεωμένο Corolla, ενώ ο 2.0 Hybrid θα αποδίδει συνδυαστικά 200 άλογα. Για τον 2.0 PHEV δεν ανακοινώνει τεχνικά στοιχεία, ωστόσο το πιθανότερο είναι να είναι το ίδιο σύνολο με του νέου Toyota Prius. Στο εν λόγω μοντέλο αποδίδει συνδυαστικά 223 ίππους και αποτελείται από το βενζινοκινητήρα των 153 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα των 163 ίππων.

Keywords
Τυχαία Θέματα