Τώρα πάνε για το ’24 τα ντέρμπι του Κυπέλλου!

Η αλήθεια είναι πως με αυτή την ΕΠΟ δεν… πλήττεις ποτέ, ανεξάρτητα από τη θεματολογία. Ακόμη και για το ίδιο το πρόγραμμα μιας διοργάνωσης όπως το Κύπελλο Ελλάδας. Θυμίζει… επιτραπέζιο παιχνίδι ας πούμε το αντάμωμα ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός για τη φάση των «16». Ηταν να γίνει στις αρχές

Νοέμβρη. Ηταν να γίνει και στις 6 του Δεκέμβρη. Πάει απευθείας για το… 2024 και καλά να είμαστε, βλέπουμε το πότε. Γιατί; Μα γιατί η Ομοσπονδία σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει την εικόνα διάλυσής της. Αυτονόητα η Αστυνομία της έστειλε έγγραφο, πως τέλος πάντων ούτε να το συζητά για το ματς της Λεωφόρου στις 6/12 (την ημέρα των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου). Αρα προς τα πού πάει το πράγμα; Προς την 10η Ιανουαρίου, που είναι η πρώτη «διαθέσιμη» και ανοιχτή ημερομηνία, με τη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μια εβδομάδα μετά (17/1). Μην το δένετε όμως και αυτό. Για την… ΕΠΟ μιλάμε. Εκεί που όλα μπορεί να συμβούν.

Με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Ντούσκο

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος θα είναι ο πρώτος έλληνας λαμπαδηδρόμος και ο ασημένιος ολυμπιονίκης του πόλο Γιάννης Φουντούλης ο τελευταίος στη λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα αρχίσει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, αμέσως μετά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και θα λήξει στις 27 του ίδιου μήνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και θα παραδοθεί η φλόγα στους διοργανωτές των αγώνων «Παρίσι 2024».

Η όλη πορεία της Φλόγας έγινε γνωστή χθες σε εκδήλωση στην ΕΟΕ και ο συνεργάτης μου που ήταν παρών, με ενημέρωσε ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία από το 2004 έως σήμερα, καθώς θα διαρκέσει 11 μέρες και θα έχει στάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αναμένεται δε να φτάσει σε Κρήτη, Αλεξανδρούπολη, Πύλο, Κέρκυρα, έως και το  Καστελλόριζο. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια,  διανύοντας πάνω από 5.000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024 το βράδυ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες. Μου είπαν επίσης ότι η ΕΟΕ είχε προσεγγίσει και τον Μίλτο Τεντόγλου ως υποψήφιο πρώτο ή τελευταίο λαμπαδηδρόμο, αλλά το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα του άλτη ήταν αυτό, κατά τα φαινόμενα, που δεν του επέτρεψε να δεχθεί την πρόταση.

Ενας Ιμπρα στην Εθνική Σουηδίας

Στα βήματα του πατέρα του βαδίζει ο ηλικίας 15 ετών Βίνσεντ Ιμπραΐμοβιτς. Οπως διάβασα σε ξένα Μέσα, κλήθηκε για πρώτη φορά στην προεπιλογή της εθνικής παίδων της Σουηδίας. Το ωραίο θα ήταν να αγωνίζονταν μαζί, πατέρας και γιος. Γιατί ο Ζλάταν έως την περασμένη σεζόν έπαιζε ποδόσφαιρο και μένει να δούμε αν ο πιτσιρικάς έχει ταλέντο αντίστοιχο με του μπαμπά. Ο Βίνσεντ Ιμπραΐμοβιτς παίζει στην ακαδημία της Μίλαν ως κεντρικός μέσος και κλήθηκε για πρώτη φορά στην προεπιλογή των 66 παικτών για την εθνική παίδων της Σουηδίας. Ο μεγαλύτερος γιος του Ζλάταν, ο 17χρονος Μαξιμίλιαν, ενημερώνω πως ανήκει κι αυτός στην ομάδα Κ-18 της Μίλαν. Δίχως όμως να έχει λάβει κάποια πρόσκληση για εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικίας.

Θα είναι έτοιμο το γήπεδο;

O πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Τάσος Καζίας, παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα του γηπέδου της ομάδας. Ο ισχυρός άντρας της ομάδας των Σερρών, τόνισε πως το γήπεδο θα είναι λειτουργικό στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και τα Λιοντάρια θα υποδεχτούν στη φυσική τους έδρα τους δύο μεγάλους αντιπάλους. Αρκεί να έχουν εξασφαλιστεί οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διεξαγωγή των αγώνων, συμπληρώνω.

Στο «μάτι» και η Τότεναμ

Αν εφαρμοσθούν αυστηρά οι νόμοι έτσι όπως πάνε στην Πρέμιερ στο τέλος θα μείνουν χωρίς ομάδες. Πώς όχι, όταν με αφαίρεση βαθμών από την πειθαρχική επιτροπή της αγγλικής Ομοσπονδίας κινδυνεύει και η Τότεναμ; Σύμφωνα με την «Economic Times», η ομάδα του Λονδίνου είναι υπό έλεγχο λόγω παρατυπιών στη μεταγραφή του Ζερμέιν Ντεφόε το 2008 από την Πόρτσμουθ. Το κόστος της μετακίνησης του παίκτη εκείνη την περίοδο έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, μετά από έρευνα που έγινε, στη μεταγραφή συμμετείχαν ατζέντηδες που δεν είχαν την απαραίτητη άδεια. Ο Ντεφόε σημάδεψε την ιστορία της Τότεναμ αφού πέτυχε 140 γκολ σε 361 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις.

«Παίξτε μπάλα!»

Η ως τώρα πορεία της Νάπολι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ο κόσμος της δεν αρκείται στο περσινό τίτλο και πλέον τα έβαλε και με τους παίκτες λίγο πριν από το ντέρμπι με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Θα είναι το πρώτο ματς μετά την απόλυση του Ρούντι Γκαρσία, με τον Βάλτερ Ματσάρι να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των Παρτενοπέι. Οι φανατικοί της Νάπολι και συγκεκριμένα η «Curva A» κρέμασαν πανό έξω από το «Maradona» το οποίο είχε σαφέστατο μήνυμα προς κάθε παίκτη: «Αυτός που πλήρωσε ήταν ο προπονητής αλλά ας είναι ξεκάθαρο σε κάθε παίκτη: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν σας δίνει ατιμωρησία». Κοινώς… «παίξτε μπάλα, αλλιώς…»/

Μαθαίνει την έδρα του τελικού

Αν η Ελλάδα αποκλείσει το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου στον πρώτο μονό ημιτελικό τότε θα περάσει στον μονό τελικό για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Η έδρα αυτού του τελικού (αντίπαλος θα είναι Γεωργία ή Λουξεμβούργο) θα γίνει γνωστή σήμερα (13:00) στη Νιόν.

Τετ-α-τετ με τον Εμπαπέ ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε από κοντά το ματς της Ελλάδας με τη Γαλλία και αποκάλυψε τι είπε με τον Κιλιάν Εμπαπέ. «Τώρα μιλούσαμε με τον Εμπαπέ για τένις, του αρέσει πολύ. Δεν θα ήταν άσχημη η ισοπαλία στο τένις. Το έχω σκεφτεί. Εχουν υπάρξει ματς που έχω παίξει που θα μπορούσαν να λήξουν ισόπαλα. Το ποδόσφαιρο παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου αθλήματα», είπε ο Τσιτσιπάς, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κωνσταντέλια. «Νιώθω πως είναι μεγάλο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας. Φάνηκε και μου έκανε εντύπωση. Ηταν λίγο αμήχανος στην αρχή, αλλά τον καταλαβαίνω. Εχω περάσει και εγώ από αυτές τις στιγμές. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα