Τομ Χόλαντ: Και «Αράχνη» και Τηλέμαχος
Μπορεί ο Ματ Ντέιμον μέσω του Οδυσσέα στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν να κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όμως ο Τομ Χόλαντ είναι τελικά το πρόσωπο που ξεχωρίζει σε αυτό το κινηματογραφικό καλοκαίρι και σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τους ηθοποιούς. Στην ίδια ταινία, ο Χόλαντ υποδύεται τον γιο του Οδυσσέα, τον Τηλέμαχο και είναι πραγματικά πολύ καλός. Ομως, μια δεύτερη ταινία με τον Χόλαντ αποκλειστικά πρωταγωνιστή
Στην ταινία «Spider-Man: Καινούργια Μέρα», ο Τομ Χόλαντ εμφανίζεται για μία ακόμη φορά στον ρόλο του θρυλικού Ανθρώπου – Αράχνη, που πριν από 64 χρόνια έπλασε η φαντασία των Σταν Λι και Στιβ Ντίτκο στο τεύχος ν. 15 του περιοδικού κόμικ Amazing Fantasy. Ο Χόλαντ είναι ο τελευταίος μέχρι σήμερα Spider-Man του κινηματογράφου. Πήρε τη σκυτάλη από τον Αντριου Γκάρφιλντ, ο οποίος την είχε πάρει από τον Τόμπι Μαγκουάιρ και προσέγγισε τον ήρωά του, τον Πίτερ Πάρκερ – Spider-Man έχοντας στο μυαλό του τον Μάικλ Τζ. Φοξ. Ο Χόλαντ περιγράφει την τελευταία ταινία Spider-Man ως «ένα νέο ξεκίνημα, όπου ο Πίτερ Πάρκερ βιώνει κάτι βαθύ και μοναδικό για το είδος των ταινιών υπερηρώων. Είναι μια ιστορία για τη στιγμή που ένας νέος άνθρωπος ανακαλύπτει την ταυτότητά του και περνά στην ενηλικίωση με ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του».
Κατά μία έννοια αυτό το «πέρασμα ενηλικίωσης» ισχύει και για τον ίδιο τον ηθοποιό, αφού την ίδια περίοδο με την ταινία «Spider-Man: Καινούργια Μέρα», ο Τηλέμαχος της «Οδύσσειας» υπήρξε ένα σημαντικό βήμα για τη δική του ενηλικίωση στην υποκριτική. Σύμφωνα με τον Τομ Χόλαντ, το ταξίδι του Τηλέμαχου στην «Οδύσσεια» αποτελεί «μία από τις σπουδαιότερες ιστορίες ενηλικίωσης στη δυτική λογοτεχνία» και «έμοιαζε με το ιδανικό κλείσιμο για το πρώτο κεφάλαιο της δικής μου ως τώρα σταδιοδρομίας».
Γεννημένος στο Κίνγκστον Τέιμς του Σάρεϊ της Αγγλίας την 1η Ιουνίου 1996, ο Τόμας Στάνλεϊ Χόλαντ είναι γιος της φωτογράφου Νίκολα Ελίζαμπεθ (Φροστ) και του κωμικού και συγγραφέα Ντόμινικ Χόλαντ, που υπήρξε ο ίδιος διάσημη περσόνα της τηλεόρασης. Οι παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του κατάγονταν από τη Νήσο του Μαν και την Ιρλανδία, αντίστοιχα, ενώ έχει τρεις νεότερούς του αδελφούς.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 και ενώ είχε αποφοιτήσει από το Κολέγιο του Wimbledon, ο Χόλαντ γράφτηκε σε ένα διετές πρόγραμμα σπουδών στη σχολή BRIT School for Performing Arts & Technology, η οποία φημίζεται για τους πολλούς διάσημους αποφοίτους της. Πριν γίνει αυτό, όμως, ο Χόλαντ είχε ήδη κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χορό έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα hip hop στη σχολή χορού Nifty Feet Dance School στο Wimbledon του Λονδίνου. Το ταλέντο του εντοπίστηκε από τη χορογράφο Λιν Πέιτζ και το 2008 έκανε το ντεμπούτο του στο West End στο μιούζικαλ «Billy Elliot» στον ρόλο του Μάικλ, του καλύτερου φίλου του Μπίλι.
Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του έγινε σε μια μεγάλη ταινία, το «The impossible» του Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά όπου ο Χόλαντ υποδύθηκε τον γιο της Ναόμι Γουότς και του Γιούαν Μακ Γκρέγκορ. Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία μιας οικογένειας τουριστών στην Ταϊλάνδη η οποία βρέθηκε στη μέση της καταστροφής και του χάους που ακολούθησε το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού το 2004. Η αίσθηση που προκάλεσε ήταν μεγάλη και αυτό βοήθησε τον Χόλαντ που αμέσως μετά πρωταγωνίστησε στη δυστοπική ταινία φαντασίας του Κέβιν Μακ Ντόναλντ «Σ’ αγαπώ» (2013) στο πλευρό της Σίρσα Ρόναν.
Ενα χρόνο αργότερα, όλα θα άλλαζαν. Στην ταινία «Captain America: Civil War» ο Χόλαντ φόρεσε για πρώτη φορά τη στολή του Spider-Man και από τότε δεν λέει με τίποτα να τη βγάλει. Στα δέκα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχει υποδυθεί τον Πίτερ Πάρκερ σε τέσσερις «προσωπικές» ταινίες Spider-Man και σε δύο ακόμα ταινίες των Avengers ως guest. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης προσωπικής ταινίας Spider-Man, της «Spider-Man: Homecoming» (2017), ο Χόλαντ έγινε στενός φίλος της συμπρωταγωνίστριάς του, Ζεντάγια, η οποία φέτος παίζει μαζί του τόσο στην «Οδύσσεια» (είναι η Θεά Αθηνά) όσο και στο «Spider-Man: Καινούργια Μέρα». Η σχέση τους εξελίχθηκε σε έρωτα και τον Ιανουάριο του 2025 ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους. Παντρεύτηκαν φέτος.
Για τον Χόλαντ η ταινία «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» είναι επίσης μια ιστορία για τη σημαντικότητα της κοινότητας. «Ο Πίτερ Πάρκερ καλείται να καταλάβει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνος του», είπε μιλώντας για την ταινία. «Είναι ένα επίκαιρο μήνυμα για τον κόσμο μας. Ολοι έχουμε ανάγκη από μια κοινότητα – απλώς ο Πίτερ ο συνειδητοποιεί σταδιακά».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μυστικά στην Ελλάδα για διακοπές η ισπανική βασιλική οικογένεια: Το δρομολόγιο του Falcon που αποκάλυψε το ταξίδι
- Οκτώ άτομα στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση φορτηγού με τρία ΙΧ: Πώς έγινε η καραμπόλα στην Πρέβεζα
- Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο στην Πρέβεζα: 8 άτομα στο νοσοκομείο μετά την καραμπόλα φορτηγού και 3 ΙΧ
- Μόλις 3 έως 5 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΛ.Α.Σ.
- Το φυτό που θεωρείται «ασπίδα» για το σπίτι – Πού τοποθετείται για καλοτυχία
- Μια ξεχωριστή διεθνής επιστημονική τιμή στον Δημήτρη Νανόπουλο
- Ο Μεντιλίμπαρ στην προπόνηση του Ολυμπιακού, μίλησε στους παίκτες του: Αφήνουμε πίσω τη Ναϊμέγκεν, εστιάζουμε στον Ατρόμητο
- Τα «SOS» που πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτης και ενοικιαστής πριν υπογράψουν μισθωτήριο
- Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου
- Επική ατάκα Καραλή για Τεντόγλου: "Εγώ δεν είμαι σαν τον άλλον, θα το φέρω το μετάλλιο"
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Στόχος η ανάκτηση της εμπιστοσύνης
- Τζάρεντ Κούσνερ: Αποστολή σε Ισραήλ και Αίγυπτο την προσεχή εβδομάδα ετοιμάζει ο γαμπρός του Τραμπ
- Μαρία Καρυστιανού: Πυκνά σύννεφα σκέπασαν την «Ελπίδα»
- Λουίτζι Μαντζιόνε: Στο επίκεντρο πιθανή δήλωση ενοχής στην ομοσπονδιακή υπόθεση
- Στην εποχή της μαζικής δημοκρατίας
- Μια κρίσιμη συμφωνία στη Μέση Ανατολή
- Οι τελευταίες πινελιές: Τα μέτρα που «κλειδώνουν» στο πακέτο της ΔΕΘ για μεσαία τάξη, επαγγελματίες, αγρότες
- Θρήνος στην Αυστραλία: «Έφυγε» στα 18 της το ανερχόμενο ταλέντο του γκολφ, Τζέσικα Μπανγκ
- Ο Τσικίνιο συνάντησε τον Ελ Αραμπί και τον αποθέωσε: «Με τον μεγάλο θρύλο» (pic)
- Μαθήματα αλληλεγγύης από το Σουφλί: Οι κάτοικοι κτίζουν το σπίτι ενός ζευγαριού που αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο χωριό Ρούσσα
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Τομ Χόλαντ: Και «Αράχνη» και Τηλέμαχος
- Με Καλάμπρια η ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού
- Αναστασία Γιούσεφ: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά – Η τρυφερή ανάρτηση από το μαιευτήριο
- Εκτροχιάστηκε τρένο στη Βρετανία – Το δέυτερο περιστατικό μέσα σε 24 ώρες
- Φωτιά στην Χαλκιδική: Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου
- ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι σε Σαντορίνη και Νάξο – Λουκέτα και πρόστιμα
- Λαβρόφ για την Τουρκία: «Θέλει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, να εισέλθει στην ΕΕ και να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία»
- Μαθήματα αλληλεγγύης από το Σουφλί: Οι κάτοικοι κτίζουν το σπίτι ενός ζευγαριού που αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο χωριό Ρούσσα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Realnews στο www.pressreader.com
- Σεισμός στην Κολομβία: Η Παγκόσμια Τράπεζα κατέβαλε 200 εκατ. δολάρια ως έκτακτη βοήθεια
- Νέα πρόκληση Φιντάν: "Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της συμμαχίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ" - Τι είπε για τη Συμφωνία της Mέκκας
- Γαλλία: Το Συνταγματικό Συμβούλιο "μπλόκαρε" την απαγόρευση χρήσης social media για παιδιά κάτω των 15 ετών
- Τροχαίο στη Φθιώτιδα: Αγροτικό εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρα (Eικόνες)
- Αλήθειες και ψέματα για τα αιολικά πάρκα και τις φωτιές: Οι θεωρίες συνωμοσίας και η διαφορετική πραγματικότητα που αποτυπώνουν το θεσμικό πλαίσιο, οι αποφάσεις του ΣτΕ και οι έλεγχοι
- Τσικίνιο: "Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα - Πάντα δίνω το 200% για τον Ολυμπιακό"
- Θα γίνει το «Οι θάλασσες μάς χώρισαν» η νέα «Μεγάλη Χίμαιρα» της ΕΡΤ;



