Το Συμβούλιο Επικρατείας ψήφισε… ιππασία

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί πως ο τίτλος χρειάζεται επεξήγηση. Ιδού λοιπόν τι συμβαίνει: το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ έβαλε φρένο στα σχέδια ορισμένων για έξοδο της ελληνικής ιππασίας από το Μαρκόπουλο. Οπως έμαθα, με τρεις άξονες οι δικαστές έκριναν πως δεν ήταν νόμιμο το υπό επεξεργασία ΕΣΧΑΔΑ (ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ακινήτων) και ότι δεν διασφαλίζει την αθλητική ιππασία. Θυμίζω πως πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του ολυμπιακού κέντρου ιππασίας στο Μαρκόπουλο, εκεί δηλαδή όπου κάποιοι επιθυμούν

να φτιάξουν το προπονητικό κέντρο της ΕΠΟ για τις εθνικές ομάδες, όπως επίσης να μετατρέψουν τις υπάρχουσες ιππικές εγκαταστάσεις σε γήπεδα και ξενώνες. Δεν αντιλέγω, χρειάζεται το προπονητήριο, τώρα που… ξηλώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά, όχι όμως εις βάρος της ιππασίας. Θα πάμε, λέτε, σε νέο διαγωνισμό;

Το κράτησε μυστικό και από τους γονείς του!

«Δεν το είπα ούτε στους γονείς μου!». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χάμιλτον για την πρόσφατη μεταγραφή του στη Ferrari και την αστραπιαία απόφαση που πήρε. Τι είπε ακόμη; «Κανείς δεν γνώριζε, ενώ σκέφτηκα αρκετά τι ήταν καλύτερο για εμένα»! Και παράλληλα, ο διάσημος πιλότος επεσήμανε ότι «η αλλαγή ομάδας συνέβη πολύ γρήγορα» και πρόσθεσε πως είχε ισχυρή γνωριμία με τον αρχηγό της κόκκινης ομάδας, τον Φρεντ Βάσερ. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημερινή ομάδα του, τη Mercedes, με την οποία θα τρέχει έως τα τέλη του 2024. «Πρώτα από όλα είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει στη Mercedes, όπου από το 2020 υλοποιήσαμε ορισμένα σπουδαία βήματα για τη βελτίωση της διαφορετικότητας μέσα στην ομάδα».

Η υπόσχεση του Λουτσέσκου

Στο δημοτικό στάδιο Σερρών βρέθηκε προχθές ο μικρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης, που περίμενε πώς και πώς να ξανανοίξουν τα γήπεδα προκειμένου να δει την αγαπημένη του ομάδα. Μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ο μικρός Γιάννης είχε τετ α τετ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και με ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που σταμάτησαν εκεί όπου καθόταν με τον πατέρα του για να μιλήσουν λίγο μαζί του. Οπως μου είπε συνεργάτης μου, ο ρουμάνος τεχνικός υποσχέθηκε ότι θα του χαρίσει τόσο το γούρικο σκουφί του όσο και το τζάκετ που φοράει, αλλά όλα αυτά όταν με το καλό τελειώσει η σεζόν.

Μια κόουτς που ξεχωρίζει

Σπουδαία επιτυχία για τη Στέλλα Καλτσίδου, η οποία κατάφερε να οδηγήσει τους Λόντον Λάιονς στα ημιτελικά του EuroCup γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα από το Λονδίνο επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της Μελιγκάζι Καϊσέρισπορ με 82-70 (είχε νικήσει 87-79 στο πρώτο) και πήρε το εισιτήριο για τις «4». Ο άνθρωπός μου στο μπάσκετ, με ενημέρωσε ότι κορυφαία ήταν η Μέγκαν Γκούσταφσον, μια καταπληκτική αθλήτρια που έπαιζε πέρυσι στον Ολυμπιακό. Είχε 24 πόντους (8/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία λάθη σε 28’27».

Ο Τσιτσιπάς εξήγησε το «γιατί»

Η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να δωρίσει στους πληγέντες από τον τυφώνα του περασμένου Οκτωβρίου 1.000 δολάρια για κάθε άσο που θα σημειώσει στο τουρνουά του Ακαπούλκο έχει προκαλέσει μεγάλο όσο και θετικό αντίκτυπο. Εξηγώντας τον λόγο που τον ώθησε στο να κάνει κάτι τέτοιο, ο Στέφανος έκανε μια σύνδεση με την Ελλάδα: «Προέρχομαι από μια χώρα που έχει υποφέρει αρκετά από την οικονομική κρίση και μπορώ να καταλάβω πώς είναι ο κόσμος να χάνει το σπίτι του και την περιουσία του από μια φυσική καταστροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξανά κορυφαίος ο ΛεΜπρον

Το μεγάλο ντέρμπι του Λος Αντζελες δεν θα μπορούσε να έχει άλλον πρωταγωνιστή εκτός από τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Πέτυχε τους 19 από τους 34 πόντους του στην τελευταία περίοδο, διάστημα κατά το οποίο συμμετείχε στα 11 από τα 13 καλάθια της ομάδας του, οδηγώντας έτσι τους Λέικερς σε νίκη επί των Κλίπερς με 116-112. «Ηταν από αυτές τις βραδιές που ό,τι σούταρα έμπαινε μέσα. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Μακάρι να ήταν έτσι πάντα», τόνισε αμέσως μετά. Σημειώνω πως ο Λούκα Ντόντσιτς έκλεισε χθες τα 25 χρόνια του και γιόρτασε τα γενέθλιά του με ένα μεγαλοπρεπές τριπλ νταμπλ στο Τορόντο. Τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους, 11 ριμπάουντ και 16 ασίστ και οι Μάβερικς νίκησαν τους Ράπτορς με 136-125. Τριπλ νταμπλ έκανε και ο Νίκολα Γιόκιτς στο Ντένβερ. Δεν σκόραρε πολύ, μόλις 14 πόντους, αλλά μάζεψε άλλα τόσα ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ και βοήθησε τους Νάγκετς να νικήσουν τους Κινγκς με 117-96.

Η… άλλη ενίσχυση

Οι μεταγραφές παικτών αργούν ακόμη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αγγλική ομάδα δεν κάθεται όμως με σταυρωμένα τα χέρια. Οπως διαβάζω στον ξένο Τύπο, κάνει μεταγραφές στελεχών. Ενας από αυτούς αναμένεται να είναι ο επικεφαλής των αναλυτών της Τσέλσι και πρώην διευθυντής scouting της Μπράιτον, Κάιλι ΜακΚόλι. Διπλά λεφτά και αναβαθμισμένος ρόλος. Αλλαγές παντού, συνεπώς, με στόχο την επιστροφή των Κόκκινων Διαβόλων στην κορυφή.

Το Aphrodite Cup

Οι κορυφαίες ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, μαζί με ανερχόμενες αθλήτριες από κάθε ήπειρο, προβλέπεται να δώσουν ξεχωριστό χρώμα στο 9ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup, το οποίο αναμένεται φέτος πιο λαμπερό από κάθε άλλη φορά. Η διοργάνωση που αναδεικνύει το πόσο ωραία είναι η ρυθμική γυμναστική συμπληρώνει πλέον μία δεκαετία ζωής και θα διεξαχθεί το διήμερο 15-17 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do). Θα είναι δε ένα test event ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής που θα πάρει τη σκυτάλη μία εβδομάδα αργότερα στο ίδιο στάδιο (22-24 Μαρτίου) με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αστεριών του αθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα