Το ρεζιλίκι και ο θόρυβος
Θα σας περιγράψω μια σκηνή, γνωστή σε όλους, πιστεύω, από τις κοινωνικές συναναστροφές μας. Φανταστείτε μια παρέα μεσηλίκων ανδρών, σαν αυτές που βλέπουμε να γεμίζουν τα καφενεία το πρωί του Σαββάτου. Στην παρέα αυτή δύο τύποι λογομαχούν με ένταση και αγωνιστικότητα για τα πολιτικά ή, αν θέλετε να το σοβαρέψω ακόμη περισσότερο, για το ποδόσφαιρο, ενώ οι υπόλοιποι της παρέας παρακολουθούν και διασκεδάζουν. Ο ένας από τους δύο χρησιμοποιεί, κάποια στιγμή, ένα επιχείρημα πλαστό, που προδίδει την άγνοιά του και τον εκθέτει. Αμέσως η ομήγυρη αντιλαμβάνεται την γκάφα και ξεκινούν τα σχόλια και τα
Αυτό λοιπόν που περιγράφω παραπάνω, αυτό το τόσο κοινό και ανθρώπινο, είναι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τώρα με το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί σκοπίμως τον θόρυβο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό προσωπικά ως «ενορχηστρωτή της συγκάλυψης», με την ελπίδα ότι η ένταση των αντιδράσεων θα σκεπάσει το ρεζιλίκι από τη μεγαλύτερη ως τώρα γκάφα του κόμματος επί αρχηγίας Νίκου Ανδρουλάκη. Την γκάφα να μην έχουν πάρει χαμπάρι επί πέντε μήνες τις προσθήκες στη δικογραφία για τα Τέμπη, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσουν τώρα έναν ετεροχρονισμένο σάλο, με τον οποίο εκτίθεται ο ασύλληπτος ερασιτεχνισμός τους, στη διαχείριση ενός θέματος τόσο σημαντικού για το ΠΑΣΟΚ, ώστε να σκέφτεται ακόμη και πρόταση μομφής εις βάρος της κυβέρνησης.
Αυτό δεν θα μπορούσαμε να το θέτουμε με τέτοια βεβαιότητα αν ο ίδιος ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μπιάγκης, δεν το είχε παραδεχθεί ευθέως και απεριφράστως σε συνέντευξή του με τον Σταμάτη Ζαχαρό. «Το παρακολουθούσαμε», είπε ο κ. Μπιάγκης, «μέχρις ενός σημείου που δεν είχε ουσία, έρχονταν κάποια χαρτιά που ήταν δευτερευούσης σημασίας, μπαίνουμε σε νομικά τερτίπια. Η ουσία είναι ότι ήρθε στη Βουλή τον Αύγουστο του 2024». Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος τον διακόπτει και ρωτάει πώς δεν τον πήραν χαμπάρι τα μέλη της ΚΟ. Προς τιμήν του ο κ. Μπιάγκης, του οποίου οφείλουμε να εξάρουμε την ειλικρίνεια και όχι να μυκτηρίσουμε την ευήθεια, όπως κακώς υποστηρίζουν ορισμένοι, απαντά το αμίμητο: «Εμείς δεν το πήραμε χαμπάρι. Θέλετε να μας…». Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του, γιατί ο Στ. Ζαχαρός τον ρώτησε πώς τελικά το πήραν χαμπάρι. «Από τις δηλώσεις και τον Τύπο» ήταν η απάντηση του κ. Μπιάγκη.
Να εξηγήσω εδώ ότι οι δικογραφίες είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο βουλευτή και κάθε ΚΟ έχει κάποιο μέλος της εντεταλμένο να κάνει αυτή τη δουλειά. Ο έλεγχος των δικογραφιών που έρχονται στη Βουλή είναι κομμάτι της βασικής ρουτίνας κάθε στοιχειωδώς οργανωμένου κοινοβουλευτικού κόμματος. Φαίνεται, όμως, ότι στο ΠΑΣΟΚ επί πέντε μήνες αμέλησαν και ξύπνησαν από τον θόρυβο στα ΜΜΕ. Αυτό μας λέει ο κ. Μπιάγκης. Εν τούτοις, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, ακόμη δυσμενέστερη για το ΠΑΣΟΚ, βάσει της οποίας ενδεχομένως εξηγείται γιατί δεν υπήρξε αντίδραση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του κ. Μπιάγκη. Η εκδοχή αυτή λέει ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν δει τα νέα στοιχεία της δικογραφίας, δεν είχαν αμελήσει τα καθήκοντά τους. Βουλευτές άλλων κομμάτων υποστηρίζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι είδαν συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ να ενημερώνονται μαζί τους. Εκτός από τις μαρτυρίες όμως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποδειχθεί αυτό, διότι δεν υπάρχει κάποια διαδικασία ελέγχου στην πρόσβαση για τους βουλευτές. Δεν υπογράφουν σε κάποιο βιβλίο, όποιος θέλει είναι ελεύθερος να ξεφυλλίσει τις δικογραφίες. Αν αυτή η εκδοχή είναι η πλησιέστερη στην αλήθεια, τότε αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ γνώριζε, αλλά δεν είχε εκτιμήσει τα νέα στοιχεία της δικογραφίας στην αξία που τους αποδίδει σήμερα. Καθαρή υποκρισία, δηλαδή.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έρχεται μεγάλη πανελλαδική απεργία για τα Τέμπη - Πότε «κατεβαίνουν» ρολά
- Μάριος Αθανασίου: Με τον γιο μου έγινε ακριβώς αυτό που δεν έπρεπε να γίνει
- Έγκλημα στην Πιερία: «Εξετάζεται το ενδεχόμενο να τον έθαψε ζωντανό – Ο σκύλος του 59χρονου βρέθηκε κρεμασμένος»
- Η Μουρτζούκου παραδέχθηκε ότι γνώριζε την Πισπιρίγκου - «Κοπάναγαν τα παιδιά και έφυγα»
- Γνωστός επιχειρηματίας παρέσυρε την Αλεξάνδρα Νίκα και το μωρό της – Δεν καταθέτει μήνυση η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αργυρού
- «Οι ντόπιοι μου συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδι»: Αμερικανίδα solo traveler αποκάλυψε το πιο «ρατσιστικό μέρος» που έχει πάει (vid)
- Κατερίνη: Στο νοσοκομείο η 34χρονη που σκότωσε τον σύντροφό της
- Σεισμοί στις Κυκλάδες: Για πρωτοφανές φαινόμενο μιλούν οι επιστήμονες – Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στη Σαντορίνη
- SILVER ALERT στο Πωγώνι. Εξαφάνιση 78χρονης με Alzheimer
- Βίντεο ντοκουμέντο: Οδηγός ταξί αφαιρούσε τραπεζικές κάρτες από τους επιβάτες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Στη «μάχη» του Youth League ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χιρόνα για μια θέση στους «16»
- Πιερία: Αναβλήθηκε η απολογία της 34χρονης για το φόνο του συντρόφου της – Ποιος ο λόγος
- Κύνθια Βουκουβαλίδου: «Υπάρχει παντού το αφήγημα ότι ζούμε σε έναν κόσμο με ίσα δικαιώματα και αξίες. Δεν είναι έτσι»
- ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη των 27 Ευρωπαίων υπουργών την Τετάρτη για τους δασμούς του Τραμπ
- Σαντορίνη: Η τρομακτική στιγμή που ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ χτυπά το νησί
- Το ρεζιλίκι και ο θόρυβος
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Το ρεζιλίκι και ο θόρυβος
- Στη «μάχη» του Youth League ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χιρόνα για μια θέση στους «16»
- Σαντορίνη: Η τρομακτική στιγμή που ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ χτυπά το νησί
- Πιερία: Αναβλήθηκε η απολογία της 34χρονης για το φόνο του συντρόφου της – Ποιος ο λόγος
- ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη των 27 Ευρωπαίων υπουργών την Τετάρτη για τους δασμούς του Τραμπ
- Κύνθια Βουκουβαλίδου: «Υπάρχει παντού το αφήγημα ότι ζούμε σε έναν κόσμο με ίσα δικαιώματα και αξίες. Δεν είναι έτσι»
- Ο Βεζένκοφ MVP για πέμπτη φορά στη Stoiximan GBL (vid)
- ΛΔ Κονγκό: Νεκροί 35 άμαχοι μετά από επίθεση ένοπλων μαχητών – «Πυρπολούσαν σπίτια και εκτελούσαν»
- Σαντορίνη: Έκτακτα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους του Δήμου Θήρας
- Πτήση στα αστέρια
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Μαρί Σαντάλ φωτογραφίζει τον γιο της στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στην Ηρώδου Αττικού
- ΕΚΠΑ: 109 σεισμοί στη Σαντορίνη μόνο τη Δευτέρα -Οι 13 πάνω από 4 Ρίχτερ [δείτε χάρτη]
- «60 Minutes»: Άκυρη η αίτηση απόσυρσης της αγωγής του Ντόναλντ Τραμπ κατά του CBS
- «Cobra Kai»: Αντίστροφη μέτρηση για το επικό φινάλε της σειράς – Το τρέιλερ για το τρίτο μέρος της έκτης σεζόν (photo/videos)
- Ανδρέας Φουστάνος: Δεν με χαιρετούσε για να μη νομίζουν ότι την έχω αναλάβει – Είμαι καλός σύντροφος
- Σοκαριστικό περιστατικό: Δημοτικός σύμβουλος ανατίναξε γάτα – Δεν τα πήγαινε καλά με την ιδιοκτήτριά της
- Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Την δείχνω και λέω εσύ θα μου κάνεις το πρώτο παιδί που θα το λένε Γιώργο»
- Πισπιρίγκου: "Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος"
- Απάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο ο Λευκός Οίκος: «Να επικεντρωθεί στην Εκκλησία και να αφήσει εμάς να ανησυχούμε για τα σύνορα»