Το πολιτικό σκηνικό με τη ματιά του Χ. Χωμενίδη

Στην εκπομπή One Talk φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες με τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Όπως είπε, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν η συνταγή που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βγει προς όφελος του ελληνικού λαού, σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να κριθεί αμέσως».

Ωστόσο το πρώτο συμπέρασμα που έχει εξαγάγει ο ίδιος από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης ΝΔ είναι ότι «υπάρχουν δύο αντίρροπες δυνάμεις που είναι πιθανόν να συγκρουστούν στο προσεχές μέλλον: Η μία είναι η

καθαρά δεξιά και η άλλη δύναμη είναι κεντρώα, εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική». Σύμφωνα με τον κ. Χωμενίδη, αυτές οι δύο δυνάμεις δεν ξέρει μέχρι πότε θα συμπορεύονται.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μεταρρυθμιστή και πολιτικό κεντρώας λογικής», όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από τις «μεταγραφές» που έχει κάνει.

Σχολιάζοντας την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός συγγραφέας έκανε λόγο για ανθρώπους που άφησαν θετικό πρόσημο και έφερε ως παράδειγμα τον Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο χαρακτήρισε «ηθικό και φιλότιμο πρόσωπο».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα