Το χάσμα ανάμεσα σε Χάρι και Κάρολο και… η συνάντηση που δεν έγινε ποτέ στο Λονδίνο

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται ο πρίγκιπας Χάρι και ο βασιλιάς Κάρολος. Αν και υπήρχαν προσδοκίες για επανασύνδεσή τους κατά το σύντομο ταξίδι του πρώτου στο Λονδίνο, για την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση των Invictus Games, τελικά οι δύο άντρες δεν συναντήθηκαν.

Μάλιστα, ο Χάρι ζήτησε από τον πατέρα του να τον δει, αλλά εκείνος του έριξε «άκυρο», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Ζήτησε συνάντηση ή όχι;

Πηγές από

το περιβάλλον του Χάρι λένε ότι είχε ειδοποιήσει τον Κάρολο για την πρόθεσή του να τον δει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ωστόσο, άτομα από το περιβάλλον του βασιλιά επιμένουν ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τον Δούκα πριν, παρά το αίτημά του για διαμονή.

Λένε επίσης ότι δεν απεστάλη πρόσκληση στον μονάρχη να παραστεί στην τελετή Invictus λίγα χιλιόμετρα μακριά από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου την ίδια μέρα γινόταν πάρτι στον κήπο, παρά τις αναφορές στον Τύπο περί του αντιθέτου.

Όπως αναφέρουν οι Times, πηγές κοντά στον Χάρι σημείωναν ότι είχε γίνει αίτημα να δει τον πατέρα του πολύ πριν από την επίσκεψη, η οποία ήταν «σε γνώση του» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα βασιλικά πρωτόκολλα φέρεται να απαιτούν από τον Δούκα να προειδοποιήσει τον βασιλιά και το Υπουργείο Εσωτερικών 28 ημέρες πριν για να ζητήσει ασφάλεια.

Αλλά ενώ λέγεται ότι ο Κάρολος ενέκρινε το αίτημα του Χάρι να μείνει σε βασιλική κατοικία, η επίσκεψη δεν έγινε ποτέ – και οι πηγές λένε ότι ανεξάρτητα από το αίτημα, ο αποξενωμένος Δούκας του Σάσσεξ δεν επιδίωξε να δει τον πατέρα του.

Εν τω μεταξύ, ένας φίλος του Χάρι απάντησε σε όσα ακούγονται: «Ακόμα κι αν δεν έλαβαν αίτημα, πράγμα που δεν πιστεύω, δεν θα μπορούσε ο βασιλιάς να ζητήσει να δει τον γιο του; Ήταν ευρέως γνωστό ότι θα ερχόταν».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Περίμενα να συναντηθούν. Ξέρω ότι αυτό ήθελε να συμβεί και δεν ξέρω πότε θα ξαναεπιστρέψει».

Ο ειδικός σε θέματα βασιλικής οικογένειας Richard Palmer δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη MailOnline: «Θα είναι έκπληξη αν ο βασιλιάς και ο Χάρι δεν συναντηθούν καθόλου και ίσως ένα σημάδι του πόση ακόμη προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων χρειάζεται να γίνει».

Η εφημερίδα Mirror υποστηρίζει ότι υπάρχουν δωμάτια στο Μπάκιγχαμ, στο  Κλάρενς Χάουζ, στο παλάτι του Κένσινγκτον και στο Κάστρο του Ουίνδσορ που διατίθενται στον Χάρι εάν θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα