Τι λέει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αγορά επίπλων του Τόλκα

Τη δική του απάντηση σε δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στην προμήθεια επίπλων για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, Άγγελου Τόλκα, αξίας τουλάχιστον 10.000 ευρώ, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζει πως κατά την ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου.

«Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής

διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών - γραφείων. Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι. Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια Τμήματα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία. Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο και αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα