Τέσσερα τα μεγάλα πύρινα μέτωπα – Δυτική Αττική, Λουτράκι, Σπάρτη και Ρόδος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι. Στη Ρόδο η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνεται στη Δυτική Αττική, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Σπάρτη, ενώ οριοθετήθηκε αυτή στο Λουτράκι.

Καταστροφή δασικών εκτάσεων και οικιών, εκκενώσεις περιοχών, νεκρά ζώα και απελπισμένοι κάτοικοι είναι το αποτέλεσμα των πυρκαγιών των τριών αυτών ημερών, με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες να είναι απειλητικές και για την Πέμπτη.

Στη Δυτική Αττική, όπως φαίνεται και στον σκιαγραφημένο χάρτη, υπήρχαν ενεργά μέτωπα το απόγευμα της Τετάρτης,

ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε. Για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο Λουτράκι, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η κατάσταση είναι πολύ καλή αφού η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες στην περιοχή της πυρκαγιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις.

Στη Σπάρτη, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Λευκόχωμα, βρίσκεται σε ύφεση χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στη Ρόδο τα πύρινα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα. Η πυρκαγιά εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται στα μέτωπα των πυρκαγιών ολόκληρη τη νύχτα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα πέσουν ξανά στη μάχη τα εναέρια μέσα.

Όλες οι εξελίξεις

23:45 Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Πέμπτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, υπάρχει για αύριο Πέμπτη σε:

Αττική
κεντρική και νότια Εύβοια
περιοχές Βοιωτίας
Αργολίδα
περιοχές Κορινθίας

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για Πέμπτη 20/7:

Keywords
Τυχαία Θέματα