Τελωνειακή συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας

Κοινή δήλωση με την οποία επιβεβαιώνουν εκ νέου τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας στα τελωνειακά θέματα υπέγραψαν ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Σεζάι Ουτσαρμάκ. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες αμοιβαίας ωφέλειας, επισημαίνοντας τη σημασία των συνεργατικών προσπαθειών για τη διευκόλυνση του εμπορίου και την εφαρμογή του νόμου στα τελωνειακά θέματα. Επίσης δεσμεύτηκαν να υποστηρίζουν πρωτοβουλίες ενισχυμένης τελωνειακής

συνεργασίας για την ομαλή διασυνοριακή ροή αγαθών, σεβόμενοι παράλληλα την ισορροπία μεταξύ απαιτήσεων ασφάλειας και νομοθεσίας.

Τουρισμός και τεχνητή νοημοσύνη

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΤ. Ενα έργο συνολικού προϋπολογισμού 10,18 εκατ. ευρώ το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος παροχής τουριστικών πληροφοριών μέσω της δημιουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας «my digital tourism». Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία ψηφιακού τουριστικού χάρτη, μιας βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας μέσω της χαρτογράφησης όλων των ειδικών χαρακτηριστικών των υφιστάμενων και εν δυνάμει τουριστικών προορισμών της κάθε περιοχής της χώρας, διαθέσιμη μέσω Διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων, σε έξι γλώσσες. Επίσης θα αναπτυχθεί ένα καινοτόμο σύστημα πληροφόρησης των τουριστών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, επίσης σε έξι γλώσσες.

Κέντρα παιδικής φροντίδας

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται το έργο «Υποστήριξη της έναρξης-δημιουργίας νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας ή νέων θέσεων σε υπάρχοντα κέντρα φροντίδας για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (παιδικά κέντρα)». Στόχος του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 70.097.200 ευρώ, είναι η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων σε κέντρα παιδικής φροντίδας, είτε με τη δημιουργία νέων κέντρων είτε με την υποστήριξη υπαρχόντων κέντρων, μέσω της επιδότησης του 50% του συνολικού κόστους.

Επιχειρηματικό κλίμα

Ελαφρά βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος εντοπίζει η 31η έκδοση της ετήσιας οικονομικής έρευνας των Ευρωεπιμελητηρίων από το ιστορικό χαμηλό των 12 προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τις απαντήσεις από περισσότερους από 43.000 ευρωπαίους επιχειρηματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα