Τα ονόματα των 102 νεκρών στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Προσκλητήριο νεκρών. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νεκρούς στο Μάτι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους έχασαν τη ζωή τους δύο χρόνια πριν σ’ εκείνη τη φοβερή τραγωδία.

Η φωτιά σάρωσε τα πάντα και μέσα σε δύο ώρες όλα είχαν χαθεί. Από τις 7 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου μετρούσαμε νεκρούς. Στη θάλασσα, μέσα σε σπίτια, στις αυλές, στους δρόμους, μέσα στα αυτοκίνητά τους, όταν προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

26 από τα θύματα βρέθηκαν αγκαλιασμένοι οι περισσότεροι στο οικόπεδο του θανάτου. Λίγα μέτρα από τη θάλασσα, ίσως λίγα μέτρα από τη σωτηρία.

Ολοι τους πρέπει

να μείνουν για πάντα χαραγμένοι στο μυαλό και την καρδιά μας. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το αβάπτιστο βρέφος, ούτε την Εβίτα, τον Ανδρέα, τη Ζωή, την Αιμιλία, την Μαριάνθη, τον Σπύρο.

Διαβάστε τη λίστα και μην τους ξεχάσετε ποτέ:

ΕπώνυμοΌνομαΔημητρίου(αβάπτιστο βρέφος)ΑβραμίδουΑικατερίνηΑθανασοπούλουΖωήΑλεξόπουλοςΔημήτριοςΑνδρουλιδάκηΑιμιλίαΒονικόπουλοςΕυθύμιοςΓαζεπίδου-ΓαζέπηΤάνιαΓαλάνηΜαρίαΓιαννακοδήμοςΒασίλειοςΓιαννακοπούλουΣοφίαΓιαννοπούλουΑγγελικήΔεσύπρηΘέκλαΔιονυσιώτηΜαργαρίταΔόξαςΠαναγιώτηςΔόξαςΑργύριοςΔρούβηςΧαράλαμποςΖαφειρίουΕυστράτιοςΘάνοςΙωάννηςΚάκκαρηςΣπυρίδωνΚαλαμπανίδαΜαρίαΚαλαμπανίδαΜαριάνθηΚαλεγιαννάκοςΙωάννηςΚαλεγιαννάκουΠαρασκευήΚαλεγιαννάκοςΝικόλαοςΚανδαλέπαΣμαράγδαΚαραγκιαούρηΓαρυφαλλιάΚάραληΑθηνάΚατσαργύρηςΒασίλειοςΚατσουλάκηςΜάρκοςΚατσουλάκηςΠάρηςΚέρτσοςΚωνσταντίνοςΚλάδιοςΙάκωβοςΚλάδιουΜαρίαΚλάδιοςΙωάννηςΚοκκινίδηΠιπίναΚοκκινίδηςΠαναγιώτηςΚοκκινίδηςΓεώργιοςΚοκκινίδηςΔημήτριοςΚοκκόνηςΕπαμεινώνδαςΚόσσοραςΝικόλαοςΚούκλα – ΠολυχρονίδουΜαρίαΚούκλαςΧρηστοςΚωνσταντάκηΜαριάνθηΚωστοπούλουΒασιλείαΛαμπρίδηςΜιχαήλΜάσχαΑγγελικήΜάσχαςΆγγελοςΜαυρίδουΒασιλείαΜίχαςΒίκτωραςΜόσχουΜαρίαΜωραΐτηΑσπασίαΝιτσοτόληΚατίναΝτούτσα (Γαβάκη)ΝικολέταΟρφανούΚωστούλαΠαγωμένουΜαρίαΠαλιούραΒασιλικήΠαντελιδάκηςΣτυλιανόςΠαπαιωάννουΙωάννηςΠαπαιωάννουΠαναγιώτηςΠαπαιωάννου ΖόγκαΦλώραΠαπαποστόλουΣπυρίδωνΠατελάρουΜοίραΠεταλάΕυαγγελίαΠεταλάςΔιονύσιοςΠλυμάκηςΛεωνίδαςΠολίτουΕυγενίαΠολυπόρτηςΜιχαήλΣαριέβαΕλένηΣιαπέραΕυαγγελίαΣιαπκάραΚαλλιόπηΣιδέρηΕλένηΣκαραμαγκάΖαμπέταΣκαραμαγκάςΔημήτριοςΣπανούΚασσιανήΣπηλιώτηΧρύσαΣπυρίδηςΣπύροςΣπυροπούλουΘάλειαΤζούλιαςΔημήτριοςΤουρναβίτηςΔημήτριοςΤσαούσηΘεοδώραΤσαρμπόςΠαύλοςΤσέκοςΒίκτωραςΦιλιππόπoυλοςΦίλιπποςΦιλιπποπούλουΣοφίαΦιλιπποπούλουΣοφίαΦιλιπποπούλουΒασιλικήΦύτροςΑνδρέαςΦύτροςΓρηγόριοςΦύτρουΕβίταΧαμηλοθώρηςΠαναγιωτηςΧαρδαλούπαΕλισαβετΧατζόπουλοςΝικόλαοςΧερουβείμΕβελίναΧερουβείμΕυπραξίαΧερουβείμΜαρίλιαΧερουβείμΒασιλικήΧριστοφίδουΣτυλιανηBonteDirkKorzeniowska-BeataTerasaKorzeniowski KacperNikolajO’ Callaghan-WestroppBrian
Keywords
Τυχαία Θέματα