Τα νέα… πάθη της Formula 1
Με τόσα παράπονα και δυσαρέσκειες στον κόσμο της Formula 1, δεν αποκλείεται σε ένα, δύο χρόνια, αν η FΙΑ δεν «φρεσκάρει» τους νέους κανονισμούς στα γκαν πρι και τα μονοθέσια να ξεμείνει από οδηγούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομαδική συνομιλία που έχουν οι πιλότοι της Formula 1 στην εφαρμογή WhatsApp είναι πυρ και μανία με βασικό θέμα συνομιλίας τα προβλήματα που έχουν προκύψει
Μετά τον Φερστάπεν που τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον η νέα εποχή στη Formula 1 και δεν αποκλείεται να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με την προσωπική του ζωή, τώρα έρχεται και ο «γέρος» των γκραν πρι Φερνάντο Αλόνσο που βλέπει τη σύνταξή του πιο κοντά χρονικά, αν η ομάδα του δεν αρχίζει να διορθώνει τα μονοθέσιά του που παρουσιάζουν μια κακή εικόνα. Η Aston Martin ξετυλίγει από την αρχή της χρονιάς μια τραγική πορεία, παρά την παρουσία του έμπειρου Αντριαν Νιούι και της Honda, που μάλλον τα έχουν κάνει… θάλασσα στην απαιτητική εποχή των γκραν πρι.
Τα προβλήματαΗδη η FIA μελετά τις αλλαγές που καίνε: Είναι η ανάκτηση ενέργειας στο μονοθέσιο κατά τη διάρκεια του αγώνα και οι διαφορές στις ταχύτητες από μονοθέσιο σε μονοθέσιο που δημιουργούν πεδίο ατυχημάτων, όπως συνέβη στα τελευταία γκραν πρι. Η ασφάλεια και η διαχείριση της ενέργειας είναι ψηλά στη λίστα αλλαγών της Formula 1. Ο Απρίλιος που προέκυψε αναγκαστικά περίοδος διακοπών λόγω της ακύρωσης των δύο γκραν πρι στη Μέση Ανατολή δίνει χρόνο στις ομάδες να δουν εκ νέου τα μονοθέσιά τους, όπως η Williams, η οποία θα προσπαθήσει να κάνει λίγο «δίαιτα» στο δικό της αγωνιστικό ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό στα επόμενα γκραν πρι.
Αλλά και η συνεργασία στους τρεις πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος φανερώνει ότι η Red Bull με τη Ford δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η έκτη θέση των «Ταύρων» στο πρωτάθλημα κατασκευαστών θυμίζει τις επιδόσεις στο ξεκίνημα της ομάδας τα πρώτα χρόνια παρουσίας στη Formula 1.
Η Cadillac, η νεοεισερχόμενη ομάδα στην F1, κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Εως τώρα ο καλύτερος τερματισμός των Αμερικανών ήταν η 16η θέση του Σέρχιο Πέρες στην Αυστραλία. Εκτοτε δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ούτε μυρωδιά από τις εμπρός θέσεις, τόσο στο γκραν πρι της Κίνας όσο και της Ιαπωνίας. Πιο δύσκολη εποχή για να μπουν στον κόσμο της Formula 1 δεν θα μπορούσαν να διαλέξουν πάντως!
Ωστόσο, στη Ferrari την παρτίδα σώζει και πάλι ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος κατάφερε στο τρίτο γκραν πρι να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, έστω και χωρίς την υποστήριξη του Χάμιλτον, που αρχίζει να σκέφτεται πιο ζεστά την αποχώρησή του από το άθλημα από το 2027 και μετά. Ο μεγάλος νικητής στη φετινή σεζόν είναι σαφώς ο Κίμι Αντονέλι, ο 19χρονος που βάζει… γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά γνωρίζει να κρατάει μικρό καλάθι για το μέλλον της αγωνιστικής χρονιάς (αν και δείχνει να είναι πιο ώριμος και εξοικειωμένος με τη νέα τεχνολογία στα μονοθέσια).
Το πρωτάθλημα επιστρέφει στις 3 Μαΐου, με τους 22 πιλότους να «πετάνε» για Μαϊάμι. Το γκραν πρι θα διεξαχθεί περιμετρικά του εμβληματικού σταδίου, που αποτελεί την έδρα των Miami Dolphins σε μια απαιτητική διαδρομή 5,41 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 19 στροφές, τρεις ευθείες, προσφέροντας προκλήσεις τόσο σε οδηγούς όσο και σε ομάδες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΠΑΕΙ PASSWORDS ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ
- Τουρκάλα τραγουδίστρια υμνούσε τον Κεμάλ, της απαγορεύτηκε η είσοδος και ζητάει και τα ρέστα
- Βραζιλία: Καρέ-καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο
- Κατιάνα Μπαλανίκα: Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν πολύ μάγκας, άντρας με τα όλα του, αυτό που έκανε δεν το ξεχνάω
- Πάτρα: Σχεδόν 100 σούβλες με αρνιά έστησε κρεοπωλείο για τους πελάτες του σήμερα
- Η Sia υποχρεώνεται σε υψηλή μηνιαία διατροφή προς τον πρώην σύζυγό της – «Οι καλοί πατεράδες βρίσκουν δουλειά»
- Το σοκαριστικό κόστος του πολέμου σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για τη δολοφονία 64χρονου στην Ευκαρπία – Το θύμα βρέθηκε σε ρέμα μετά τη δολοφονία στο σπίτι του
- Κέρκυρα: Απρόοπτο σε live σύνδεση μεταξύ δημάρχου - δημοσιογράφου
- Θεσσαλονίκη: Έπιασαν άντρα μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο την ώρα της διάρρηξης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Ποια εταιρεία βάζει στόχο τα 1.500 χλμ αυτονομία
- Ουγγαρία: Τέλος της μακρόχρονης διακυβέρνησης ή πέμπτη θητεία για Ορμπάν – Οι πολίτες σήμερα στις κάλπες
- Τα νέα… πάθη της Formula 1
- Ορμπάν: Ήρθα για να νικήσω – Ιστορικές εκλογές λέει ο Μαγιάρ, προβλέποντας νίκη του Tisza
- Πάσχα 2026: Τα πιο εντυπωσιακά και ιδιαίτερα έθιμα από την Ελλάδα και τον κόσμο
- Τα έργα υποδομής που μεταμορφώνουν την Αττική – Από τη Γραμμή 4 του Μετρό, έως την επέκταση της Αττικής Οδού
- Formula1: Νικητές και χαμένοι στα τρία πρώτα γκραν πρι
- Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Ανάσταση σε όλη τη χώρα – Το μήνυμα Ιερώνυμου για την αβεβαιότητα της σημερινής εποχής
- Σαν σήμερα: Ο πρώτος… 100άρης στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA
- Κυριακή του Πάσχα: Η «μάχη» του οβελία – Γιορτινή ατμόσφαιρα, σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια σε όλη τη χώρα
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Τα νέα… πάθη της Formula 1
- Σύλληψη 42χρονου για την δολοφονία 64χρονου στη Θεσσαλονίκη – Το πτώμα βρέθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι σε ρέμα
- Κρήτη: Εικόνες πολέμου στο Ηράκλειο τη νύχτα της Ανάστασης: Καμένοι κάδοι και φανάρια, ζημιές σε δρόμους
- Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση ο 13χρονος που προσπάθησε να πιάσει οχιά
- Show Βέλντε στο MLS: Γκολ και πανηγυρισμός… πάνω σε κορμό (video)
- Χάντμπολ: Παίζει τα… ρέστα της η Εθνική Γυναικών κόντρα στην Αυστρία
- Πλατφόρμα εμπειριών
- Ποια είναι η μεγαλύτερη λέξη στα ελληνικά; Έχει 172 γράμματα και έχει μπει στο Βιβλίο Γκίνες
- Ορμπάν: Ήρθα για να νικήσω – Ιστορικές εκλογές λέει ο Μαγιάρ, προβλέποντας νίκη του Tisza
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συνταγή για ζουμερό πιλάφι με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία o θάνατος του 64χρονου στην Ευκαρπία – 42χρονος τον σκότωσε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά
- Οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου αναπνέουν και ζουν μαζί με τον κόσμο
- Ν. Τραμπ: Οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν την εκκαθάριση των Στενών του Ορμούζ
- Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου το Μεγάλο Σάββατο
- Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: «Είμαι εδώ για να νικήσω», δήλωσε ο Ορμπάν -Υπόνοιες για εκλογική νοθεία από τον Μαγιάρ
- Το «ξεχασμένο» φυλλώδες λαχανικό με υψηλή διατροφική αξία
- Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια (ΦΩΤΟ)
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί τσάκωσαν κλέφτη μέσα σε αυτοκίνητο – Είχε σπάσει τζάμι για να το ανοίξει
- «Καλή Ανάσταση» στα ελληνικά από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μαμντανί - Τι είπε για τον Ελπιδοφόρο (video)



