Τα αστέρια του ΝΒΑ λάμπουν και πάλι

Αυτή είναι η βασική διαφοροποίηση συγκριτικά με άλλες χρονιές. Το λοκ άουτ ταλαιπώρησε για αρκετό χρονικό διάστημα το ΝΒΑ αλλά όπως φάνηκε αμέσως μετά τη λήξη του, ο «μηχανισμός» της λίγκας, λειτουργεί πάντα και μάλιστα με τον σωστό τρόπο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι ομάδες έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις και όλα είναι έτοιμα για το τζάμπολ. Ενα πρωτάθλημα με μότο το
«I love this game», το οποίο συναρπάζει
εκατομμύρια φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο.

Το ΝΒΑ είναι ένα «περίεργο» πρωτάθλημα. Η σεζόν, περιλαμβάνει συνεχόμενες μετακινήσεις και αγώνες. Φανταστείτε για παράδειγμα, τη Βοστώνη σε μία σειρά αγώνων στην δυτική περιφέρεια, ή αντίθετα τους ΛΑ Λέηκερς σε μία περιοδεία στην Ανατολή. Βοστώνη και ΛΑ Λέηκερς συγκαταλέγονται στις ομάδες που λογικά τα πρωταγωνιστήσουν στις περιφέρειες τους.

Στην ανατολική περιφέρεια, οι ισχυροί,είναι επίσης οι Σικάγο Μπουλς, και φυσικά, το Μαιάμι. Μία ομάδα που ήταν πέρυσι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, λόγω της παρουσίας αστεριών όπως οι ΛεΜπρόν Τζέημς, Ουέιντ και Μπος. Ομως, το τρόπαιο τελικά κατέληξε στους Ντάλας Μάβερικς και στον Πέντζα Στογιάκοβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την απόφαση του να σταματήσει. Ενα ερώτημα είναι αν θα καταφέρει το Ντάλας να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Μία παραδοσιακή δύναμη στη Δύση είναι και οι Σαν Αντόνιο Σπερς, του γνωστού μας (αντίπαλος και της εθνικής στα ευρωπαικά πρωταθλήματα), Γάλλου γκαρντ, Τόνι Πάρκερ. Οι ειδικοί, περιμένουν δυνατούς και τους ΛΑ Κλίπερς, που ενισχύθηκαν σημαντικά.

Οι ομάδες του ΝΒΑ είναι χωρισμένες σε έξι κατηγορίες:
Ανατολή:
Ατλάντικ: Μπόστον Σέλτικς, Νιου Νιορκ Νικς, Φιλαδέλφεια Σίξερς, Νιου Τζέρσι Νετς, Τορόντο Ράπτορς.
Σέντραλ: Σικάγο Μπουλς, Ιντιάνα Πέησερς, Μιλγουώκι Μπακς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Κλήβελαντ Καβαλίερς.
Σαουθιστ: Μαιάμι Χιτ, Ορλάντο Μάτζικ, Ατλάντα Χοκς, Σάρλοτ Μπόμπκατς, Ουώσιγκτον Ουίζαρντς.

Δύση:
Νορθουέστ: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ντένβερ Νάγκετς, Πόρτλαντ Τρέηλ Μπλέηζερς, Γιούτα Τζαζ, Μινεσότα Τίμπεργουλφς.
Πασίφικ: ΛΑ Λέηκερς, Φοίνιξ Σανς, Γκόλντεν Στέητ Ουόριορς, ΛΑ Κλίπερς, Σακραμέντο Κινγκς.
Σαουθουέστ: Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντάλας Μάβερικς, Νιου Ορλινς Χόρνετς, Μέμφις Γκρίζλις, Χιούστον Ρόκετς.

Οι φίλοι του ΝΒΑ μπορούν να παρακολουθήσουν ανήμερα τα Χριστούγεννα, τον αγώνα Νέα Υόρκη-Βοστώνη από το Novasports3 (19.00).
Keywords
Τυχαία Θέματα