ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογη η ηγεσία του υπ. Αμυνας για την εκ νέου αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Σκληρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου ‘Αμυνας για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, ασκούν με ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής, Γιώργος Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι «ψεύδεται» και ότι είναι «υπόλογη για τις εν κρυπτώ επιλογές της».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Ο υπουργός ‘Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε σήμερα, μετά από δήλωση και επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι ‘η Ελλάδα

βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα’ και ακολούθως προσθέτουν: ‘Κατά συνέπεια το υπουργείο ‘Αμυνας και συνολικά η κυβέρνηση, απέκρυπτε την αλήθεια επί τρεις μήνες τώρα, όταν απαντούσε πως ό,τι έστειλε ήταν η αρχική παρτίδα καλάσνικοφ και ‘εκτοξευτήρων’ αγνώστου ποσότητας και τύπου.

Διαψεύδοντας δημοσιεύματα, ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε απαντήσει στις 18 Απριλίου πως δεν ισχύει ‘ότι στείλαμε έξι φορές όπλα, αλλά αυτά που στείλαμε πήγαν με έξι δρομολόγια’. Τώρα παραδέχεται ότι οι παραδόσεις συνεχίζονται.

Δεύτερον, ο υπουργός ‘Αμυνας ψευδόταν όταν έλεγε στις 13 Απριλίου πως ‘δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής’.

Τρίτον, ο υπουργός ‘Αμυνας επιβεβαιώνει το αμερικανικό υπουργείο ‘Αμυνας για νέες αποστολές όπλων και πυρομαχικών (βαρύτερου τύπου;) χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να δώσει καμιά εξήγηση, πώς γίνεται να το πληροφορείται αυτό ο ελληνικός λαός και τα κόμματα από το αμερικανικό υπουργείο ‘Αμυνας.

Η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο συνεχίζει να στέλνει όπλα, ίσως και βαρύτερα, αλλά επιπλέον ντρέπεται για αυτό και κρύβεται γιατί φοβάται την αντίδραση της κοινωνίας.

«Τι όπλα έστειλαν;»

Τέταρτον, συνεχίζει να μη διευκρινίζει, όπως έχει υποχρέωση, ποιες ακριβώς ποσότητες, ποιων ακριβώς όπλων και πυρομαχικών έχει αποστείλει και θα αποστείλει, όπως πράττουν όλες οι άλλες οι κυβερνήσεις.

Πέμπτον, η επιμονή του υπουργείου ‘Αμυνας να ‘διευκρινίζει’ ότι ‘το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της’, αντί να μας καθησυχάζει μεγαλώνει την εύλογη ανησυχία για την υπευθυνότητα των αρμοδίων».

«Από πού έχουμε πλεονάσματα;»

Στην συνέχεια οι δύο τομεάρχες ρωτούν: «Ποια ακριβώς αποθέματα ποιου αμυντικού υλικού είναι τόσο πλεονασματικά ώστε να τα διαθέτουμε στην Ουκρανία; Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο υπουργός ‘Αμυνας, ότι τα αποθέματα είναι δυσαναπλήρωτα και υπολογίζονται σε ‘ημέρες αγώνα’ στις κρίσιμες στιγμές, όταν μάλιστα η απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι ορατή και έχει όνομα; Και μήπως για αυτό το λόγο δεν έχει ανάγκη αποθεμάτων η Ουκρανία στην οποία τα αποστέλλουμε;

Εν τέλει, όταν το υπουργείο ‘Αμυνας ψεύδεται για το αν συνεχίζουμε να στέλνουμε αμυντικό υλικό και ποιου τύπου, ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο ελληνικός λαός ότι η αποστολή ‘δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της;’».

Εκθετη η κυβέρνηση

Καταλήγοντας οι δύ τομεάρχες υποστηρίζουν: «Με δυο λόγια, η απάντηση του υπουργού ‘Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου εκθέτει την κυβέρνηση πολύ περισσότερο από όσο ήταν ήδη εκτεθειμένη και υπόλογη για τις εν κρυπτώ επιλογές της».

Keywords
Τυχαία Θέματα