ΣΥΡΙΖΑ: Ντόμινο εξελίξεων μετά τη βόμβα Τσίπρα – Αναταράξεις και αναζήτηση υποψηφίου κόντρα στον Κασσελάκη

Ντόμινο εξελίξεων δρομολόγησε η παρέμβαση Τσίπρα, ο οποίος (με ανάρτηση στο facebook), λίγο πριν την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε – μεταξύ άλλων-  θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο.

Μια παρέμβαση που οδήγησε τον Στέφανο Κασσελάκη, να απαντά «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» δηλώνοντας «έτοιμος» να πάει σε τετραπλές εκλογές,

που θα αφορούν εκτός από τον πρόεδρο και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως όμως να ξεκαθαριστεί το «πότε» και το «πώς».

Από χθες βράδυ έχει εκκινήσει μια ακολουθία ονοματολογίας σχετικά με το ποιος, ποια ή οι ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι υποψήφιοι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Αρκετά στελέχη, φέρονται, να εργάζονται παρασκηνιακά, για την ανάδειξη μιας  ενιαίας υποψηφιότητας, έχοντας όμως αντιληφθεί ότι οι ασφυκτικοί χρόνοι και γενικότερα το εκρηκτικό κλίμα δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά – πολλά.

Αναζητείται υποψήφιος πρόεδρος

Μια πρώτη ένδειξη για κάποιο από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Ζαχαριάδης (ΑΝΤ1 ), ο οποίος είπε ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη», ενώ παραδέχθηκε ότι «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα που ακολούθησε αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο απάντησε «κατά τη γνώμη μου ναι αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο, δεν θα τους το υποδείξω εγώ».

Υπενθυμίζεται πως η Όλγα Γεροβασίλη την προηγούμενη Κυριακή με την ανάρτησή της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Τεμπονέρας και οι άλλοι

Σήμερα δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αναμένεται οι ενδιαφερόμενοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους,  όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία- παρέμβαση του Διονύση Τεμπονέρα και η πιθανή του κάθοδος για την ηγεσία.

Ο ίδιος ήταν και το πρώτο στέλεχος που τοποθετήθηκε μετά την παρέμβαση Τσίπρα. Όπως είπε, προσερχόμενος χθες,  στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι η ώρα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, οι μόνοι νόμιμοι, πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα».

Αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα

Επίσης εκτός από την Όλγα Γεροβασίλη και  ο Σωκράτης Φάμελλος με τον θεσμικό ρόλο που έχει θεωρείται μια δυναμική παρουσία.

Μένει να φανεί αν οι μηχανισμοί Παππά – Πολάκη- Σπίρτζη θα επιλέξουν Κασσελάκη,  και αν η παλιά ηγεσία συσπειρωθεί μέχρι τέλους, στον λίγο χρόνο που έχει, σε έναν πόλο κατά Κασσελάκη.

Η διαδικασία

Για το διαδικαστικό που θα ακολουθηθεί αναμένονται απαντήσεις με τα πρώτα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών να μιλούν για τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπου 15 ημέρες θα πρέπει να στηθούν κάλπες για να εκλεγούν τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και οι νέες Νομαρχιακές Επιτροπές. Και το ερώτημα είναι αν προλαβαίνει το κόμμα να πραγματοποιήσει τις τετραπλές εκλογές τις οποίες προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Να στηθούν δηλαδή οι κάλπες στις 10 Μαρτίου.

Αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν και η εκλογή προσδιοριστεί μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές ο υποψήφιος ή οι υποψήφιοι που θα σταθούν απέναντι στον κ. Κασσελάκη, θα έχουν περιθώριο μόλις δύο εβδομάδων για να οργανώσουν τις καμπάνιες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα