Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει την σκυτάλη της διακυβέρνησης από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σαρμάς ανέφερε «Σας εύχομαι να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα».

Τι ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Σας ευχαριστώ για τον αρτιο τρόπο που επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε λίγες εβδομάδες στη

διακυβέρνηση, όμως είδατε ότι η ζωή μας μας επιφυλάσσσει διαρκώς εκπλήξεις και πως η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση που δεν σταματά ποτε».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί καταφέρατε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδοο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό ώτσε να μπορώ – όντας πια εκλεγμένος πρωθυπουργός – να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο και να συνεχίσω το έργο μου. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού» διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεοΟρκίστηκε νέος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Μαρέβα και τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Η οικογένειά του ήταν δίπλα του καθόλη τη διάρκεια της ορκωμοσίας, την οποία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν επίσης οι αδελφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Τέλος, το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 το απόγευμα, ενώ η ορκωμοσία των μελών της νέα κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα