Στην κορυφή με κατοστάρα ο Ολυμπιακός
Πίτερς λαμπρός οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στη regular season της Euroleague! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα εύκολα δύσκολα στο Βερολίνο, αλλά επικράτησαν της Άλμπα με 100-92 και ανέκτησαν την κορυφή στη βαθμολογία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Στο 23-10 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πλέον θέλει νίκη κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Πέμπτη (10/4, 21:15) για την τελευταία αγωνιστική,
Ο απίστευτος Πίτερς μέτρησε 33 πόντους και ήταν ο μπροστάρης της «ερυθρόλευκης» νίκης. Φοβερός ο Γκος (22π., 7ασ.), εξαιρετικός όπως πάντα ο Βεζένκοφ (18π., 7ρ.), βοήθησαν στο σκοράρισμα και οι Ράιτ, Λαρεντζάκης (8 πόντους έκαστος).
Η Άλμπα κατάφερε να κάνει μία τεράστια ανατροπή από το -21 του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά στο φινάλε μέτρησε η εμπειρία και η καλή άμυνα στα κρίσιμα των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα το ροζ φύλλο αγώνα να καταλήξει στους «ερυθρόλευκους».
Από πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του και ξέφυγε στο σκορ με… τρομακτική ευστοχία. Στο 4′ το οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά με 13-4, με τον Πίτερς να αναλαμβάνει στη συνέχεια και με δύο σερί τρίποντα να διαμορφώνει το 23-13 υπέρ των Πειραιωτών.
Η ευστοχία πίσω από τα 6.75 συνέχισε να κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τους Γκος και Πίτερς να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στο 17-36 στο 10′.
Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το εξαιρετικό του επίπεδο και στην άμυνα, καθώς δέχτηκε 29 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο, ενώ πέτυχε 25. Η Άλμπα δήλωσε (εν μέρει) «παρών», μειώνοντας στους 15, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 46-61.
Ο φοβερός Γκος ολοκλήρωσε το α’ μέρος με 15 πόντους, ο εξαιρετικά εύστοχος με 12 και ο Βεζένκοφ με 11 πόντους. Με τον Ολυμπιακό, όμως, να έχει και πλουραλισμό στο σκοράρισμα, λαμβάνοντας σημαντική βοήθεια και από τους Ράιτ, Λαρεντζάκη (από 8 πόντους).
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν με διαφορά το χειρότερο του Ολυμπιακού στο ματς. Η Άλμπα βρήκε ρυθμό, ο Βέτζελ έκανε πάρτι στη ρακέτα με 9/11 εντός παιδιάς και οι Γερμανοί πλησίασαν στους επτά πόντους στο 30′ (73-80).
Η «ερυθρόλευκη» κατρακύλα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, το γερμανικό σερί ανήλθε σε 11-0 (76-80) και η Άλμπα, μάλιστα, πέρασε μπροστά στο 32′ (81-80). Πίτερς, Βεζένκοφ έδωσαν ανάσα στον Ολυμπιακό με δύο συνεχόμενα τρίποντα (81-86), ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα 7-0 για το νέο τους προβάδισμα (88-86).
Περισσότερα σε λίγο…
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-36, 46-61, 73-80, 92-100ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Κάγες): Πρόσιντα 12 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/7 βολές), Γουέτζελ 19 (9/12 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ντέρλοου 3 (1/6 σουτ), ΜακΝτάουελ-Γουάιτ 7 (2/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 10 ασίστ), Μάτισεκ 2, Σνάιντερ 5 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Τόμας 12 (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Χέρμανσον 6 (3/8 δίποντα, 10 ασίστ, 4 λάθη), Ολίντι 5 (1), Μπέικερ 6 (2), ΜακΚόρμακ 8 (2/3 δίποντα, 4/4 βολές), Μπιν 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 22 (4/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ράιτ 8 (3/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης 8 (2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λι 4 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Βεζένκοβ 18 (5/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 4 (0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Πίτερς 33 (2/3 δίποντα, 8/9 τρίποντα, 5/5 βολές), ΜακΚίσικ 3
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γνωστός επιχειρηματίας στο τιμόνι του σπορ αυτοκινήτου με τα 291 χλμ/ώρα στην Λ.Συγγρού
- Ντελιβεράς έσωσε τη ζωή γυναίκας όταν του ψιθύρισε «βοήθεια»
- Ο γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου αντέδρασε για τη σύλληψη του: «Με είχαν απαγάγει Πολωνοί μαφιόζοι – Εξηγούνται πολλά»
- Διαθήκες-εξπρές χωρίς δικαστές
- 38 χρόνια από το Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Λιβερά της Ξάνθης
- Η στιγμή της διάσωσης των τουριστών που αποκλείστηκαν στο ρέμα Προμπονά (Δείτε βίντεο)
- Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κορινθία – Ζημιές σε καλλιέργειες
- Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος ψαράς στη Θεσσαλονίκη – Είχε πάει να μαζέψει τα δίχτυα του
- Δημήτρης Βερβεσός: Μερική στήριξη από το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών - Yπέγραψαν 15 από τα 25 μέλη
- «Όταν έβγαζε ένα εκατομμύριο το επεισόδιο δεν παραπονιόταν» Οι fans των Friends για τον «αχάριστο» Ρος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Στην κορυφή με κατοστάρα ο Ολυμπιακός
- Καιρός: Έρχεται… ψυχρή εισβολή από τον Βορρά
- Κορωπί: Προφυλακιστέος ο 51χρονος με το κατσαβίδι
- 19χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του
- Βίντεο από την ληστεία στην Αιτωλοακαρνανία
- Ποιος είναι ο… πραγματικός Πίκατσου;
- LIVE: Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός
- Πόσα έχασαν οι δισεκατομμυριούχοι από τους δασμούς Τραμπ
- Αμυνα
- Αυταπάτες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Adam Devine: Πώς ένα ατύχημα όταν ήταν παιδί εξακολουθεί να επηρεάζει την υγεία του
- Δέπας αμφικύπελλον: Πώς η «δίδυμη κούπα» που βρέθηκε στην Τροία ξαναγράφει την (ταξική) ιστορία του κρασιού
- Εβδομαδιαία «βουτιά» 7,96% για το Χρηματιστήριο, μετά τους αμερικανικούς δασμούς
- Euroleague: Ο Πίτερς έσωσε το γόητρο του Ολυμπιακού στο Βερολίνο
- Πρωτιά διά χειρός Πίτερς παρά τις... τάσεις αυτοκτονίας στο Βερολίνο
- Χάος στη Wall Street: Πτώση πάνω από 2.200 μονάδες για τον Dow Jones - Κοντά σε bear market o Nasdaq
- Καθίζηση στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών την ώρα που περνούσε το ΚΤΕΛ
- Euroleague: Όρθιος στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός από τα χέρια του… 33άρη Πίτερς, 92-100 την Άλμπα
- Ο Πίτερς υπέγραψε την πρωτιά στο Βερολίνο (βίντεο)
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά, σε ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κριβιί Ριχ