Στην Αθήνα σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με τον Κάρολο Παπούλια, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει δείξει κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις,

καθώς έχει καταστεί σαφές πως είναι η ακραία ρητορική του Νίκολα Γκρούεφσκι αυτή που εμποδίζει τη λύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήθελαν να δουν το θέμα να επιλύεται το συντομότερο δυνατόν. Το ζήτημα θα βρεθεί στην ατζέντα δεδομένης και της ανακοίνωσης του Δικαστηρίου της Χάγης τη Δευτέρα.

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο κ. Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο κ. Μπάιντεν ζήτησε να μην καθυστερήσει άλλο η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, σημειώνοντας πως η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής «συνιστά οιωνό ανωμαλίας που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας».

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην ανεκτικότητα της γειτονικής χώρας για θρησκευτικές μειονότητες και επαίνεσε τον Ταγίπ Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακούφιων και την καταβολή αποζημιώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα