Σταματάει την απεργία πείνας η Παλαιστίνια κρατούμενη στο Ισραήλ Χάνα Σάλαμπι

"Η Χάνα Σάλαμπι δέχθηκε να σταματήσει την απεργία πείνας έπειτα από μια συμφωνία με τις ισραηλινές αρχές βάσει της οποίας θα εξοριστεί στη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε ο Καράκε.

Σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστίνιων κρατουμένων, η Σάλαμπι θα εξοριστεί στη Γάζα για περίοδο τριών ετών.

Η Σάλαμπι, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, είχε σταματήσει να λαμβάνει τροφή μετά τη σύλληψή της από Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο Καντούρα Φέρς της Λέσχης Παλαιστίνιων
Κρατουμένων δήλωσε ότι η Σάλαμπι συμφώνησε να εξοριστεί για τρία χρόνια στη Γάζα, η οποία τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό και δεν συνδέεται γεωγραφικά με τη Δυτική Όχθη, "με αντάλλαγμα να σταματήσει την απεργία πείνας που πραγματοποιεί και να απελευθερωθεί".

"Εμείς απορρίπτουμε την απέλαση, αλλά αυτή είναι δική της απόφαση και πρόκειται για τη δική της ζωή", πρόσθεσε ο Φερς.
Ο δικηγόρος της Σάλαμπι, Τζάουαντ Μπούλους, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της συμφωνίας αυτής, αλλά σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει να εφαρμοστεί λόγω της κατάστασης της υγείας της Σάλαμπι, η οποία έχει επιδεινωθεί.

Εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για τη συμφωνία αυτή. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε παράλληλα ότι γνωρίζει "ότι γίνονταν διαπραγματεύσεις αυτού του είδους", αλλά προς το παρόν δεν μπορούσε να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το Ισραήλ, επικαλούμενο την ανάγκη να προστατεύσει πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών από την έκθεσή τους κατά τη διάρκεια δικαστικών διαδικασιών, κρατούσε τη Σάλαμπι χωρίς να της έχει απαγγείλει κατηγορίες βάσει της πολιτικής του που ονομάζεται "διοικητική κράτηση".
Keywords
Τυχαία Θέματα