Στάδια ζωής σκύλου και διατροφή

Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και οι ανάγκες της κάθε φυλής αλλάζουν σε διαφορετικά σημεία της ζωής του. Ωστόσο οι αλλαγές που βιώνει ο σκύλος σας κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι σε γενικές γραμμές ίδιες, ανεξάρτητα με τη φυλή του.

Ποια είναι τα στάδια ζωής ενός σκύλου

Τα βασικά στάδια της ζωής ενός σκύλου είναι τρία. Από κουτάβι, ο σκύλος

σας γίνεται ενήλικος και μετά από κάποια χρόνια θεωρείται ηλικιωμένος. Τα στάδια αυτά διαφέρουν αναλόγως με τη φυλή. Για τις μικρόσωμες φυλές, η ενηλικίωση έρχεται στους 8 έως 10 μήνες, για τους μεσαίου μεγέθους στους 12 μήνες και για τις μεγαλόσωμες και γιγαντόσωμες φυλές στους 15 έως 24 μήνες. Αναλόγως με τη φυλή, ένας σκύλος θεωρείται ηλικιωμένος στα 5 έως 9 χρόνια.

Διατροφή σκύλου σε κάθε στάδιο ζωής

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας λαμβάνει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται σε κάθε στάδιο της ζωής του είναι να τον ταΐζετε με μια πλήρη και ισορροπημένη τροφή που είναι σχεδιασμένη για την ηλικιακή του ομάδα. Για να βεβαιωθείτε όμως ότι κάνετε μία σωστή επιλογή στην τροφή του σκύλου σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι χρειάζεται σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Τα κουτάβια αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, συνεπώς το ασβέστιο είναι ένα βασικό συστατικό στη διατροφή τους ώστε να αναπτυχθεί σωστά ο σκελετός τους. Όταν φτάσουν στη φάση της ενηλικίωσης, πρέπει να τρώνε δύο γεύματα την ημέρα και η διατροφή τους πρέπει να είναι πιο ισορροπημένη με το κατάλληλο ποσοστό λίπους. Η τροφή ενός ηλικιωμένου σκύλου θα πρέπει να έχει προσαρμοσμένο ποσοστό λίπους, αφού λόγω μειωμένης δραστηριότητας υπάρχει πιθανός  κίνδυνος παχυσαρκίας.

Φυσικά, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, οπότε είναι πάντα καλύτερο να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο σας για να καθορίσετε την καλύτερη διατροφή για τον σκύλο σας σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα