Στα λευκά και το κέντρο της Αθήνας, προβλήματα στους δρόμους

Η χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο πυκνή, με αποτέλεσμα τα παρτέρια, τα αυτοκίνητα ακόμη και δρόμοι να καλυφθούν από το χιόνι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στις συνοικίες το έχει ήδη στρώσει για τα καλά. Στον λόφο Σκουζέ, μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητο εξαιτίας του χιονιού. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μετακινήσεις καθώς υπάρχει χιόνι και παγετός στους δρόμους.

Η κυκλοφορία

των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί στην περιοχή Καλοπούλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό, στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος του γηπέδου Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή.

Η πρεμιέρα του νέου κύματος κακοκαιρίας έγινε, ως συνήθως για την Αττική, στα βόρεια προάστια αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης. Επίσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία

Από τις 7 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Με την άφιξη του χιονιά στα βόρεια προάστια και τα ορεινά της Δυτικής Αττικής, τα αποχιονιστικά των δήμων άρχισαν να ρίχνουν στους δρόμους αλάτι για να μη σχηματιστεί παγετός. Οι δήμοι με ανακοινώσεις τους κάλεσαν τους δημότες να προμηθευτούν από τις αποθήκες μικρές ποσότητες αλατιού, για προσωπική χρήση των πολιτών.

Η προσοχή τους εστιάζεται και στην προστασία των αστέγων και των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας. Για το λόγο αυτό, και με την συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών τους, λειτουργούν οι θερμαινόμενοι χώροι που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια.

Εξάλλου, σε συνεχή λειτουργία βρίσκονται ήδη και τα εκχιονιστικά οχήματα στην Πάρνηθα και στα άλλα ορεινά σημεία της Περιφέρειας από το πρώτο κύμα κακοκαιρίας. Σε πλήρη επιφυλακή και «δράση κατά περιοχή λειτουργούν τα αποχιονιστικά, ώστε να μην κλείσουν οι περιφερειακές και οι μεγάλες οδικές αρτηρίες από τη χιονόπτωση», ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπα.

«Με ομαλότητα εξελίσσεται το φαινόμενο» και στην βόρεια Αττική, βεβαιώνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, κρατώντας κάποια επιφύλαξη για τη «διάρκεια της νύχτας». Όπως μας ενημέρωσε, ο ίδιος, στις 7 μ.μ. σημειώθηκε χιονόπτωση στους δήμους Αγ Παρασκευής, Κηφισιάς, Παπάγου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Πεντέλης, με «τα εκχιονιστικά και τις ‘αλατιέρες’ της Περιφέρειας και των δήμων να διατηρούν ανοιχτούς τους δρόμους όπως και τις εισόδους-εξόδους των νοσοκομείων και των αμαξοστασίων των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα